Betegségek lelki okai: félelmetes, mi áll az egyes fizikai fájdalmak mögött

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hacsak nem egy velünk született rendellenességről van szó, a betegségnek mindig lelki okai vannak. Ha ugyanis testi tünet jelentkezik, akkor a lélek hosszú ideje el van nyomva, kirekesztve érzi magát, és ilyenkor felborul az egyensúly, és ez fájdalom vagy betegség formájában jelenik meg.

Te tudod, milyen lelki elakadásokat jeleznek a fizikai fájdalmak?
Te tudod, milyen lelki elakadásokat jeleznek a fizikai fájdalmak?
Fotó: Kseniya Ovchinnikova/Getty Images

A legnagyobb baj akkor van, amikor diagnosztizálnak valamilyen betegséget, és egyes orvosok hajlamosak olyan kijelentést tenni, amit szép lassan felemészt minket. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy bagatellizáljuk el, ha valamilyen betegségünk van, de igenis, mindig tenni kell érte, hogy ne csak a testet, hanem a lelket is gyógyítsuk. Arról már írtam egy korábbi cikkemben, hogy az egyes állatövi jegyeknek melyik a leggyengébb testrészük, és milyen hajlamosító tényezők állhatnak fent.

Most arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy mik a leggyakoribb tünetek, és melyik testrészre milyen hatással van. Ha fentről lefelé haladunk, akkor kezdjük a fejjel, ami a Kos testrésze, de mindenkinek ajánlom, hogy fokozottan figyeljen a jelekre.

Fej - A folyamatos megkérdőjelezés jele

Állandó fejfájás, migrén arra utal, hogy folyamatosan megkérdőjelezünk valamit magunkban vagy kapcsolatainkban, és nem fogadjuk el önmagunkat, érzelmi zavarokat és bizonytalanságot mutat. A fül problémái arra adnak választ, hogy mit nem akarsz meghallani, mitől zárkózol el. A szem betegségei arra mutatnak rá, hogy mit nem akarsz meglátni, az igazság fel nem ismerése, a múlt, jelen és a jövő megtagadását jelképezi. Az állal kapcsolatos problémák mindig valamilyen haragot mutatnak, neheztelés, bosszúvágy, agresszivitás, főleg a csikorgatással érzékelhető. Az orr betegségei a megbecsülés hiányát mutatják, a vágyódást a szeretetért, míg a fogak a rágódást és a döntések halogatását jelzi.

Nyak, torok, váll - Az önmagunkért való kiállás hiánya

Általában a Bika makacssága és az Ikrek kommunikációja tartozik ide. A pajzsmirigy betegségek kiváltó okai lehetnek az elfojtott agresszió és az elutasító érzelmek, a váll akkor fáj, ha túl sok a teher rajta, a torok betegségei az önkifejezéssel és a kommunikációval áll összefüggésben, és azzal, amikor valaki nem képes kiállni önmagáért.

Ezeknek a csillagjegyeknek a legnehezebb a karmája

Ezeknek a csillagjegyeknek a legnehezebb a karmája

Mellkas, szív, tüdő, has és hát - A meg nem emésztett dolgok

A mellkas és a tüdő egyértelműen az Ikrekhez tartozik, a gyomor megbetegedései a Rákoknál jellemző, míg az Oroszlánokat a hát betegségei tudják kínozni. A tüdő betegségei a szabadságvágyat fejezi ki, a kapcsolatot a külvilággal, és ismét a felmerülnek a kommunikációs problémák, például, amikor nem kapunk levegőt. A gyomorral kapcsolatosan a meg nem emésztett dolgokon van a hangsúly, rágódás a problémákon, az a bizonyos "nem veszi be a gyomrom" érzés. A szív és hát problémák a túlterheltség miatt jelentkezhetnek, frusztráció és a túlzott felelősségvállalás kombinációja miatt, vagy túlságosan a szívére vesz valamit az illető.

Belek, csípő, nemi szervek - Nehézség az elengedéssel

A Szűznél a belek a kritikus testrészek, a Skorpiót a nemi szerv betegségei támadják, míg a Nyilasnál csípőpanaszok jelentkezhetnek. A beleknél az emésztés is szóba kerül, és természetesen maga a székrekedés is súlyos probléma, amit a túlzott ragaszkodás válthat ki, amikor megragadunk a múltban, nem tudunk változtatni a nézeteken. A nemi szervek a túlzott önkontroll, a frigiditás, a nemi örömök megtagadása, esetleges érzéketlen partner. A csípő problémái pont a legnagyobb önbizalommal rendelkező jegyet, a Nyilast támadják, amikor megjelenik a félelem az előrelépéstől.

Térd, boka, bőr - Félelem a múlttól

Az állatövi jegy utolsó három jegye, a Bak a térd és a bőr betegségeit vállalta, a Vízöntőhöz tartozik a lábszár és a boka, a Halakhoz a lábfej. A bőr betegségei egyértelműen önértékelési problémákat mutatnak, a védőburok és az elfojtott haragért felelősek. A viszkető bőr olyan testi tünet, amit nem lehet nem észre venni. A térd panaszai az alázat hiányára és az önfejűségre hívják fel a figyelmet, a bokával irányt tudunk változtatni, míg a lábfej a jövővel kapcsolatos félelmekről árulkodik.

  • Ha ennél részletesebben meg szeretnéd ismerni a betegségek lelki okait, akkor Ruediger Dahlke könyvét ajánlom: A betegség, mint szimbólum

Ocskó Barbara karma asztrológus tevékenységével nem csak a GLAMOUR.hu-n találkozhatsz. Amennyiben szeretnél jelentkezni hozzá személyes elemzésre, a Barbaraasztrologia.hu weboldalon tudsz jelentkezni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az irodalomterápia és a pszichológia szerelemgyereke: ismerd meg az alkotáslélektant

glamour plusz ikon Az irodalomterápia és a pszichológia szerelemgyereke: ismerd meg az alkotáslélektant

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)