18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Te hogyan gondoskodsz magadról? Elkészíted a gyerekeid, vagy a párod kedvenc vacsoráját, minden nap leviszed a kutyát sétálni, jó esetben még a növényeket is meglocsolod – de magadért mit teszel meg? A maszturbálás nem mindig a szexről szól, hanem lehet a jólléted és az önmagadról való gondoskodás egy fontos eleme is. Márpedig ha te jól vagy, az a környezetednek is jobb.

Azzal ha maszturbálsz, nem csak magaddal, hanem a körülötted lévőkkel is csak jót tehetsz
Azzal ha maszturbálsz, nem csak magaddal, hanem a körülötted lévőkkel is csak jót tehetsz
Fotó: Shutterstock

Egy szuper cikket olvastam Oprah oldalán arról, hogy bár sokak számára meglepő lehet, de az önkielégítés ugyanúgy a „self care” része, mint bármi más. Elnézést a külföldi kifejezésért, nehéz erre jó fordítást találni. A szótár azt mondja rá, öngondoskodás, törődés önmagunkkal, de nem én vagyok az egyetlen, aki nem elégedett ezzel a fordítással. A The.Happiness.Blog szerzője azt írja, ő az én-rutin kifejezést választaná, azaz: én, mert ez csak rólad szól és rutin, mert jó, ha ez nem alkalmi, hanem mindennapossá válik az életedben. A kettőt összekapcsolva pedig jó, ha akár napi szinten kapcsolódsz a vulvádhoz is. Az Oprah cikk írója, Irina onnan indult ki, hogy egy ponton már elege volt abból, hogy a férje megint maszturbál. Ahogy sok más nőnél, benne is az merült fel, hogy a férfi csakis azért csinálhatja, mert nem elégedett a szexuális életükkel.

Ezért nehéz nőként önkielégíteni

Nem csoda, hogy így volt vele. Míg a legtöbb férfi még a legjobb párkapcsolatban is eljuttatja magát a csúcsra, a nők többségének ez ritkábban jut eszébe. Illetve valójában kb. soha. A kulturális örökségünk a következőt tanította nekünk: a férfinak csupa nagybetűs SZÜKSÉGLETEI vannak a szex terén, míg a nőknek csak kötelességei. Évszázadokig azt terjesztették, hogy a hölgyeknek alapjában véve nem lehetnek igényei, nemhogy vágyai vagy szexuális kívánságai. Elég sikeresen el is hitették a világgal, hogy a nők nem élvezhetik a szexet, azaz legjobban teszik, ha hagyják magukat, hogy gyorsan túlessenek rajta. Az alárendeltebb nem kötelessége az volt, hogy kielégítse a férfit.

Bár évszázadokig az az elképzelés volt elfogadott, hogy a maszturbálás bűn, a nőkkel ellentétben a férfiaknak mégis csak lehettek vágyaik. Így amikor végre kiderült, hogy nincs semmi gond az önkielégítéssel, a férfiaknak "könnyebb volt” átváltani a rendszeres hokizásra. Nőként viszont sokaknak értelmezhetetlen úgy magunkhoz nyúlni, hogy közben nincs ott egy férfi, aki kielégülhetne.

Az önkielégítés nem mindig a szexről szól - világosította fel Irinát a férje. Sokszor nem azért csinálja, mert annyira kanos, vagy mert hiányzik neki a szex, hanem egyszerűen mert tudja, hogy jót tesz neki. Ezzel vezeti le a stresszt. A maszturbálás tehát nem feltétlenül egy önző időpocsékolás, egy szégyenletes, perverz dolog, amiről „le kell szokni”, hanem igenis hasznos.

Az önkielégítés legmagasabb foka, pedig csak egy kis csavar van benne

Nem önző dolog sem a maszturbálás, sem az én-rutin

Gondolj csak bele, hogy bánik a környezetével az, aki stresszes! Vagy tovább megyek, az, aki nincs elég jól és elég gyakran szeretve, akinek kevés szexben, dicséretben, megbecsülésben, kedvességben van része, szintén elég morcos tud lenni. Senki sem örülne neki, ha ilyen főnöke lenne, ugye? Mennyivel jobb lenne, ha a főosztályvezető úr, vagy asszony napi szinten orgazmushoz juttatná magát, ha már a párjával ezt nem éli át!

Az, aki rendszeresen örömteli dolgokat él át, nem csak boldogabb, de produktívabb, kedvesebb, türelmesebb is. Jobb társaság, jobb szülő, jobb munkaerő, jobb társ. Az örömteli dolgok között szerepelhetnek a finom ételek, a rendszeres csevegés a barátnőkkel, egy séta a szabadban – te tudod, mi esik neked a legjobban.

Minél több remek dolog ér, annál jobb lesz mindenkinek. Ha anyaként nem egy rabszolgának érzed magad, hanem azt éled meg, hogy vannak órák, amik csak arról szólnak, hogy te jól legyél, az nem egyenlő azzal, hogy csak magadra gondolsz. Egyébként pedig azzal sincs semmi gond, ha vannak órák, amikor ezt teszed. Miért ne tehetnéd?

Hol vagyunk ilyenkor mi a történetben?

Persze itt mondhatod azt, hogy könnyen beszélek, de neked erre nincs időd, viszont ha őszintén belegondolsz, tudod, hogy te vagy az, aki igazából szabotálja a saját énidejét. Leginkább a te döntésed ez.

Azok a gyerekek, akik azt látják, hogy anya (vagy apa) számára önmaga is fontos, ők már nem azt a mintát teszik magukévá, mint mi, hogy a legfőbb dolgunk, hogy másokat boldoggá tegyünk, a mi jóllétünk viszont sokadrangú. Márpedig gondolom, minden szülő azt szeretné, hogy a gyerekének jó élete legyen. Mégis hogyan lehetne az, ha nem tanulja meg, hogy magával is törődhet?

Az, aki önmagára is szán időt (és nem csak a fogyókúrára, vagy az önsanyargató edzésekre, de a jó érzést keltő tevékenységekre is), kevesebbet beteg. A keserűség, a hajtás, az örömtelenség megbetegít. Az pedig csak a gyógyszercégeknek jó, ha nem tartjuk fenn az egészségünket, a családunknak, a munkahelyünknek kimondottan rossz.

Sokkal jobban élvezed a szexet, ha előtte megteszed ezt az egy dolgot

Tehát az önkielégítéstől jobb lesz a világ

Irina, akinek igen stresszes volt az élete és íróként rendszeresen komoly alkotói válságban szenvedett, végül úgy döntött, kipróbálja, amit a férje javasolt. Egy napon, amikor különösen haszontalannak érezte magát, nekivetkőzött. Nem volt könnyű dolga, 20 percig hezitált, hogy végül bele merjen-e vágni abba, amiről eddig azt tartotta, hogy ilyet csak a szinglik csinálnak, és ha megteszi, azzal a kapcsolatát minősíti le. Végül leporolta a vibrátorát, és kielégítette magát. Kétszer. Aznap be tudta fejezni a szöveget, amivel előtte teljesen elakadt.

Azóta a heti rutinja részévé vált, hogy az orgazmusaival endorfinlökethez juttassa magát. Mondhatjuk, hogy ez egyfajta munkaeszközzé vált. A főnökének is jobb így, nekünk is, akik olvashatjuk az írásait és a családjának is, hiszen az alacsonyabb stresszszintje az alkoholproblémáit is oldották. Ráadásul mindezt egy idő- és költséghatékony módon érte el.

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jelentkezni.

Olvass tovább a témában:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Ráknak nincs oka aggodalomra, a Szűz őrizze meg a nyugalmát - június 1.

Napi horoszkóp: A Ráknak nincs oka aggodalomra, a Szűz őrizze meg a nyugalmát - június 1.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

PR

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

PR

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

PR

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)