18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„A maszturbálás-történetem hosszú volt, rögös és az elején nem volt benne sok öröm"

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sokat mond el az szexhez való viszonyunkról az, ahogy a saját testünkkel bánunk - mind fizikailag, mind lelkileg. Te belegondoltál már, hogy jellemzi a szexualitásod az, ahogy elkezdtél maszturbálni és az, ahogy azóta csinálod (vagy nem csinálod)?

A közös önkielégítés erősíti a kapcsolatotokat
Az önkielégítés erősíti a kapcsolatotokat - a saját magaddal való kapcsolatodat is
Fotó: Getty Images /Juj Winn

A szüzesség elvesztésére a legtöbb ember emlékszik, de legalább ilyen meghatározó az is, amikor az első önkielégítések, vagy épp az első egyedül átélt orgazmusok történnek meg azzal a különbséggel, hogy erről kevesebbet (vagy többnyire egyáltalán nem) beszélünk, és nem tudatosítjuk, milyen hatással volt ez a későbbi szexualitásunkra.

Neked milyen volt az első pár alkalom?

Mielőtt tovább olvasod, ha van kedved, érdemes papírt és tollat ragadnod, és kiírni magadból csak úgy magad számára, mi történt akkor, mikor először kapcsolatba léptél a nemi szerved adta gyönyörökkel. Mi az az első élmény, amire emlékszel? Mik voltak a körülmények? Mit éreztél akkor? Milyen viszonyban volt ez a környezeteddel? (Például titkolni kellett a tesód előtt, akivel közös szobátok volt, esetleg rád szólt anyukád.) Mondhatnám, hogy az én esetem különleges, de mindenkié az. Például hallottam olyan történeteket, amikor fiúk egymással „kardoztak”. Nálunk a srácok a suliban bevonultak a mosdóba néhány meztelen nős újság társaságában, és együtt csinálták. Hogy egymás előtt, vagy „privátban” a fülkében, azt nem tudom. Lányok is szokták esetenként csoportosan, egymás előtt csinálni és persze egyedül is, például plüssállathoz dörgölve magukat (ez elég gyakori).

Nekem eszembe sem jutott magamhoz érni

Mint mondtam, az önkielégítés létezéséről tudtam. Az azonban hosszú évekig fel sem merült bennem, hogy a lányok is csinálhatják. Egyáltalán nem ébredt fel bennem a testi vágy, nem éreztem, hogy bizseregne a bugyim, hogy de jó lenne, ha valaki hozzám érne. A többség nem hasonlít hozzám, ők általában fel szokták fedezni, milyen jó érzés, ha magukhoz érnek ott lent. Az én szexuális érdeklődésem teljes hiányát valószínűleg a szexuális traumáim és elakadásaim okozták.

Szerelemre nagyon is vágytam, de a szex egyáltalán nem érdekelt

Sajnos azt egyáltalán nem raktam össze, hogy a párkapcsolat szexszel jár majd előbb vagy utóbb. Az első komolyabb kapcsolatomban a fiú viszonylag hamar el is kezdett közelíteni a bugyim felé. Az egyik nagy különbség az volt köztünk, hogy őt szerintem a szex motiválta a kapcsolatra, engem meg a szerelem. Persze később testi és lelki szinten is megéltük a szerelmünket, de én nem voltam felkészülve a szexre. Inkább azért csináltam, mert ő annyira akarta. Sokkal könnyebb és jobb lett volna, ha már előtte gyakoroltam volna saját magamon.

Nyomós érvünk van, hogy nőként is minden egyes nap önkielégíts

Nyomós érvünk van, hogy nőként is minden egyes nap önkielégíts

Huszonéves voltam, amikor először megpróbáltam

Úgy emlékeszem, már a többedik partneremen túl jutott először eszembe magamhoz érni. Az első alkalom, amire emlékszem az volt, mikor egy síelés során befészkeltem magam egy kád forró vízbe és elkezdtem ujjal felfedezni az altestem. A probléma az volt, hogy nem vágyból csináltam, nem is voltam felizgulva, inkább csak ki akartam próbálni, mert valahonnan addigra már tudomást szereztem arról, hogy ez jót tehet. Addigra már évek óta szenvedtem a szexuális problémáimmal: nem vágytam a szexre és nem, hogy nem volt orgazmusom, de általában nem is élveztem az együttléteket. Mivel a partnereim élvezték, azt gondoltam, velem van a baj, én vagyok elromolva. Valahonnan hallottam arról, hogy a maszturbálás segíthet: megismerhetem általa a testem, felébreszthetem a vágyam, fejleszthetem magam. Úgy nyúltam hát magamhoz ott a kádban, hogy „na, majd most megjavítom magam”.

Feladatból láttam neki. Türelmetlen voltam magammal, nem hagytam időt arra, hogy felkészüljön a nemi szervem a játékra, hanem rárontottam, majd gondolatban elmarasztaltam, amiért nem izgult fel, nem élvezi azt, amit csinálok. A rosszabb férfiak szokták ezt csinálni egy párkapcsolatban, de saját magunknak is simán lehetünk rossz partnerei. Előjáték nélkül elvártam, hogy egyből készen álljak bármire, és a végén hatalmas extázisban törjek ki úgy, hogy előtte talán még soha nem is volt orgazmusom. Olyan ez, mintha egy korcsolyázótól élete első edzésén elvárnák a leszúrt Rittbergert. Nem így megy ez. Azzal, hogy ilyen türelmetlen voltam magammal, gyógyítás helyett csak tovább traumatizáltam magam.

Úton a gyönyör felé

Szerencsére nem maradtam ebben a szörnyűséges állapotban. A sok-sok terápiának és önmunkának köszönhetően szépen haladtam előre a szexuális gyógyulásom és ezzel együtt a maszturbálás terén is. Tisztán emlékszem az első sikeres próbálkozásomra. Akkoriban nagyon tetszett nekem egy srác. Mellette volt párom, akit szintén imádtam. Hazafelé bicikliztem, amikor beugrott nekem, hogy a fantáziámban tulajdonképpen megtörténhet, hogy mindkettőjükkel együtt vagyok egyszerre. Óriási felfedezés volt ez akkor számomra, hogy az álmaimban teljes nyugalommal megtehetem ezt.

Azon kaptam magam, hogy alig várom, hogy hazaérjek és magamhoz nyúljak! Soha előtte nem éreztem ilyet, de most a két szerető férfi gondolatára beindult a testem, és tudtam is élvezni, amit csinálok. Egy következő alkalommal pedig ugyanez a srác volt velem, és a fantáziámban arra biztatott, hogy élvezzem csak a szexet. Nem ért hozzám, csak drukkolt, és megadta a felhatalmazást az öngyönyörre és a szex élvezetére. Csodálatos élmény volt!

A fejlődés sosem egyenes

Az első sikerélmények után nem jött el egyből a happy end. Sokáig nem volt kedvem újra kipróbálni, aztán olyan is volt, amikor ismét nem tudtam élvezni, ahogy én simogatom saját magam. A játékszerek hozták meg a kitörési pontot ebből. Volt egyfajta kéz tiltásom. Ez egy szexológiai kifejezés, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az agy letiltja, hogy tudjuk például élvezni azt, amit mi magunk teszünk a kezünkkel a saját testünkön. Többek között olyanoknál alakulhat ez ki, akikre csúnyán rájuk szólt valaki, hogy ne fogdossa magát. Kialakulhat úgy is, hogy a partner kézimunkájára nincs gyönyör válasz és az is, hogy semmilyen kéz nem tud élvezetet okozni.

Velem is ez volt a helyzet. Nálam főleg a saját kezem nem tudott gyönyört okozni. Amikor azonban megkaptam az első csiklóizgatómat, rájöttem, hogy a kezemre van tiltás bennem, de a belső rendőreim nem ismerik a játékszereket! Találtam egy „joghézagot” és kiderült: a csiklóizgatós kényeztetést tudom élvezni! Innen indult el a fejlődés. Elkezdtem azzal kísérletezni, hogy a játékszer mellett néha a kezemmel is magamhoz érek és így kondicionáltam magam arra, hogy megtanuljam: a kezem is lehet a társam az élvezetben. Aztán szépen lassan eljutottam odáig, hogy már egyre hosszabb időre el tudtam hagyni a játékszert is, és át tudtam adni magam az ujjaimnak.

Hányszor tud elélvezni egy nő egymás után? A válasz szinte ijesztő

Hányszor tud elélvezni egy nő egymás után? A válasz szinte ijesztő

Mindez lassan ment, mert a kezdeti türelmetlenség okozta fájdalmakból rájöttem, semmiképp sem szabad erőltetnem a maszturbálást. Csak akkor szabad csinálni, amikor készen állok rá és azt is óvatosan, figyelmesen. Nem törtethetek át saját magamon: többet adok a gyógyulásomhoz azzal, ha megértően, türelemmel vagyok magamhoz akkor is, ha már hónapok óta nem kívántam meg.

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jelentkezni.

Elég a tabukból:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)