Vízből sosem elég?

2015.augusztus.13.

(Cicinek rengeteg fura szokása van, így például nyáron a harmincegy fokban is imád az ölembe kuporodni, de ami szerintem ennél is különösebb, egyszerűen nem hajlandó a kistálkájából inni, csakis a locsolókannából. Szépen leül elé, egy kicsit fölé hajol, és kezdi is a végeláthatatlan lefetyelést. Ugyanakkor van ennél bizarrabb is. Mint mondjuk az előző macskám, Kleopátra, aki rendre a vécécsészéből iszogatott.)

Vízből sosem elég?
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Ilyenkor nyáron mindenhonnan azt fújják, hogy igyunk rendesen, legalább négy litert és így tovább. Bár ezek az ajánlások nagyvonalakban fontosak, mégsem fedik az igazságot teljes mértékben, mert nem olyan könnyű meghatározni, hogy mennyit kell inni naponta. Magas páratartalomban például kevesebbet izzadunk, így nem is veszítünk annyi folyadékot, mint mondjuk kicsit szelesebb időben, amikor az izzadság majdhogynem rögtön felszárad, és nincs ideje lehűteni a testet.

Egy jó tanács: akkor igyunk, amikor szomjasak vagyunk. Ez viszonylag könnyen betartható, de máris nem érvényes az idősekre, akiknek a szomjúságérzetük kevésbé jelzi pontosan a folyadékszükségletüket. Azt, hogy valóban eleget ittunk-e, egyébként elég könnyű meghatározni. Elég, ha megnézitek a vizeletek színét és mennyiségét. Ha szórványosan csordogál, vagy sötétsárga, akkor ez bizony azt jelenti, hogy keveset ittatok, és itt az idő rákapcsolni. Ha ezzel szemben sokat pisiltek, a színe pedig világosabb, akkor veregessétek meg a vállatokat, mert eleget ittatok.

Nyáron sok folyadékot veszítünk, amit persze pótolni kell. Ez mind igaz. Azt viszont csak zárójelben merem mondani, hogy a mai napig sem született olyan perdöntő bizonyíték, amely igazolná az ezen felüli folyadékfogyasztás előnyeit. Mondogatják, hogy csökkenti a vesekőképződés valószínűségét, amit egyes kutatások valóban alá is támasztanak, mások viszont semmilyen összefüggést sem találtak.

Sohasem tudtam megérteni, hogy a lányok miért mindig többedmagukkal járnak vécére. Gondolom, ez is azon megfejthetetlen rejtélyek közé tartozik, mint hogy létezik-e Isten, vagy hogyan jött létre a világuniverzum. Bármi is az igazság, ez egy kitűnő alkalom minden egyes Glamour-lány számára, hogy lecsekkolja, vajon a barátnője eleget ivott-e az utóbbi időszakban.

Ez is érdekelhet

Vissza lehet szerezni az elveszett szerelmet?

Vissza lehet szerezni az elveszett szerelmet?

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.