Így ünneplik a Disznó évét Kínában: ha oda utazol, felejthetetlen élményben lesz részed

2019.február.4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mi, magyarok már elbúcsúztattuk az óévet, Kínában viszont még csak most kezdődnek az újévi ünnepségek. A Holdújév a hagyományos kínai naptáron alapul, melyet két héten át tartó fesztiválsorozattal köszöntenek. Ha szeretnél kilépni a komfortzónádból, és megtapasztalni egy izgalmas és színes kultúrát, akkor utazz az Emirates-szel Kínába, és vesd bele magad az ünnepi programok forgatagába.

Idén február 5-én veszi kezdetét Kínában a Disznó évét ünneplő kéthetes fesztiválidőszak, amely február 19-én a Lámpás Fesztivállal ér véget. A kínai Holdnaptárban a tizenkettedik állatövi jegy a disznó, amely a jólét és a szerencse szimbóluma a helyi kultúrában. Ha szeretnéd, hogy az idei éved a bőség jegyében teljen, utazz az Emirates járataival Kínába, és köszöntsd autentikus környezetben a Holdújévet. Összegyűjtöttük a legjobb rendezvényeket, amelyek garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak.

Peking

Kína fővárosa számos csodával várja a látogatókat egész évben, és különösen igaz ez a kínai újév, vagy ahogy manapság nevezik, a Tavaszi Fesztivál ideje alatt. Az idei ünnepség február 5-én, az első újhold éjszakáján kezdődik. A tűzijátékok és felvonulások mellett Pekingben az újév ünneplésének legfontosabb eseményei közé tartoznak a városszerte megrendezett templomi vásárok. A Ditan Park Templomi Vásár az egyik legnagyobb és legnépszerűbb mind közül, ahol tradicionális helyi ételekkel, régiségekkel, kézműves termékekkel megpakolt bódék végtelen sora és különböző előadások csábítják az ünneplőket. A Donguye Templomi Vásár az egyik legrégebbi vásár, amelynek eredete a 14. századig, a Yuan dinasztia koráig nyúlik vissza. A templomot a ‘fu' (福 ‘jó szerencse`) kultúrájával azonosítják, így kiváló helyszín a Disznó évének köszöntéséhez. Az Emirates Pekingbe tartó járataira most 160.000 Ft-tól válthatnak jegyet a magyar utasok.

Hong Kong

Az újévet megelőző estén (idén február 4-én) összegyűlnek a kínai családok, hogy a hagyományok szerint együtt vacsorázzanak, így a fesztiválszezon előtt a Föld minden tájáról, kínai emberek milliói utaznak haza. Hong Kongban az Éjszakai Felvonulással kezdődik az ünnepség este 8 órától a Tsim Sha Tsui kerületben. Az utak mentén színes uszályok, élénk sárkányok, kínai táncosok és zenekarok láthatók mindenfelé. A felvonulást másnap a Victoria kikötő feletti látványos tűzijáték követi. A harmadik nap a lóversenyeké, amikor százezer néző gyűlik a Sha Tin Racecourse-ba, hogy szemtanúja lehessen a tradícionális és látványos előadásának részeként a non-profit Hong Kong Zsoké Klub műsorának. A versenyek bevételét teljes egészében jótékony célokra fordítják. Budapestről Hong Kongba most 185.000 Ft-tól foglalhatók repülőjegyek az emirates.com-on.

Shanghaj

Shanghaj egyesíti a hagyományos és a modern Kínát, így kivételes üdülési élményt kínál. A Kínai Újév két hete alatt a Yu Kertek lámpás fesztiválja kihagyhatatlan látványosság. Ha ennél egy kicsit spirituálisabb élményre vágyna az utazó, akkor a Longhua templom - a város legrégebbi temploma – szertartása a tökéletes program, ugyanis ilyenkor 108 buddhista szerzetes kapaszkodik fel a pagodához, hogy az éjféli harangszóval nyissák meg az új évet. A szimbolikus gesztus célja, hogy elűzzék a gonosz szellemeket. A kínai kultúrában különleges helyet foglalnak el az ételek, és a Tavaszi Fesztivál ideje alatt sincs ez másképp. Sanghajban kötelező kipróbálni a shanghaji újévi tortát, vagyis a nian gaot, amely a hagyományos rizslisztből, barna cukorból és olajból készült ragacsos sütemény egy különleges változata. A rizsgombóc, azaz a tangyuan is kulcsfontosságú fogása a város konyhájának, valamint a takecai is rendkívül népszerű zöldséges étel ebben az időszakban, mivel úgy tartják, hogy elűzi a keserűséget az új évben. A hal fogyasztása is nagyon ajánlott az évnek ebben az szakában, és a xunyu, Shanghaj különleges halétele mindenképp érdemes a kóstolásra. Jegyek Shanghajba már 160.000 Ft-tól kaphatók az Emirates járataira, budapesti indulással.

A Budapestről utazók számára remek csatlakozásokat kínál az Emirates Dubajon keresztül, napi két járattal Dubajból Pekingbe és Shanghai-ba, a hires A380-as repülőgéppel, napi öt járattal Hong Kongba, melyből kettő szintén az A380-as géppel repül.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője