Mennyibe kerül a menstruációm?

2019.december.11.

A menstruációt sokan átokként fogjuk fel, ami szinte megkeseríti az életünket abban a havi egy hétben. Ráadásul én azok közé a nők közé tartozom, akik nem csak hosszú ideig menstruálnak, de a legnagyobb fájdalmakon mennek keresztül. Éppen ezek miatt nem is keveset költök a piros betűs napokon, de nézzük is, hogy milyen kiadásokkal kell számolnom.

Mennyibe kerül a menstruációm?
Fotó: Shutterstock

<˘˘˘˘/>Tampon (egy évben körülbelül: 10 200 Ft) ˘˘˘˘

Fotó: giphy

Én személy szerint tampont használok, de egyre jobban hajazok afelé, hogy áttérjek a kehelyre (nem csak olcsóbb, de környezettudatos megoldás is, és igen praktikus). Egy hónapban körülbelül 1 doboz (16 db) o.b tampont használok el, ami havonta kb. 850 forintnak felel meg.

<˘˘˘˘/>Gyógyszerek (egy évben körülbelül: 4000 Ft)˘˘˘˘

Fotó: giphy

Az első két napomon körülbelül 3-4 gyógyszert veszek be, mivel nagyon erős fájdalmaim vannak. Egy doboz Algoflex (20 darabos) körülbelül 2000 forintba kerül, és ebből (a menstruációs fájdalmamra) évente körülbelül 2 dobozt fogyasztok el.

<˘˘˘˘/>Bugyik (egy évben körülbelül: 10 ezer forint)˘˘˘˘

Sajnos még a tisztasági betét használata mellett is megtörténhet a baleset, ami miatt meg kell szabadulnunk néhány bugyitól, persze ezeket pótolni is kell.

<˘˘˘˘/>Csoki (egy évben körülbelül: 9 600 Forint)˘˘˘˘

Fotó: giphy

Egyáltalán nem vagyok édesszájú, de ha menstruálok, fel tudok falni 10 percen belül egy egész táblával. Éppen ezért bevallom, gyakran bemegyek a boltba néhány finomságért, de hát ki nem?!

<˘˘˘˘/>Fogamzásgátló (egy évben körülbelül: 36 ezer forint)˘˘˘˘

A fogamzásgátló enyhíti a menstruációs fájdalmakat, és lerövidíti a menstruáció hosszát. Sajnos az előbbi funkcióját nálam nem igazán teljesíti, ezért is szedek kiegészítésként fájdalomcsillapítót. Plusz előnye a fogamzásgátlónak, hogy nem gyötörnek a piros betűs napokon a hatalmas, kinyomhatatlan pattanások, ami valljuk be, még elviselhetetlenebbé teszi a piros betűs napokat.

Összességében elmondhatjuk a menstruáció minden, csak nem olcsó. Aki szintén ezeket az eszközöket alkalmazza, évente körülbelül 60 ezer forintot költ. Ez havi 5000 forintot jelent.

Ez is érdekelhet

„Kis mell, pocak… Sosem volt tökéletes alakom, mégsem akarok változtatni a testemen"

„Kis mell, pocak… Sosem volt tökéletes alakom, mégsem akarok változtatni a testemen"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói