18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Az anális szex fantasztikus élmény, ha nem hagyjátok ki előtte ezeket a lépéseket

A hátsó bejárat is egy csodálatos erogén zóna. Ha jól akarsz közelíteni hozzá, érdemes eleinte eltekinteni a ki-be húzogatástól. A mai pornófilmek alapján sok fiatal hiszi azt, hogy az anális szex egyfajta alapelvárás.

Hogy tudod eldönteni, hogy téged izgat-e az anális szex? Polilili alaposan körüljárja a kérdést.
Hogyan tudod eldönteni, hogy téged izgat-e az anális szex? Polilili alaposan körüljárja a kérdést
Fotó: Getty images/Glamour

Ha nem csinálod, ciki vagy, nem vagy elég jó partner. Mindeközben nem is igazán tudják, hogyan lehetne ezt jól csinálni. Holott valójában egyáltalán nem kötelező az anális szex, ráadásul ügyesen közelítve a popsihoz csodálatos gyönyöröket is rejtegethet ez a műfaj azoknak, akik valóban vágynak rá. Ez fel is veti egyből az első nagyon fontos kérdést az anális gyönyörök élvezete felé haladva:

Valóban vágysz a hátsó behatolásra?

Természetesen inkább azoknak szánom ezt kérdést, akik a befogadó oldalon állnak. Első lépésként fontos megvizsgálnod, hogy csak azért mondanál igent a párod kérésére, mert meg akarsz neki felelni, esetleg bevállalósabb akarsz lenni, mint az exe, vagy valóban csillog a szemed a gondolattól, hogy a popsidba fogadd őt? Csodálatos, ha annyira szereted a másikat, hogy teljesíteni akarod a vágyait, de ez nem jó ötlet olyankor, amikor ellenkezik a tested, ezzel ugyanis csak hosszú távú lelki sérüléseket gyűjthetsz be. Én már csak tudom: sajnos évekig mentem bele a szexbe olyankor is, amikor csak a párom kívánta, és nagyon nehéz volt ebből kikeveredni lelkileg.

Persze nem könnyű eldönteni, valóban kívánsz-e olyasvalamit, amit még sosem próbáltál. Jó módszer lehet ennek eldöntésére, ha először csak kipróbálod, mi történik, ha megsimogatod a hátsó kijáratot. Hogy hogyan, arra hamarosan részletesen kitérek.

Mocskos dolog az anális szex?

Sokan azért vonakodnak a hátsó gyönyöröktől, mert rengeteg negatív gondolat és szégyenérzet társul hozzá. Tévedés ne essék, senkit sem akarok rábeszélni, hogy próbálja ki, de azt se szeretném, hogy azért ne engedd meg magadnak ezeket az élvezeteket, mert azt hiszed, „nem illik”, „perverz”, „mocskos” vagy „csúnya dolog”. Az ég világon semmi bűnös nincs az anális szexben. Ez egyszerűen egy olyan módja a szeretkezésnek, ami – a többihez hasonlóan – egyeseknek jól esik, másoknak nem.

A mocskosságnál járva érdemes szót ejteni a székletről is. Sokan azért tartanak az anális behatolástól, mert félnek, hogy a párjuk esetleg székletbe ütközik és undorítónak fogja tartani miatta őket. Nos, egyrészt az, aki popsiba nyúl, szerintem vállalja a felelősséget arra, hogy ilyen előfordulhat. Az, hogy széklet van a végbeledben, egy teljesen normális dolog, nem vagy tőle undorító. Amit megtehetsz: alaposan megmosakszol előtte, esetleg beöntést végzel (amit egyesek nem ajánlanak – én pedig nem vagyok orvos, hogy ezt eldöntsem), óvszert húzol a párodra, hiszen akkor csak a gumi lesz „koszos”, vagy a mély behatolás helyett a külső bejáratát kényeztetitek a popsidnak.

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Az anális szex kihagyhatatlan lépése: a síkosítás

A hüvellyel ellentétben a végbélnyílás önmagában nem termel olyan váladékot, ami csúszóssá tenné a területet. A megfelelő nedvességet nélkülöző behatolás pedig kellemetlen súrlódást vagy akár sérülést is okozhat. Mindenképpen fontos tehát gondoskodni a síkosításról – anélkül neki se álljatok! Semmiképp sem kudarc, ha síkosítóhoz kell nyúlni, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem vagytok elég jók. Épp ellenkezőleg: ez egy extra eszköz arra, hogy még jobban tudjátok élvezni egymást! Mit ne használj síkosítóként? Például testápolót, tusfürdőt, vajat, tejszínhabot. Ezek nem csak, hogy nem működnek ilyen helyzetekben, de nem is tesznek jót az intim testrészeidnek.

Itt is fontos az előjáték!

Oké, hogy a filmeken egyből megy a behatolás, mégsem érdemes durr belevágni, pláne nem első pár alkalommal! A pornószínésznőket valószínűleg a nagy jelenet előtt már felhangolták, vagy már eleve akkora gyakorlatuk van ebben, hogy parancsra tud tágulni a popsijuk is, de neked semmiképp sem kell elérni az ő „szintjüket”. Maradj nyugodtan földi halandó, akinek jót tesz az elő-simogatás.

Hogyan történhet mindez? Először is síkosítva, ez tényleg nagyon fontos. Egyébként meg hasonlóan, mint a vulvánál: lehet hosszasan simogatni körbe-körbe, majd finoman nyomást helyezni a bejáratra és ezzel a nyomással (és még nem behatolással) eljátszani percekig. Vissza lehet térni a farpofákra, és azokat masszírozni, széthúzni, a mozgatásukon keresztül közvetetten ingerelni a végbél kijáratát záró izmokat és az ottani idegvégződéseket. Aztán meg lehet próbálni csak egy egészen picit bedugni az ujj hegyét. Ha érezzük, hogy már tágul, nem zár annyira az izom, akkor lehet óvatosan beljebb engedni az első ujjpercig, és így tovább.

Nem élvezed a szexet? A szakértő segít, hogy ez megváltozzon

A fokozatosság a barátod!

Egy ujjat követhet kettő vagy akár egy vékonyabb anális játékszer is. Ez azonban valószínű, hogy már nem a legelső alkalommal fog megtörténni. Nem kell sietni sehová! Nem ciki, ha csak hónapokkal később tudod befogadni a péniszét, mint ahogy az sem, ha végül úgy döntesz, elég neked egy apró análkúp, és nem szeretnél menni tovább! Van, akinek ez egyszerűen nem való! Pláne, ha esetleg még aranyérrel is küzdesz - nemet mondani ér!

Higiéniás szempontok anális szexnél

Ahogy már említettem, az óvszer nagy barátotok lehet. Pláne, hogy a nemi úton terjedő betegségek a popsin át is átjuthatnak! Érdemes tehát mindenképpen vigyázni itt is, hiszen tudjátok, az óvszert nem csak azért használjuk, hogy elkerüljük a nem kívánt terhességet, és attól még, hogy valaki szimpatikus, kedves, hordozhat betegséget.

A másik nagyon fontos szempont az, hogy ami már járt a popsiban, semmiképpen se kerüljön a hüvelybe, és ezt a „semmiképp”-et legszívesebben 170-es betűmérettel írnám le! Nagyon csúnya fertőzéseket okozhat, ezért behatolásnál mindig váltsatok óvszert.

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jelentkezni.

Megdönteni való szextabuk, ha ez jól esik a partnerednek és neked:

Ez is érdekelhet

Apa lesz Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője

Apa lesz Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói