Az 5 legnagyobb szépségbakim

2015.augusztus.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nyolc éves koromtól érdekel élénken a szépségápolás. Akkor úgy kentem ki magamat anyukám harminc színt számláló sminkpalettájának összes árnyalatával, hogy majdnem súrolókefével kellett levakarni rólam. Egy dolog nem változott ez idő alatt: hajlamom arra, hogy ordas nagy bakikat kövessek el. A kedvenceim alább következnek.

A szemöldököt figyeld!
A szemöldököt figyeld!

Ice, Ice, Baby
1991. Egy görögországi nyaralásra készült a család, én pedig – máig tisztázatlan motivációktól vezérelve – elhatároztam, hogy ollóval(?!) megrövidítem(?!) a szemöldökömet. Nem tudom, miért tettem, nem tudom, mire számítottam. A végeredmény azonban az lett, hogy az egyik szemöldökömből egy jelentősebb darabot kivágtam középről.

Kicsit sírtam és bepakoltam a bőröndbe egy szemceruzát is, de azt a nyaralás alatt a víz minduntalan lemosta, úgyhogy jobbára úgy néztem ki, mint egy rapsztár. Mindig Vanilla Ice jut magamról eszembe. Mert sajnos vannak fotók is.

A padlizsán ezer árnyalata
Egy alkoholista punk csaj annyira inspirált a Szigeten 17 éves koromban, hogy elhatároztam: én is pirosra festetem a hajam. Vettem hajfestéket, és elmentem a fodrászhoz. Aki közölte velem, hogy ahhoz, hogy az én sötét barna hajam piros legyen, először ki kell szőkíteni. Ettől megijedtem, és végül hagytam, hogy csak úgy rákenje a barnára a pirosat, lesz, ami lesz. Hát, lett is. A padlizsánnak egy egészen groteszk árnyalata, ami barnára sült bőrömmel még különösebben mutatott. Mit tesz isten, megint családi nyaralás előtt álltunk. Öt évvel később láttam a nyaralási videót, ami mélyen meghatott. Ott ültem családom körében, úgy néztem ki, mint egy elmebeteg bohóc, és senki egy rossz szót nem szólt rám. Ez a szeretet!

David Lynch előtt tisztelgek – hajfestés 2.0
Mindig is imádtam a Veszett a világ című filmet, a kígyóbőr jakóval, meg minden, de ha már hasonlítani szerettem volna az egyik szereplőre, az inkább a szőke és nyurga Lula lett volna. A sorsnak azonban más tervei voltak. Az úgy kezdődött, hogy a nővérem hozott Amerikából egy melírozó szettet: szőke festéket és egy lyukacsos sapkát, amit föl kellett tenni, kihúzkodni a hajfürtöket alóla, és befesteni őket. Így jött volna létre a szőke melír. Én viszont úgy határoztam, hogy mivel rövid a hajam, az egész festéket rákenem, sapka nélkül, és szép szőke leszek. Mekkora buli, nem?! A művelet végeztével törölközőt tekertem a fejemre, hogy még jobban üssön a festék, és egy könyvvel elhelyezkedtem a kanapén, várva, hogy leteljen a húsz perces hatóidő. Anyukám másfél óra múlva ébresztett.

A végeredmény

Szemből úgy néztem ki, mint Isabella Rosselini a Veszett a világban (mínusz Isabella még a legótvarabb kinézetű karakteren is átütő sugárzó szépsége), aki ébenfekete hajára úgy húzott egy rémes, szőke parókát, hogy eredeti hajszíne több centire kilógott. Oldalról viszont a világos barnától a vörösön át a fehér szőkéig minden voltam. Egészen eredeti volt. Másnap fölhúztam egy sapkát, és lementem a boltba barna hajfestékért. End of story.

Magad uram
Erről nagyon sokáig még a barátaimnak sem meséltem, nem hogy nagy nyilvánosság előtt. Ki akar azzal menőzni, hogy még húszévesen sem volt egy IQ bajnok?! Megint nyaralás előtt vagyunk. (Ez nálam egy rendkívül érzékeny időszak a ballépéseket illetően). Vasárnap este. Belenézek a tükörbe, és megrettenek. Néhány finom, szőkés, de látványos szőrszálacskát veszek észre az ajkam fölött, Úristen. Ezeknek menniük kell. Gyorsan, tűzoltásszerűen kell cselekedni. Otthon persze nincs gyanta. Gondolkodtam kicsit. Az ötlet: cukorszirup! Ragad, keményedik, terveim szerint pont úgy fog viselkedni, mint a gyanta. Ez egyébként igaz. Leszedte a szőrszálakat. Ugyan Horvátországban aztán másodfokú égési sérülésekkel az ajkaim fölött tündököltem. És akkor mi van?!

Angelina Jolie után szabadon
Ezt a sztorit még most is nehéz röhögés nélkül leírni. Randira készültem, és a lehető legcsábosabb ajkakkal akartam elcsavarni a fejét a srácnak. Egy akkora ötletem született, hogy teljesen le voltam döbbenve, mennyire kreatív vagyok. Az ötlet a csili volt. Szépen ketté törtem egy kis darabkát úgy, hogy a magjai is hozzáférhetőek legyenek, majd bekenegettem vele az ajkaimat. 2-3 perc múlva izgalmasan dúsak és pirosak lettek. Ez igen! – gondoltam. A következő fél órára csak halványan emlékszem.

Csilivel is elérheted

Azt tudom, hogy ömlenek a könnyeim és a tükörben Geronazzo Máriát látom, aztán elbotorkálok a hűtőig, majd hisztérikusan verem a konyhapulthoz a jégkocka tartót, hogy kiessen belőle az a nyomorult jég, végül félájult állapotban öt jégkockát olvasztok el forró ajkaimon. A randiról húsz percet késtem.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője