Hiánypótló: A virtuális tér, ahol a dél-ázsiai nők nyíltan beszélhetnek a tabunak számító szexuális életről

2021.március.4.
@handsomegirldesigns
@handsomegirldesigns

Egy este a barátnőkkel összegyűlve mindig csodás élményekkel zárul, de Tiffany Sequeira számára a 2018-ban megrendezett csajos-este egy szuper ötletet is vonzott magával, ami rögtön aznap megvalósításra is került.

De mi is történt azon a bizonyos estén?

Tiffany egy interjúban elmondta, hogy már egy ideje az egészségügyben dolgozik, azon belül is a nők egészségügyi problémáira fókuszál, így sokszor, mint az ominózus estén is, előfordult, hogy barátnői több kérdést is tettek fel a témával kapcsolatban.

Az egyik barátnője előrukkolt egy tematikus Instagram oldal létrehozásával, ami által Tiffany kezelésével megnyílna egy platform a dél-ázsiai nők számára, ahol nyíltan beszélhetnek a szexuális életükről.

Így született meg a @gynaegirl nevű fiók, ami azóta is követők ezreit kalauzolja a sokszor tabu témának gondolt kérdésekben. Ázsiában ugyanis sok helyen, például Indiában és Pakisztánban a házasság előtti szexuális együttlét sem elfogadott dolog, így nem is kérdés, hogy szexuális élvezeteket, orgazmust és hasonló témákat meg sem említenek egymásnak az ott élők.

Az oldal már az első hónapokban hatalmas népszerűségnek örvendett. Tiffany többek között interjú felkéréseket kapott a BBC Radio 5-tól, illetve munkalehetőséget Nagy-Britannia neves drogéria láncától, a Superdrug-tól a "maszturbálás önmagunk ünneplése" (azaz "masturbation is self celebration") nevű kampányában. Elismert orvosok is megosztották posztjait a saját Instagram profiljukon; többek között Dr. Brooke Vandermolen (@theobgynmum) nőgyógyász és Dr Karen Gurney (@thesexdoctor) szexuálpszichológus, ezzel tovább népszerűsítve Sequeira profilját.

Ezen a ponton felmerül a kérdés: pontosan milyen témákról rántja le a leplet a szóban forgó Insta oldal?

Tiffany biztosra megy, hogy ne csak a "Basic" témákról legyen szó, mint például a biztonságos sex és, hogy hogyan kerüljük el a terhességet (bár ezek a témák is nagyon fontosak!), hanem a profil segítségével beleáshatjuk magunkat többek között a medencefenék károsodásának bonyodalmaiba, amiről nem is igazán gondolnánk, hogy fontos téma, de Ő felhívja rá a figyelmet, hogy IGENIS AZ!

Ezek mellett nem hagyhatjuk említés nélkül a bőrszín és testalak tekintetében lévő változatosságot az oldalon. "Bőrszínek általi színkavalkádot szeretnék látni, különböző méretű melleket és striákat." Ez Tiffanynak nagyon fontos szempont volt abból adódóan, hogy ő maga is dél-Ázsiai nő, aki úgy nevelkedett fel, hogy nem tudott nyíltan beszélni a szexuális és testi témákról.

"Remélem azzal, hogy teremtettem egy befogadó és biztonságérzetet nyújtó virtuális teret, ahol őszinte és nyílt beszélgetések mennek végbe, más nőket is bátorítok arra, hogy megnyíljanak és vállalják a problémáikat ahelyett, hogy elhallgatják."

– mondta Tiffany az Instagram oldalának céljára irányuló kérdésre válaszul.

Ez is érdekelhet

10 híresség, aki SOHA nem iszik alkoholt!

10 híresség, aki SOHA nem iszik alkoholt!

GLAMOUR Horoszkóp

Könnyen dühbe gurulsz, ha a dolgok nem kedved szerint alakulnak - Egymondatos horoszkóp: Április 11.

Könnyen dühbe gurulsz, ha a dolgok nem kedved szerint alakulnak - Egymondatos horoszkóp: Április 11.

Divathírek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek

Ezért az ikonikus óráért évtizedek óta rajonganak a hírességek