A fogyás és egészség titka: MAGNÉZNIUM

2018.augusztus.25.

Ha súlycsökkenésről van szó, nincs az a csodaszer vagy eljárás, ami pillanatok alatt levarázsolja a zsírfelesleget és átalakítja a testedet. A tartós fogyás életmódváltással érhető el, beleértve az étkezési szokásokat, a rendszeres testezést, az alvást és a stressz kezelését.

A fogyás és egészség titka: MAGNÉZNIUM
Fotó: Shutterstock

Ha mégis szeretnél esélyt adni annak, hogy kipróbálj egy egyszerű fogyástippet, vagy szimplán fontos az egészséged, akkor a magnéziumban gazdag étkezést ajánljuk!

Több energia, kitartóbb edzés

A magnéziumban gazdag ételek fontos részét képezik a keto diétának, de más fogyókúrás módszereknél is elősegítheti a súlyvesztést. Nem arról van szó, hogy a magnézium önmagában mágikus csodaszer a fogyáshoz, de növelheti a teljesítőképességedet.
"A magnéziumbevitel nem segít a fogyásban, de ha hiányzik a szervezetedből, máris azt fogod érezni, hogy alacsonyabb intenzitással vágsz bele mindenbe és kevesebb az energiád" - jegyezte meg Scott Keatley dietetikus. Hozzátette, bár a legtöbb ember elegendő magnéziumot nyer az általa elfogyasztott ételekből, de ha magnéziumhiányos, az egy egyszerű vérvétellel hamar kiderül.
"A megfelelő mennyiségű magnézium fontos, mert energiát termel, szabályozza a vércukorszintet és kémiai reakciókat vált ki a szervezetben." - magyarázta, hozzátéve, hogy a legtöbb ember szervezete 300-400 mg magnéziumot igényel naponta, az aktív sportolóknál ez a mennyiség 500-800 mg.

Fotó: giphy

Jobb alvás és kevesebb stressz

Az egyik legfontosabb tényező, amit a fogyni vágyó emberek gyakran elfelednek, a kiegyensúlyozott alvás és a stressz kezelése. Az alváshiány és a rendszeres stressz növelheti a kortizolt, azaz a stresszhormont, ami teret enged a zsírraktározásnak, különösen a hasnál.
Chandler Ray dietetikai genetikus elmondása szerint a magnézium önmagában nem segíti elő a fogyást, de közvetve hozzájárul.
"A magnézium segít a stressz csökkentésében és az alvásminőség javításában, ezek pedig befolyásolják a testsúlyt és az általános egészségi állapotot" - magyarázta.

Fotó: giphy

Segíthet kezelni az inzulinrezisztenciát


Egy 2013-as tanulmány megállapította, hogy a megnövelt magnéziumbevitel javítja az inzulinrezisztenciát a metabolikus szindrómában szenvedőknél. Az inzulinrezisztencia hozzájárul a túlzott zsírraktározáshoz, különösen a has területén, így az inzulinrezisztencia elleni küzdelem súlycsökkenéshez vezethet.
Ez a kutatás azonban a táplálékforrásokból származó magnéziumforrásokat vizsgálta, nem pedig a kiegészítőket mondta Suzanne Dixon dietetikus és epidemiológus. Nem vizsgálták meg az ok-okozatot, hiszen elsősorban nem a fogyás kérdéskörére koncentráltak.

Hogy mi? Tényleg cukorbetegséget okozhat a gluténmentes diéta?

Hogy mi? Tényleg cukorbetegséget okozhat a gluténmentes diéta?

Nem utolsó sorban: a magnézium alapvető fontosságú a szervezeted egészségéért

Összegezve, a megfelelő mennyiségű napi magnéziumbevitel elengedhetetlen a szervezet kiegyensúlyozott működése szempontjából.
A magnézium több mint 300 biokémiai folyamatban vesz részt a szervezetben, ezért fontos az egészség megőrzése érdekében - mondta Chandler Ray. Szerepet játszik a megfelelő szívritmusban, az energiaterminizmusban, a glükóz anyagcserében, a csontképződésben, az izmok állapotában és a hangulatszabályozásban. Ha hiányzik a magnézium, akkor előjönnek a negatív mellékhatások (azaz letargia, a hormonegyensúly hiánya, inzulinrezisztencia), megakadályozhatja a testsúlycsökkentést.
Fontos, hogy megfelelő élelmiszerforrásokból biztosítsd a szervezeted számára a magnéziumbevitelt, de ha aggódsz amiatt, hogy kevés mennyiséget viszel be, kipróbálhatsz étrend-kiegészítő magnéziumot is.

Ez is érdekelhet

Angelina Jolie gyermeke évekig fiúnak öltözött, most viszont lány ruhába bújt és ez teljesen rendben van!

Angelina Jolie gyermeke évekig fiúnak öltözött, most viszont lány ruhába bújt és ez teljesen rendben van!

Divat Shoppingtipp

Bújj paplanba! A szezon aduásza a steppelt kabát, mutatjuk a 10 legjobb darabot!

Bújj paplanba! A szezon aduásza a steppelt kabát, mutatjuk a 10 legjobb darabot!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma legyél szeretetteljes - Október 21.

Napi horoszkóp: Ma legyél szeretetteljes - Október 21.