18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Miért lett a péniszfotó az új vörös rózsa, és mégis mit várnak érte cserébe?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nehéz elképzelni azokat az időket, amikor a férfiak szívük választottját egy szál vágott virággal csábították el. Itt vannak helyette az új idők, amikor a virág helyét átvette az ágaskodó dick pic.

A dick pic az új vörös rózsa? | Fotó: PM Images
A dick pic az új vörös rózsa? | Fotó: PM Images
Fotó: Gettyimages.com

Honnan is kezdjem ezt a rémesen kellemetlen témát? Talán tényleg a virágtól, az olyan megnyugtató. Apám gyerekkoromban anyámnak, később az új barátnőjének hozott egy-egy szál virágot ajándékba. Aztán egyszer én is kaptam, még kamaszkoromban, egy régivágású udvarlómtól. Várt a suli előtt, kezében egy szál rózsa, és én jöttem ki az ajtón, közben pedig arra gondoltam, hogy ez halál ciki, túl teátrális, ráadásul ezt a gesztust lejáratták a romantikus filmek, amelyekben szintén szüleim korú emberek szerepeltek. A cikiséget az maxolta ki, hogy én voltam a suli egyik ügyeletes punkja, acélbetétes bakancsot hordtam, biztosítótűt a fülemben, a pólómra pedig az volt írva, hogy Anarchy in the UK. Kínosan éreztem magam, de az élmény közel sem volt olyan kellemetlen, mint amikor egyszer kaptam egy dick picet.

Az úgy volt, hogy Tinderen megismerkedtem egy sráccal. Nem tudom, mennyit fejlődött az elmúlt négy évben a Tinder-alkalmazás, de akkoriban elég sokszor lefagyott, úgyhogy két nap beszélgetés után felajánlottam a srácnak, hogy menjünk át Messengerre. Épp a Nagykörúton utaztam a villamoson, amikor bejelölt, én örömmel visszajelöltem, és már láttam is, hogy jött tőle egy üzenet. Kinyitottam, és mi várt ott engem köszönés vagy kedves szavak helyett? Na, mi? Gondolom, kitaláltátok: egy kép a srác álló… jaj. Ha azt mondtam a rózsára, hogy ciki, akkor ezt úgy tudnám leírni, hogy sokként ért, lélekszakadva töröltem az üzenetet, aztán őt az ismerőseim közül, a Tinderről is, végül letiltottam Facebookon. Nem voltam kíváncsi a magyarázatára, hogy miért küldte ezt a képet, mert úgy éreztem, valami olyasmit láttam, amit nem lett volna szabad látnom, legalábbis a kapcsolatnak ebben az ismerkedős szakaszában.

„A fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk”

És hogy ez az Ovizsaruból vett idézet mennyire releváns a témában, azt elsőre nem is gondolnánk. Pedig ezt a distinkciót nagyon fontos megtennünk, ha arról gondolkodunk, miért vált ki belőlünk ilyen elemi viszolygást egy dick pic, míg a férfiaknak miért okoz örömet egy fotó meztelen testrészeinkről. A válasz pofonegyszerű: azért, mert a férfiak teste nem tárgy, amíg a nőké igen. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy míg a férfiak évszázadokat töltöttek el a női test különböző domborulatainak fixírozásával és azok beható közös elemzésével, addig a nők a férfiak más tulajdonságaira voltak fogékonyak.

„Ki a frigid?” - Beszéljünk nyíltan a szexualitásról

„Ki a frigid?” - Beszéljünk nyíltan a szexualitásról

Ha megkérdezünk bármilyen nőt, miért az a párja, aki, egészen biztosan nem fogja azt mondani, hogy azért, mert jó a feneke vagy nagy a nemi szerve. Ez nem azt jelenti, hogy ne vennénk észre a másik testén, ami tetszik nekünk, de nem ez a legfontosabb szempont a párválasztásnál. És míg ahhoz nagyon is hozzá van szokva a szemünk, hogy egy síkképernyős tévét vagy tíz kiló felvágottat egy meztelen női testtel hirdetnek a plakátok, a férfiak ruhátlan testével nem találkozunk a nyilvános terekben.

Mikor látunk mégis közszemlére tett meztelen férfitesteket? Egyrészt pornófilmekben, de ami ennél is fontosabb, és minden kislány rémálma: létezik az a fogalom, hogy szatír. Már nem az ókori görög mitológiai értelmében, hanem a mutogatós bácsiéban. Nagy ballonkabátos, zilált hajú, borostás férfi, aki az általános iskolák körül ólálkodik, és néha kitárja kabátját, hogy a copfos kislányoknak egy éltre szóló traumát okozzon. Valami ilyesmihez tudnám hasonlítani a dick picet mint semmiből jövő, váratlan és sokkoló kitárulkozást. A szatír kabátja alatt a férfitest tárggyá változik, és ez számunkra, akiket a társadalom tök másra tanított a férfiakkal kapcsolatban, szokatlan, kellemetlen.

Miért küldözgetik a srácok mégis szorgalmasan a a dick piceket?

A The Journal of Sex Research című szaklap készített egy kutatást, amely erre a kérdésre igyekezett megtalálni a választ. Arra a következtetésre jutottak a szerzők, hogy a férfiak két típusa küld magáról kéretlenül intim fotókat: a nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő és a szexista. Biztos vagyok benne, hogy igaz az az állítás, miszerint vannak nárcisztikus és szexista férfiak a dickpic-küldözgetők között. Ugyanakkor arra szűkíteni egy mostanra széles körben elterjedt szokást, hogy az azt végző emberekkel pszichés probléma van, túl egyszerű válasznak érzem.

Mikor a kutatási kérdőívben arról kérdezték a résztvevőket, hogy mi a motivációjuk, amikor elküldik a képet, akkor 44 százaléka mondta, hogy azt remélte, hasonló képet kap majd vissza, és 33 százaléka azt, hogy így szeretett volna partnert találni. Ebből következtetve: ezek a srácok valahonnan úgy tudják, hogy nekünk ez bejön, habár a kutatásban szereplő férfiaknak csupán az egynegyede mondta azt, hogy a küldött fotóra valamilyen pozitív választ kapott. Tehát sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy ilyen képpel lukra futnak (nem úgy). Miért gondolják mégis azt a férfiak, hogy nekünk ez tetszik? A nyakamat tenném rá, hogy a pornó miatt!

Mivé lesz a romantika?

Bocs, hogy mindig a pornót ekézem, és akkor hozzáteszem gyorsan, hogy le lehet szedni rólam is a keresztvizet, én is nézek pornót. Innen szerzem azt a tapasztalatomat is, amit most megosztok veletek. Ha valaki ezekből a filmekből tanulja meg, hogyan működik a női szexualitás, akkor valami olyasmit tanul meg, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal. Például nem sokan szeretjük, ha fájdalmat okoznak nekünk, a hajhúzás vagy a fojtogatás jellemzően nem könnyíti meg számunkra az orgazmus átélését, legtöbben vágyunk a biztonságra, a gyengédségre, de nem bálványozzuk a férfi nemi szervet.

Így teheti jobbá a szexuális egészséged a világot

Így teheti jobbá a szexuális egészséged a világot

És mégis, ha a dick pic az új vörös rózsa, amit a férfiak puszta jóindulatból kényszerítenek ránk, mert azt gondolják, hogy ez nekünk bejön, akkor – kérdezem patetikus hangon – mivé lesz a romantika? Márpedig romantikára szükségünk van, de nem mindenkinek a vörös rózsás, gyertyafényes értelemben, hanem hogy intimitással és érzelmekkel közeledhessünk egymáshoz. Ezt hívjuk úgy, hogy szerelem, amit inkább hátráltat a dick pic jelensége, mintsem elősegíti. Srácok, ha ezt olvassátok: nekem vegyetek inkább ciki vágott virágot, mint régen! Köszi.

Ezeket olvastad már?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a budapesti utca lett a világ egyik legszebbje

Ez a budapesti utca lett a világ egyik legszebbje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)