Veszélyes a mellimplantátum? Súlyos fertőzéseket kaphatsz a műtét után is

2018.október.27.

Mint minden műtétnél, a mellimplantátum behelyezésénél is fennáll az esetleges fertőzésveszély. Egy új tanulmány azonban azt is kimutatta, hogy a műtét után hónapokkal sem érezheti magát teljes biztonságban a páciens.

Mell
Fotó: Shutterstock
Mell
Mell
Fotó: giphy

Öt hónappal azután, hogy egy nő mellnagyobbító műtéten esett át, cancuni nyaralása során hasmenéses megbetegedéssel küzdött, ami köztudottan gyakori nyaralásokon felmerülő probléma. Az ételmérgezésszerű megbetegedés általában nem súlyos, néhány nap alatt elmúlik. De mi köze van ehhez a mellimplantátumoknak? Valójában nagyon is sok.

A görcsök, a hasmenés és a láz gyakori ételmérgezéses tünetek, ezekkel orvoshoz is fordult a nő. A diagnosztizált bélbetegséget kezelték, panaszai 1-2 napon belül meg is szűntek. Két héttel később azonban fájdalmat érzett és duzzanatot tapasztalt a jobb mellében, az ultrahang pedig kimutatta, hogy folyadék van a mellimplantátum körül. Amikor az orvosok eltávolították a folyadékot és az implantátumot is, megállapították, hogy szalmonellával fertőzött volt, amit a bélbetegségnél is kimutattak. Ez az eset félelmetes, de szerencsére rendkívül ritkán történik ilyen.

Valóságos őrület a dizájner mellbimbó

Valóságos őrület a dizájner mellbimbó

Amikor a szervezetet baktériumfertőzés éri, például szalmonellafertőzés, a baktériumok bejutnak a véráramba és egészen az implantátumig is elérhetnek. Mivel a mellimplantátum nem rendelkezik olyan fertőzéstől magát megvédeni képes képességekkel, mint az élő szövetek, fertőzés estén mindig el kell távolítani, hogy megakadályozzák annak terjedését.

Egyes műtéti eljárások nagyobb kockázatot jelenthetnek, mint mások. Az új mellimplantátumok ugyanakkora fertőzésveszélyt hordoznak magukban, mint mondjuk egy orrplasztika. Minden műtéti eljárásba csak nagy körültekintéssel szabad belevágni, ha pedig bármiféle panasz jelentkezik, akármennyi idő elteltével, azonnal orvoshoz kell fordulni.

Ez is érdekelhet

Visszatér a konty, amit mindenki imádott a 90-es években!

Visszatér a konty, amit mindenki imádott a 90-es években!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke