18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Így nyerheted vissza a szexuális vágyadat szülés után

2022.július.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Jogod van visszaszerezni a libidódat, és az is fontos, hogy türelmes legyél magadhoz a felé vezető úton. Segítünk eligazodni, mire számíthatsz ezen a téren, miután babád születik.

Teljesen természetes, hogy ha világra hozol egy gyermeket, akkor sok tekintetben megváltozik az életed. A rengeteg szép pillanat mellett azonban vannak olyan dolgok is, amelyek kevésbé kellemesek, mégsem beszélnek róluk eleget. Ilyen az is, hogy sok nő libidója megváltozik a szülés után, és annak visszaszerzése nem is megy csak úgy egyik percről a másikra. Szerencsére azonban több olyan dolog is van, amit ha megteszel, sokkal valószínűbb, hogy hamarosan visszatér a szexuális vágyad.

Miért változik meg a szexuális vágy szülés után?

A baba etetése, a pelenkázás, a ruhamosás és a gyakori alváshiány nem éppen a legjobb hangulatkeltők az intim együttlétekhez. Az újdonsült anyák gyakran úgy érzik, hogy alig van lehetőségük arra, hogy egy percet is eltöltsenek azzal, hogy magukkal foglalkozzanak, a párjukkal töltött minőségi idő pedig sokszor még inkább háttérbe szorul. A csökkenő libidó tudományos oka tulajdonképpen az, hogy az újszülött baba kerül előtérbe, nem pedig egy újabb várandósság lehetősége.

A szülés utáni szeméremtestet és hüvelyt érintő fizikai fájdalmak is hatással lehetnek a szexuális vágyra, de ne feledd, az, hogy kihordtál egy babát és világra hoztad, egy hihetetlen csoda, így érthető, hogy a testednek idő kell a regenerálódáshoz. Mindennek tetejében pedig ott vannak a hormonok, amelyeket szintén figyelembe kell venni, a szülés után ugyanis az ösztrogén és a progeszteron szintje is csökken, ami hüvelyszárazsághoz vezethet, és kényelmetlenné teszi az együttléteket.

Beszélj a pároddal!

A filmek, a sorozatok és a könyvek is általában azt sugallják, hogy az újdonsült apák frusztráltnak érzik magukat amiatt, hogy előreláthatólag egy ideig kimarad a szex az életükből - ez azonban nem mindig van így. Lehet, hogy egy adott pillanatban valójában mindketten azt gondoljátok, hogy inkább aludnátok, minthogy belevágnátok a szexbe, és ez így van jól. A problémák akkor merülnek fel, ha nem kommunikálsz megfelelően, vagy nem értitek meg egymás igényeit - ez azonban legtöbbször őszinteséggel és nyíltsággal elkerülhető.

Tudtad, hogy a várandósság alatt intenzívebb lehet az orgazmus?

Tudtad, hogy a várandósság alatt intenzívebb lehet az orgazmus?

Kísérletezz az érintésekkel!

Ha a szexuális együttlétek gondolata kissé félelmet kelt most benned, akkor kezdd az újbóli közeledést ölelésekkel, csókokkal, lágy érintésekkel és egyszerűen az egymás közelében léttel. Ezek mind olyan dolgok, amelyek meghittséget teremtenek, és lassan elérheted velük, hogy újra készen állj a szexre.

Legyen énidőd!

Logisztikailag sok szervezést igényelhet, hogy a kisbabád mellett is legyen idő, amit csak egyedül töltesz, de hidd el, megérdemled. Már az is sokat segíthet, ha 10-15 percig más figyel a kisbabádra, közben pedig te a teraszon megiszol egy csésze kávét, vagy teszel egy rövid sétát a környéken. Ha pedig megoldható, hamarosan egy-egy randira is szakítsatok időt a pároddal.

Légy újra összhangban önmagaddal!

Elképzelhető, hogy a testedről alkotott képed és a szexuális élvezetekhez való gondolkodásod megváltozott a terhesség, és most az anyaság idején, ami indokolttá teheti, hogy újra felfedezd, hogyan érzed magad igazán jól. Ha egyedül neveled a kisbabádat, különösen ijesztő lehet a gondolat, hogy visszatérj a randizáshoz és a szexhez, de ha már tudod, hogy mik az aktuális vágyaid és szükségleteid, akkor nyugodtan teret is adhatsz nekik.

Foglalkozzatok az előjátékkal!

Lehet, hogy a tested kissé megváltozott a szülés óta, és érzékenyebb, vagy máshogy érezheted magadat, mint ahogy emlékszel. Éppen ezért nagyon fontos, hogy egyértelműen közöld a partnereddel, mi esik jól, és hol érintsen meg. Folyamatosan kommunikálj vele, és győződj meg arról, hogyan érzed jól magadat. Ebben az előjáték is nagy segítség lehet, így mindenképpen szánjatok rá időt.

Gyakorold az éberséget!

Egy adott pillanatban lenni és a fizikai érzésekre összpontosítani pozitív hatással lehet az öröm és az izgalom megélésére is, de ez nem mindenki számára egyszerű. A kutatások azt mutatják, hogy a nők nehezebben tudják kikapcsolni a gondolataikat szex közben. A csúcspont eléréséhez viszont a testünknek meg kell tapasztalnia az ellazulást. Ennek érdekében pedig a legjobb, ha csak az adott pillanatra próbálsz koncentrálni.

10 természetes dolog, ami szülés után történhet a testeddel

10 természetes dolog, ami szülés után történhet a testeddel

Használjatok több síkosítót!

Ha a szülés után száraznak érzed a hüvelyedet minimális súrlódás esetén is, az is segíthet, ha több síkosítót használtok az intim együttlétek során. Így a kényelmetlen súrlódások minimálisra csökkenhetnek vagy teljesen meg is szűnhetnek. Arra azonban vigyázzatok, hogy lehetőleg ne glicerintartalmú legyen a síkosító.

Beszélj egy szakértővel!

Akár hosszan tartó fájdalmat, akár szülés utáni depressziót tapasztalsz, egy, a problémához értő szakember segíthet, hogy megfelelő terápiában részesülj. Ha bármilyen téren úgy érzed, hogy valami nem stimmel, feltétlenül kérj időpontot a háziorvosodhoz vagy a nőgyógyászodhoz, aki szakszerű tanácsokkal vagy szükség esetén gyógyszerekkel is elláthat.

Fogalmazd meg újra, mit értesz intimitás alatt!

Fontos, hogy emlékeztesd magad, nincs szükség folyamatos szexuális együttlétekre ahhoz, hogy továbbra is erős és intim kapcsolatot ápolj a pároddal. A legfontosabb dolog az, hogy egyértelműen kommunikálj vele, és mindketten megosszátok egymással, hogy érzitek, mikor fog minden olyan vagy talán még jobb is lenni, mint korábban.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

„Nagyon boldogok vagyunk” - Krausz Gábor és Mikes Anna videóban üzent a rajongóknak

„Nagyon boldogok vagyunk” - Krausz Gábor és Mikes Anna videóban üzent a rajongóknak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Arcfeszesítés: illúzió vagy tényleg létezik hatásos módszer? Utánajártunk (x)

Arcfeszesítés: illúzió vagy tényleg létezik hatásos módszer? Utánajártunk (x)

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

PR

Mihez kezdj ha megszorultál anyagilag? (x)

Mihez kezdj ha megszorultál anyagilag? (x)

PR

Idén visszatérünk a 90-es évekbe - mutatjuk az 5 legtrendibb cipőt (x)

Idén visszatérünk a 90-es évekbe - mutatjuk az 5 legtrendibb cipőt (x)