Asztrológus válaszol, hány életciklusunk van pontosan, és mikor kezdődnek el

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sorozatunkban Ocskó Barbara asztrológus vezet be a téma rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin átlásd, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Legújabb írásában arról mesél, mikor állnak be a különböző életciklusaink, és milyen hatással van ránk mindez.

A különböző életciklusok különböző feladatokat hoznak, melyeken keresztül fejlődhetünk
A különböző életciklusok különböző feladatokat hoznak, melyeken keresztül fejlődhetünk
Fotó: LightFieldStudios/Getty Images

Egy három részes sorozatban szeretném bemutatni, hogyan lehet megérteni az életünk ciklusait. Vannak olyan évek, amikor bizony, ha tetszik, ha nem, jönnek a gondok és a nehézségek, és mivel ez mindenkinél így van, ezért ettől nem kell félni, hanem meg kell tanulni együtt élni vele. Minden kornak megvan a maga sajátossága, amikor az élet megtanít nekünk valamit. Vannak olyan évek, amikor meg sem érezzük, és átmenetelünk bizonyos életcikluson, azonban jöhetnek olyan évek is, amikor számoljuk a napokat, hogy mikor lesz már vége. Egy biztos: az életciklus fényszögek mindig olyan feladatot hoznak, amivel abban az időszakban dolgunk van.

Az első nagy tanító: a Szaturnusz

A Szaturnusz a képletben azt mutatja meg, hogy milyen félelmeink vannak, és ezek mely életterületen okoznak problémát, hol élünk meg szorongásokat, hol vagyunk korlátozva, és hol vállaltunk be terheket. Ez az egyik sorsbolygónk, pontosabban a karma jelölő bolygónk, és arra tudunk belőle következtetni, hogy előző életeinkben hol adódtak problémák, melyik az a terület, amin még dolgoznunk kell, ezért a Szaturnusz pozíciója egész életünkre komoly hatással van. Megtanítja uralni az időt, a rendet és a szerkezeteket. Itt és most leszögezném, ne féljünk ezektől, ahogy mondani szokták, teher alatt nő a pálma, és mindenki annyi feladatot kap, amennyire vállalkozott, és amennyit elbír. Ne akarjunk kibújni a Szaturnusz feladatai alól.

De mennyi is az annyi pontosan?

A Szaturnusz keringési ideje körülbelül 29,5év, ami azt jelenti, hogy 7-7,5 éves ciklusokban hoz valamit, amivel meg kell birkóznunk. Az első ilyen komolyabb megmérettetés egészen fiatal korunkban, 6,5-7,5 évesen következik be, ilyenkor van a születési képletünkhöz képest az első Szaturnusz kvadrátunk. A kvadrátok mindig nehézséget hoznak, amit meg kell élnünk életünk folyamán. Itt történik az első komolyabb megmérettetés, az általános iskola, ekkor találkozunk előszőr olyan új helyzetekkel és közeggel, amikor a feladatok felvállalása kerül előtérbe.

A második hangsúlyosabb fényszög 14-15 éves korunkban van, ennyi idősen döntést kell hoznunk, hova megyünk továbbtanulni, hiszen jön a középiskola. Megjelennek az első kamaszkori lázadások, úgy érezhetjük, hogy az egész világ ellenünk van.

A harmadik fényszög 22-23 éves kor körül jön, általában ekkor kerülünk ki a nagyvilágba, befejezzük az iskolát, vagy a szakdolgozaton munkálkodunk. Itt jelentkezünk az első jelentősebb munkahelyre, jó esetben már leváltunk a szülőkről, és önálló lakásba vagy albérletbe költözünk, megtanulunk magunkról gondoskodni.

A negyedik az maga a Szaturnusz visszatérés, ez az egyik legfontosabb életesemény. 28-29 éves kor körül a Szaturnusz visszakerül az eredeti helyére a születési képletben, megtapasztaljuk az igazán felnőtté válást, lezárul egy időszak, vége a fiatalságnak. Sokan ilyenkor kötnek házasságot, megszületik az első gyerek, ez az életszakasz mindig megkomolyodással járhat. Ekkor van a Neptunusznak is egy olyan harmónia fényszöge a születési képletünkben, amitől elkezdjük keresni az élet értelmét, megértjük és megéljük a korlátok nélküliségét.

Az ezt követő szembenállás 44-45 éves korban jön. Ez az élet közepe, lezárul az „A” oldal, és feltesszük a „B” oldalt, ahol mindig a kevésbé menő számok vannak. Ez a totális zaklatottság időszaka: nem elég, hogy a születési képletünkben minden bolygó 45 fokos szöget zár be, ami maga a frusztráció fényszöge, még a Szaturnusz is ott ólálkodik, hogy biztosan ne érezzük jól magunkat a bőrünkben. Ekkor jöhet az a bizonyos kapuzárási pánik, férfiaknál és nőknél egyaránt. Sok nő ilyenkor vállal be a kamasz gyerekei mellé még egy gyereket, többnyire azért, hogy megmentse a házasságát, és sokaknál ebben a korban jön meg az érzés, hogy valamit kezdeni kellene magával, ezért munkahelyet váltanak, új hobbi kezdi el érdekelni őket, vagy esetleg a régóta tartó házasságukból lépnek ki egy jobb kapcsolat reményében.

A második Szaturnusz visszatérés 56-58 éves korban van, itt lezáródik a felnőttkor, és elkezdődik az öregkor, kézen fogva az öregedés folyamatával, ami egy újabb nehézség - fel kell dolgozni, hogy a testünk már nem úgy működik, ahogy eddig megszoktuk.

Összefoglalva: nehézségek vannak és lesznek, kinek kevesebb, kinek több jutott belőle. Javaslom, hogy a Szaturnusz okozta nehézségeket és megpróbáltatásokat célként éljük meg, és így is gondoljunk rá, mert akkor sokkal könnyebben tudjuk venni az akadályokat.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

3 hatékony módszer, amivel pillanatok alatt kezelhetsz egy manipulatív személyt

3 hatékony módszer, amivel pillanatok alatt kezelhetsz egy manipulatív személyt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)

4 tipp, melyeket betartva bőröd nyáron is ragyogó és egészséges lesz (x)