18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Ha jót akarsz, ezt a 4 dolgot soha ne csináld szex után

2022.szeptember.3.

A szex, az orgazmus az egyik legjobb dolog, ami veled történhet, a kielégülés után, még félig-meddig mámorosan sajnos könnyen megfeledkezhetsz néhány nagyon fontos dologról. Pedig nemcsak a pillatnyi öröm lenne fontos, hanem az is, hogy mindenféle kellemetlenség, fájdalom nélkül minél többször átélhesd ezt az élvezetet. Ehhez azonban döntő jelentőségű lehet, hogy mit teszel közvetlenül a szeretkezés után.

Az intim területek egészsége érdekében jobb, ha ezeket a dolgokat elkerülöd szex után
Az intim területek egészsége érdekében jobb, ha ezeket a dolgokat elkerülöd szex után
Fotó: Getty Images /Carol Yepes

Az aktus során a hüvelyi szövetek megváltoznak, a szokásosnál nagyobb lesz a nedvesség, megduzzad, a behatolás hatására kidörzsölődhet, apróbb felszíni sérüléseket szenvedhet. Ilyenkor hatványozottan nagyobb a fertőzésveszély, ezért is fontos, hogy mit teszel a szex után. 4 pontban foglaltuk össze, mire ügyelj a legjobban!

1. NE TEDD: Elfelejtesz pisilni!

Hogy előtte elmész-e vagy sem, az majdnem mindegy, mondjuk ha kell pisilned, és inkább visszatartod, inkább kellemetlen lesz az együttlét. Az aktus után azonban tanácsos elmenned pisilni, nem véletlenül éreznek a legtöbben alapvetően ingert. Ez természetes és öntisztító is, kisebb lesz a fertőzésveszély.

2. NE TEDD: Habfürdőt veszel

A hüvelyed nagyon érzékeny, különösen szex után, az természetes, hogy egy izzasztó aktus után szeretnél zuhanyozni, de a nemi szervednek nincs szüksége sem szappanra, sem tusfürdőre, sem bármilyen habra. Sőt, a különböző tisztálkodószerek vagy túlságosan kiszárítják a vaginádat, vagy pedig olyan anyagokat tartalmaznak, amik tisztítás helyett inkább irritálják az érzékeny területet. A nemi szerved lényegében magától gondoskodik a tisztaságáról, tiszta vízen kívül másra tényleg nincs szüksége.

Hányszor tud elélvezni egy nő egymás után? A válasz szinte ijesztő

3. NE TEDD: A szexi fehérneműdben alszol el

Remekül feldobhatja a szexet, ha egy különleges fehérneművel leped meg a párod. A szerelmeskedés után azonban inkább vedd le, és válts pamut bugyira. A műselyem, a nejlon, a poliészter anyagok nem eresztik át a levegőt, a szex után amúgy is nedves és meleg nemi szerved - nincs rá jobb szó - nagyon könnyen befülledhet, ami a gombás fertőzések kedvenc terepe. Szóval, hagyd hogy levegőzzön a hüvelyed!

4. NE TEDD: Forró fürdőben ázol

Már volt szó a tisztálkodásról, a szappan, a habfürdők kerülése mellett a fürdéssel amúgy is érdemes vigyáznod. Csábító lehet ellazulni szex után a kádban, de inkább válaszd a zuhanyzást. Szerelmeskedés során a nemi szerved megnyílik, a forró fürdő egyébként is jó terep a baktériumok számára.

Ez is érdekelhet

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói