Fitnesz otthon

2014.április.24.

(– Gyerünk! Egy-kettő, egy-kettő! – diktálja a tempót a kedves macskám, miközben tornázok és kétségbeesetten próbálom tartani a tarthatatlan ritmust. – Gyorsabban! Egy-kettő, egy-kettő! Magasabbra a lábat! Magasabbra! Ha nem adsz bele mindent, sohasem leszel olyan karcsú, mint én! Egy-kettő! Egy-kettő! – folytatja kíméletlenül, mindezt természetesen a lehető legnagyobb kényelemben fekve a kanapén. Egy dologban azonban igaza van, Cici valóban olyan karcsú, hogy még Palvin Barbi is simán megirigyelné.)

Fitnesz otthon
Fotó: Thinkstock

Mindenki ismeri a testmozgás fontosságát, hisz olyan sokszor és sokfelől hallottuk már, hogy a könyökünkön jön ki. Talán azt is tudjuk, hogy az ajánlott mozgásmennyiség a heti 150-180 perc. Olyan egyszerűen hangzik, de sajnos mégsem ennyire könnyű megvalósítani. Legalább is nekem.

Jó tudni, hogy az egészségünk megőrzése érdekében bőven elegendő a közepes intenzitású edzés. Tehát nem kell belegebedni a mozgásba. Annyi a lényeg, hogy felvigyük a pulzusunkat, hisz ezzel eddzük a szívünket is. Talán mondanom sem kell, de itt elsősorban nem az a cél, hogy álom beachbodynk legyen, hanem hogy megerősítsük a keringésünket. Ezért az ajánlásokban leginkább az olyan sportok szerepelnek, amelyek során körkörös mozgásokat végzünk. Ilyen lehet a kajakozás vagy kenuzás, de többségünknek talán egy fokkal ésszerűbb választás az úszás, biciklizés vagy futás. Ezek mellett pedig ott vannak még az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő cardio edzések is.

Érdekes lehetőséget jelentenek továbbá a játékkonzolok, illetve a hozzájuk tartozó mozgásérzékelők. Persze sokan komolytalannak tartják az ilyeneket, hisz könnyen kijátszhatók, és ebben részben igazuk is van, mert hatékonyságuk tényleg csak azon múlik, hogy mi magunk mennyire vesszük komolyan. Nekem nincsenek illúzióim, erősítésre egyáltalán nem alkalmasak, fogyni is csak akkor, ha odafigyelünk a diétánkra. Arra viszont tökéletesen megfelelnek, hogy segítségükkel átmozgassuk a testünket. Arról nem is beszélve, hogy játék mivoltukból adódóan rendelkezésre állnak olyan motiváló lehetőségek, amelyek a valóságban egyelőre elképzelhetetlenek. Hisz kit akarok átverni, egy-egy edzésprogram során mindent beleadok, hogy a lehető legmagasabb pontszámot érjem el.

Nekem személy szerint nem jött be sem a konditerem, sem a futás. Egyszerűen nem tudtam rávenni magam, hogy elmenjek, ezért is tértem át az imént is említett fitness játékokra. Nem azt mondom, hogy mindenki vegyen magának egy konzolt most rögtön, de ha már van otthon egy – mondjuk a párotoknak vagy testvéreteknek –, akkor érdemes lehet beruházni egy ilyen játékra. Pláne abban az esetben, ha ti is épp annyira utáltok mások előtt izzadni és szenvedni, ahogyan én.

Ez is érdekelhet

Miért nagyobbodik meg a mellünk menstruáció előtt?

Miért nagyobbodik meg a mellünk menstruáció előtt?

Horoszkóp

Napi horoszkóp: Hajlamosak lehetünk a pazarlásra - November 26.

Napi horoszkóp: Hajlamosak lehetünk a pazarlásra - November 26.

Szépséghírek

Rihanna megosztotta a legjobb barack árnyalatú smink tutorialt

Rihanna megosztotta a legjobb barack árnyalatú smink tutorialt