A boldogság hármas szabályát neked is ismerned kell

2018.január.5.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.
Januárban gyakoriak a nagy elhatározások, a végig nem gondolt vállalások és a könnyelmű fogadalmak. Ilyenkor még nagy a lelkesedésünk. Állást foglalunk valami mellett, kipróbálunk egy új diétát, elkezdünk rendszeresen mozogni. Előbb teszünk a céljainkért, majd lemondunk róluk, mondván túl elfoglaltak vagyunk és a zsúfolt időbeosztásunk közepette hajlamosak vagyunk elfelejtkezni az igazán fontos dolgokról. Egy újabb év telik el és ismét rájövünk, hogy az álmaink továbbra is csak a listánkon szerepelnek. De mi lenne, ha ma rájönnél, hogy az élet, amit mindig is akartál pont előtted van? Vajon készen állsz rá, hogy éljed is?

Sok időt töltünk vele, hogy azon gondolkozunk vagy arról beszélünk, hogy milyen lenne az életünk, ha ez és az megvalósulhatna, ha oda elmehetnénk vagy ha vele megismerkedhetnénk. Ne az eljövendő eseményektől vagy kapcsolatodtól várd a megoldást a jelenlegi helyzetedre. És legfőképp ne halogasd a boldogságodat, miért tennéd?

A boldogság hármas szabálya szerint, álmodd meg, tervezd meg és éld meg!
Az álmodozás igenis jó és szükséges. Szánj rá időt, engedd meg magadnak, mert a valódi célok az álmokból fakadnak. Ahhoz, hogy pontosan tudd, hogy mit szeretnél, érdemes magad beleképzelni az ideális élethelyzetbe. Hogyan szeretnéd érezni magad, kik vegyenek körül, milyen élményekre vágysz.
Tervezd meg, hogy hogyan telne egy napod, egy heted és egy éved, amikor már pontosan úgy élsz, ahogy szeretnél. Ne arra fókuszálj, ami most még hiányzik, hanem arra, amit megélni szeretnél. Minél inkább tisztázod magadban, hogy mi az, amire vágysz, annál inkább könnyebb lesz konkrét lépéseket tenned. Sőt, a kapcsolódó képek, érzések és gondolatok újbóli és újbóli felidézéséből a mindennapokban is erőt meríthetsz. Hagyd, hogy a vágyott élet folyamatosan formálódjon és alakuljon benned.

A változás jó és szükséges, de naivság lenne azt gondolnunk, hogy egyik pillanatról a másikra történik. Ha minden áron ragaszkodunk hozzá, akkor tehetünk fogadalmakat, de ne legyünk türelmetlenek vagy túl szigorúak magunkhoz. Sok kis apró pillanatra van szükségünk. Minden egyes alkalommal, amikor a megbocsátást gyakoroljuk vagy egy kicsit megállunk vagy hálásak vagyunk vagy nyugodtak maradunk, tehát minden olyan pillanatban amik azt választjuk, ami érzésünk szerint a legigazabb és nem azt, ami a legkönnyebb – a reményt a kétely helyett, a szeretetet az ellenségeskedés helyett – a változást éljük. És ha közben egyszer, kétszer vagy akár többször is kudarcot vallunk, az is teljesen rendben van. Egyrészt lehet, hogy csak mi éltünk meg annak. Másrészt pedig még sok ezer apró pillanat van előttünk, amik által fejlődhetünk és jobbak lehetünk.

Olvastad már? Hogyan vigyél egyensúlyt az életedbe?

Törekedjünk, hát arra, hogy most, ebben a pillanatban is élvezzük az életünket! Álmodozzunk nyugodtan, de a jelenben is vegyük észre, hogy mi az, ami ma boldogabbá tesz bennünket, mivel tudunk örömet okozni magunknak és másoknak. Legyen 2018 a nagy álmok megvalósulásának és az apró pillanatok megélésének az éve!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Schoblocher Barbara: „Énekesnő vagyok, és nem egy celeb”

Schoblocher Barbara: „Énekesnő vagyok, és nem egy celeb”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője