18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

„Míg az egyik szerelmem éjszakázott, a másikkal szeretkeztem" - Így működik a poliamorok szexuális élete

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Létezik olyan, hogy valaki egyszerre több emberbe is szerelmes, mindegyikükkel lefekszik és ez minden fél számára rendben van, sőt még örömet is okoz. A legtöbben nem tudják elképzelni, mindez hogyan is lehetséges. Éppen ezért személyes történeten keresztül mesélek róla, milyen a poliamorok szexuális élete.

 A poliamoria alapszabálya, hogy mindenki tud a másikról, így anélkül élhetik meg a vágyaikat, hogy bárki is félrelépne
A poliamoria alapszabálya, hogy mindenki tud a másikról, így anélkül élhetik meg a vágyaikat, hogy bárki is félrelépne
Fotó: Aniko Aliyeva

Történt egyszer, hogy bár nagyon jó párkapcsolatban éltem, amit nagyon szerettem, mégis megtetszett egy másik férfi. Teljesen el voltam keseredve, nem tudtam, mit tegyek: egyszerre akartam azt is, hogy megmaradjon a párkapcsolatom és azt is, hogy együtt lehessek ezzel az új férfival. Nem vagyok rá büszke, de bevallom, ha lett volna rá lehetőségem, félreléptem volna, annyira vonzott a másik. Bár az a szerelem nem teljesült be, sokáig szenvedtem amiatt, miért ilyen kegyetlen a világ, miért nem lehetek egyszerre két férfival, ha mind a kettőt szeretem!

Nem kell választani, ha kettőt szeretsz!

Akkor még azt hittem, csak két opció létezik: A, vagy B, azaz vagy maradok a régivel, vagy kockáztatok, és elhagyom az új miatt. (Vagy hosszú távon hazugságban élek, de ezt nem éreztem opciónak.) Szomorú voltam és azt kívántam, bárcsak létezhetne egy párhuzamos univerzum, ahol a másik szerelmet is megélhettem volna. Pár hónappal később kiderült számomra, hogy nem szükséges ehhez párhuzamos valóság és multiverzum, mert létezik olyan kapcsolati forma is, ami pont erre épül: a poliamoria. Megtudtam, hogy ha erre minden fél rábólint (azaz A és B férfi is, meg persze B felesége), akkor poliamorként tulajdonképpen minden szerelmi viszonyt megélhetnék. És tényleg, tulajdonképpen miért is ne csinálhatnánk, ha ez mindenkinek oké?

Innen indult poliamor életem, és ahogy lehet, most épp a kedves olvasónak is, nekem is számtalan kérdés fordult meg akkor a fejemben azzal kapcsolatban, hogyan is működhet mindez, hiszen erre semmilyen mintám nem volt. Több kérdésre megtalálható a válasz a blogomon – ebben a cikkben szexedukátorként a szexszel kapcsolatos kérdésekre térek ki.

Mi a helyzet a féltékenységgel?

Poliamor kapcsolatban (kapcsolati rendszerben) többféle szerződés létezhet. Ahány kapcsolati háló, annyi felállás és egyezség létezik, és a szuper benne az, hogy mind maguk alakíthatják ezt ki egy közös konszenzussal. Mi például azzal a párommal, akivel poliamorként jöttem össze, úgy döntöttünk, ő is és én is kereshetünk új partnereket, akár „csak” szexre, akár többre is.

Kedves férfiak, na így NE izgassatok fel egy nőt!

Kedves férfiak, na így NE izgassatok fel egy nőt!

Sajnos eleinte ő kevésbé volt szerencsés, mint én. Egy alkalommal, amikor elmentem bulizni (amíg ő a munkahelyén töltötte az éjszakát), valahogy úgy alakult a poénkodás, hogy csókolózni kezdtem egy barátnőmmel. Semmi szerelmi vonal nem volt ebben, inkább csak játék volt. Nagyon jól szórakoztam, és az örömömet gyorsan meg akartam is osztani a kedvesemmel üzenetben. Tapintatlan voltam? Nem hiszem, elvégre az volt az egyezségünk, hogy ilyet lehet. Később azonban kiderült, hogy ez neki nagyon nehéz volt. Nem azért, mert mással csókolóztam, hanem azért, mert ő mindeközben az egészből kimaradt. Féltékeny volt, de nem azért, mert birtokolni akart, hanem mert nehéz volt mindezt úgy olvasni, hogy közben dolgoznia kell, plusz amúgy sem jött össze neki más nő, pedig szerette volna. Maga alatt volt amiatt, hogy nem kell másnak és így, ebben a törékeny állapotában könnyű volt féltékenységet éreznie.

Mivel valóban poliamorok voltunk, nem lett dráma a helyzetből. Helyette megbeszéltük, hogy jelen lelkiállapotában nem szerencsés, ha az ilyen élményeimet SMS-ben osztom meg vele: inkább várjam meg, amíg személyesen találkozunk, át tudom ölelni, meg tudom csókolni és miközben mesélek, meg tudom erősíteni abban, hogy nekem ő nagyon is kell, számomra ő nagyon is kívánatos.

A szabály: mindenkinek oké a másik

Volt olyan időszakunk is, amikor két párom volt egyszerre. Sokszor volt, hogy míg az egyikük 24 órás műszakban volt, a másikukkal töltöttem az éjszakát – persze nem titokban, hanem szépen leegyeztetve. Ilyenkor persze többnyire szex is történt, ráadásul abban a hálószobában, ahol azzal a párommal éltünk, aki épp dolgozni volt.

Durva? Bevallom, én is csak nagyon nehezen tudtam megszokni ezt az egyébként gyakori helyzetet, hogy mivel tudtuk, hogy reggel fél nyolcra fog hazaérni a párom, addigra fel kell kelnünk a másik kedvesemmel. Mire ő hazaért, mi általában a reggelinket fogyasztottuk a konyhában. A két férfi szeretettel köszöntötte egymást, majd baráti csevejt folytattak a következő fél órában. Aztán a frissen hazaérkező elment lezuhanyozni, a másikuktól pedig elköszöntem.

Miért tudott ez jól működni?

Többek között azért, mert miután elköszöntünk a másik férfitól, összebújtam a velem élővel, és azon melegében újra megerősítést kapott abban, hogy attól még, hogy az éjszakát mással töltöttem, ugyanúgy szeretem és kívánom őt. Sőt, valójában még izgatta is őt az, hogy mással is szexeltem!

Igen, létezik ilyen is, és egyáltalán nem beteg dolog! Nem csak a poliamoroknál fordul elő az, hogy valakinek örömet és izgalmat okoz az, ha a párját más is kényezteti. (Lásd cuckolding.) Sokfélék vagyunk és sokféle dolog izgat fel minket!

„Korban nem hozzám illő a párom, mégis boldog a kapcsolatunk”

„Korban nem hozzám illő a párom, mégis boldog a kapcsolatunk”

Miért nem „beteges” a poliamoria?

Megértem, ha sokaknak nehéz megérteni a fenti történetet, hiszen annyira távol áll attól a monogám világképtől, amit kitartóan igyekeztek belénk táplálni egész életünkben, de tulajdonképpen miért ne? Ha ez a feleknek jó így, miért ne csinálják? Attól még, hogy más máshogy szeretné, te nyugodtan maradhatsz monogám is! A legtöbben azért lesznek ingerültek, ha a poliamoriáról hallanak, mert azt hiszik, ez veszélyezteti a ő világképüket, ő kapcsolatukat - pedig nem. A legtöbb poliamor tökéletesen elfogadja, hogy sokan vannak, akiknek a monogámia fekszik, és nem is akarják senki monogám párját levadászni, nem akarnak kapcsolatokat robbantani. Vannak, akik egy gombóc fagyit szeretnek enni, vannak, akik többet. Attól még, hogy a szomszéd rendszeresen három gombócot kér, neked nem kell így tenned. Nyugodtan maradhatsz a szokásos egy adag vaníliádnál.

Akkor poliamoriában kötelező a csoportszex?

Vannak, akik a különböző kapcsolataikat külön szálon élik meg, ahogy az én fent említett történetem is mutatta: egyszer az egyikkel vagyok, egyszer a másikkal. Olyanok is vannak, akik viszont egyszerre többen szerelmesek és szeretnek egyszerre ágyba bújni!

Ismerek például egy olyan triádot, ahol a férfinak két fantasztikus barátnője van, hármasban élnek együtt, és messziről látszik rajtuk, hogy szeretnek hármasban is összebújni. Irigylésre méltóan szépnek tűnik a kapcsolatuk! Az az egyik legszebb szerintem a poliamoriában, hogy annyi opció nyitott előttünk. Miért ne lehetne, hogy például, amikor az egyik nőnek épp nincs kedve a hancúrozáshoz, akkor egyszerűen nem kapcsolódik be, hanem hagyja a másik kettőt összebújni, és még örül is az örömüknek?Furcsa ezt elképzelni? Elhiszem, hogy az, de hidd el, ez a sci-fi nagyon is lehet valóságos, mint ahogy az is, ha tudsz örülni annak, ha a párod épp egy barátjával érzi nagyon-nagyon jól magát egy focimeccsen, amihez neked a világon semmi kedved nem lett volna, viszont örömmel hallgatod végig az ő lelkes beszámolóját, mikor hazaért.

Honnan lehet tudni, hogy ki kellene szállni egy kapcsolatból?

Honnan lehet tudni, hogy ki kellene szállni egy kapcsolatból?

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jeletnkezni.

A szerelem nagyon összetett érzés. Olvass róla!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A csíráknál is szebbek, színesebbek és finomabbak a mikrozöldek, ráadásul nagyon is egészségesek

glamour plusz ikon A csíráknál is szebbek, színesebbek és finomabbak a mikrozöldek, ráadásul nagyon is egészségesek

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)