˝Ha ettem, borzasztó bűntudatom volt!˝- Sokkoló részleteket mesél betegségéről az Insta-celeb

2017.május.26.

Alexis Ren igazi sztár az Istagramon. A 20 éves lány több mint 9 millió követővel rendelkezik, akik nap mint nap csodálhatják a lány által feltöltött gyönyörű és inspiráló képeket a tökéletes életéről. Hol a tengerparton, hol egy pálmafa tövében pózol, nem elaprózva a fényűzést.

Ne hagyd ki! A probléma nem Kim Kardashian feneke, hanem a hazugság

Alexis azonban úgy érezte most őszinte lesz rajongóival!

"Nézegettem az Instagram profilomat és azt gondoltam, nézd ezt a lány, csodálatos élete van! Valamiért azonban csak bűntudatot éreztem azért, mert nem gondoltam, hogy szerencsés vagyok"

Áprilistól az instalány olyan posztokat kezdett közzétenni, amiben leírja, milyen beteges volt a gondolkodása, mennyire szenvedett a bűntudattól, amikor éhes volt, és amikor evett, utána egy egész napos kemény edzéssel büntette magát.

Olvastad? Keményen odalépnek a divatiparnak, vége az anorexiás modellek alkalmazásának

A lány most bevallotta, mennyit ártott önmagának azzal, hogy másokat szeretett volna inspirálni. Ma már nem érzi úgy, hogy egy ilyen idealizált életet és testképet kellene közvetíteni a fiatalok számára, mivel ez számos negatív hátulütővel járhat. Célja, hogy megértesse mindannyiunkkal, nagyon fontos, hogy szeressük magunkat és ne egy olyan testben akarjunk élni, melynek elérése tönkre teszi az életünket. El kell fogadni azt, hogy nem vagyunk egyformák és nem is tudunk azok lenni.

Alexis 17 éves volt, amikor édesanyja Anyák napján meghalt. A lány számára a mamája egy igazi támasz volt, akivel nagyon közel álltak egymáshoz. Amikor már úgy érezte, hogy a gyász felemészti, menekülni kezdett. Új eletet akart kezdeni, hogy elnyomja érzéseit. Ekkor a modellkedésbe és a végtelen bulikba menekült. A sok utazás és pörgés hatására felszedett pár kilót, a modellügynökség pedig közölte vele, hogy ha nem fogy le, nem kap több munkát és elbúcsúzhat a karrierjétől. A lány ekkor kezdett el folyamatosan fogyókúrázni és egyre keményebben edzeni.

Alexis utazásai során megismerkedett szerelmével, akivel együtt elindították utazással és életstílussal foglalkozó Youtube csatornájukat. Nagyon rövid idő alatt már 22 millióan nézték a videókat és követték nyomon a pár életét. Tudták, hogy teljesíteniük kell és meg kell felelniük a rajongók elvárásainak. Alexis egy idő után azonban már nem élvezte az utazást és csak azzal tudott foglalkozni, hogy melyik nap, honnan fogja beszerezni azt az alacsonykalóriás ételt, amit aznap épp megehet. Elmondása szerint félt az ételtől. Éhes volt, de ha evett bűntudata volt. Ezért aztán állandó rosszkedvvel és lelkiismeretfurdalással küzdött. Úgy érezte, az emberek csupán a tökéletes teste miatt szeretik, és ha azt elveszíti, mindent elveszít.

A problémák akkor kezdődtek, amikor a modell szervezete feladta a küzdelmet. Folyamatos problémákkal küzdött, rosszullétek, fáradtság, szédülés, immungyengeség lett urrá rajta. Ekkor a családja úgy érezte, tenniük kell valamit, és szakemberhez kell fordulnia. A specialista napi szinten elvárta a lánytól, hogy beszámoljon róla, mikor, mit eszik, és nem volt szabad kihagynia egy fő étkezést sem.

Inspiráló! Felépült a rákból a 21 éves modell, és most újra kifutóra lépett

A napi többszöri edzéssel is fel kellett hagynia. Ma már kétnaponta edz vagy jógázik és sokkal jobban érzi magát, hiszen megfelelő emberek segítségével ma már tudja, nem kell rettegnie attól, hogy újra normális súllyal, egészségesen éljen.

Célja pedig az lett, hogy új mondanivalót közvetítsen az emberek felé. Mégpedig azt, hogy legyünk boldogok és elégedett, és akkor minden rendben lesz az életben!

"Minden azon múlik, hogyan érzed magad. Ha boldog vagy, a tested és a szervezeted is boldog lesz. A tested reagál az érzéseidre."

Ez is érdekelhet

Sosem találod ki, melyik énekesnőt nem engedték szerepelni az Alkonyatban!

Sosem találod ki, melyik énekesnőt nem engedték szerepelni az Alkonyatban!

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját