Hogyan vigyél egyensúlyt az életedbe?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

Évvégi hajtás, tornyosuló feladatok. Hol marad az egyensúly? – na ez az utolsó, ami eszünkbe jut. Pedig nélkülözhetetlen, pláne azokban a helyzetekben, amikor a sok teendő közül ki se látunk. Ha sikerül megteremtenünk, akkor nemcsak boldogabbak leszünk, de még a hatékonyságunk és a sikerességünk is nőni fog. Egy kiegyensúlyozott ember sokkal jobban tud koncentrálni, teljesíteni és a céljait elérni.

Igen ám, de hogyan érjük mindezt el? És egyáltalában hogyan néz ki egy kiegyensúlyozott élet? És ami a legfontosabb, hogy is fogjuk ezt elérni, amikor ilyen őrült időbeosztásunk van?

Az egyensúly mindenkinél mást jelent és megteremtésére is csak saját magunk vagyunk képesek. Önmagunknak kell kitapasztalnunk, hogy mi az ami szolgál minket és mi az, ami túlzottan kimerít. Mi tudunk változtatni. A változás kulcsa, hogy ne mindent akarjunk egyszerre, hanem kis lépésekkel haladjunk. Ez sokkal célravezetőbb, mert így az eredmény jóval fenntarthatóbb lesz. A cselekvésre pedig nem kell megvárnunk a 2018-as évfordulót, minek kötnénk a jóllétünket egy későbbi időponthoz, ha már ma is meglelhetjük.

Határozd meg magadnak, hogy neked mit jelent az egyensúly!

Fogalmazz olyan konkrétan, ahogy csak tudsz! Mi a szándékod és mik a céljaid?
Sok ember azt hiszi, hogy ugyanannyi időt kell a szakmai és a magánéletére fordítani, viszont ez az esetek többségében téves. Ahhoz, hogy meg tud határozni, hogy téged éppen most mi szolgál, vedd figyelembe a változásokat. Az életünk folyamatos változik és ami ma az egyensúlyt jelenti, az lehet, hogy holnap, jövő héten vagy a következő hónapban már teljesen más lesz, hiszen az idő és a prioritásaink is változnak. Ahogy Müller Péter is fogalmazott: Nem az a tartós, ami az időnek ellenáll, hanem ami bölcsen változik vele.

Állítsd fel a saját határaidat!

Ezt is csak te tudod megcsinálni! Gondold végig, hogy mi az, ami még belefér és mi az ami már teljesen vétó számodra. Ha például úgy döntesz, hogy a hétvége számodra a teljes kikapcsolódás, akkor ne táblázd be Magad elvégzendő feladatokkal. Továbbmegyek, próbáld meg, hogy egyszer kikapcsolod a telefonodat és a számítógépedet is éjjelre vagy egy teljes hétvégére. Már hallom a kifogásokat, de tégy egy kísérletet, legalább egyszer. Add meg az elmédnek is azt a luxust, hogy pihenjen. Töltsd ezt az időt Magaddal, a barátaiddal vagy a családoddal! Hétfőn kipihenve lefogadom, hogy jobban fogsz teljesíteni és a projektjeid kapcsán még új ötleteid is lesznek.

Tudd, hogy a NEM is egy válasz!

Igen, olykor lehet nemet mondani és van, hogy még indokolnunk sem kell. Ez tudom, hogy nem könnyű, sem a magánéletben, hát még a szakmai vonalon. A legtöbben nem szeretünk nemet mondani. Viszont meg kell értenünk, hogy valamennyiünk napja csak 24 órából áll és nem tudunk eleget tenni mindenki kérésének és kívánságának. Az egyensúlyunk leginkább attól függ, hogy mennyire tudunk megválni a felesleges feladatoktól és megvédeni a prioritásainkat.

Értsd meg és fogadd el, hogy nem vagy szuperhős!

Tapasztalatból írom, hogy egy ideig lehet ezt a szerepet játszanunk, de elég fárasztó és hosszú távon nem működik. Légy realista! Azaz lásd be, hogy bizonyos dolgok nem lesznek készen. Ez sem egyszerű, pláne nem elfogadni. De ha úgy érezzük, hogy mi mindent megtettünk és mégis máshogy történik, akkor ez az egyetlen módja annak, hogy ne görcsöljünk és harmóniában legyünk.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ezt nem láttuk jönni: Kamilla királyné is belekóstolt a meztelenruha-trendbe

Ezt nem láttuk jönni: Kamilla királyné is belekóstolt a meztelenruha-trendbe

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője