Ádám és Lilith, avagy így zajlott a teremtés az asztrológusok szerint

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Szerzőnk ma bemutatja a három asztrológiai Lilith mítoszát.

Így zajlott a teremtés az asztrológusok szerint | Fotó: Stanislav Chegleev/ Getty Images
Így zajlott a teremtés az asztrológusok szerint | Fotó: Stanislav Chegleev/ Getty Images
Fotó: Gettyimages.com

Tudom, hogy nagyon belénk van verve ez az Ádám – Éva, paradicsomi kiűzetés, a kígyó az rossz sztori, de most mégis szeretnék veletek megosztani egy másik variációt. Szóval igazán elgondolkodtató, hogy bár Isten mindenből kettőt teremt, de hogy tényleg mindenből, a tevétől kezdve a delfinen át, még a hangyákból is kettő van, de az emberből csak egyet. És mit ad Isten? A férfiak uralta évezredben, hát pont férfit. Úgy gondolta, nekünk úgyse kell szaporodni? Vagy, hogy ő majd szimplán klónozza magát? Hát nem tudom, nekem azért ez a sztori eléggé sántít, és igazából mindig is sántított.

Mikor hallottam az asztrológusok verzióját egyszerűen a zsigereimben éreztem, hogy áhhá.. na így már értem. Szóval most röviden elmesélem nektek, mi hogy dolgozunk ezzel a történettel.

Először is Isten nem csak férfit teremt, hanem férfit és nőt, azaz Ádámot és Lilithet. Nem meglepő módon elég záros határidőn belül össze is vesznek, méghozzá hatalmi kérdéseken. Ádám uralkodni akart Lilith felett, Lilith pedig egyenlőséget szeretett volna. Ehhez kötődik az első fontos jelölő, a lázadó Lilith aszteroida, ami hogy ha fontos helyen szerepel valaki képletében, akkor képes mindennel felvenni a harcot, ha úgy gondolja, hogy igaza van és akár az autópályán is szembemegy mindenkivel. Kicsit olyan Vízöntő analógia, de főleg az igazságtalanság elleni küzdelem az, amiben megnyilvánul.

Ezekután odamentek Istenhez, mint két rossz kis gyerek, aki az anyukájukat kéri, hogy tegyen igazságot, de Isten azt mondta, hogy ő már kívül van a teremtésen, oldják meg ketten. Viszont sajnos nem sikerült dűlőre jutniuk, így Lilith inkább vállalta a kiűzetést a paradicsomból, de ő biztos, hogy senkinek nem fog megalázkodni. Kimondta Isten titkos nevét és ezzel mindenkitől megszabadult, majd egy lakatlan szigetre költözött. Itt értjük meg a második fontos jelölőt, mégpedig a Sötét Hold Lilithjét, azaz az átok magunkra vételét. Akinek ez sarkalatos ponton áll a képletében, az sokszor hagy ott csapot papot, ahogy méltatlan helyzetbe kerül, vagy szélsőséges esetben bevállalt valami megátkozás szerűt erre az életére, hogy azzal másokon próbáljon segíteni. Ezt nagyon hosszú téma lenne kifejteni, de emlékezzünk csak a Johnny Depp - Amber Heard elemzésre, ahol Johnnynál ez a Lilith tű pontosan a karrier pontján ült rajta, Amberé pedig szoros együttállásban vele. Ennek a matematikai esélye kevesebb mint negyed százalék, szóval mindenképpen érdekes.

A harmadik részben pedig Lilith megsajnálja szegény lelketlen Évát (hiszen ő csak egy oldalborda, pont ahogy azt Ádám szerette volna), és kígyó képében visszamegy hozzá, majd lelket és tudást ad neki. Ezért a harmadik és egyben utolsó jelölő (Fekete Hold Lilith), a bátorságot és a helytállást fogja szimbolizálni, akiknél prominens, azok bele mernek állni a nehéz helyzetekbe is és nem futamodnak meg holmi akadályok láttán. Ha emlékeztek, Katalinnak és Vilmosnak is az Aszcendensén helyezkedett el ez az aszteroida, azaz szinte eggyé váltak ezzel az energiamintával. Ezek után pedig teljesen logikus, hogy a gyógyítás szimbóluma évezredek óta a kígyó.

Tudom, hogy most biztos sok mindenki lelkébe belegázoltam, pedig egyáltalán nem volt szándékos. Ez szerintem nem istengyalázás, csak egy másik nézőpont, ami mindenképpen elgondolkodtató. De az, hogy ki miben találja meg az igazságot, mindenkinél egyéni. Én látom mit jelentenek ezek a jelölők az emberek életében, szóval innentől engem ez meggyőzött, de teljesen megértem, ha valaki ragaszkodik az eredeti sztorihoz, szíve joga.

Ha tetszett a cikk, akkor nézzétek meg az erről szóló TikTok videómat is, ha pedig jobban beleásnátok magatokat a témába, akkor javaslom Burger Anikó – Isten szajhája című könyvét elolvasásra.

Ez is érdekelhet

Molnár Szilágyi Szilvi: „Ez a szülési élményem talán olyan lesz, amilyennek megálmodtam”

Molnár Szilágyi Szilvi: „Ez a szülési élményem talán olyan lesz, amilyennek megálmodtam”

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint