Énidő horoszkóp: Így gyakorold az önszeretetet a csillagjegyed alapján

2021.május.23.

Legyen szó pezsgőfürdőről, egy nyugtató arcmaszkról vagy mondjuk kristály-rituáléról, az öngondoskodás az egyik legfontosabb dolog, amit megtehetsz az egészséged érdekében. Olyan tevékenység, ami óvja a lelki és fizikai jólétedet azáltal, hogy időt szánsz magadra a rohanó mindennapokban. Az elmúlt egy év világjárvány okozta megpróbáltatásai miatt pedig erre most nagyobb szükség van, mint valaha. Azt pedig, hogy személy szerint melyik öngondoskodási rituálét gyakorold, érdemes a csillagjegyeddel is összehangolnod.

Énidő horoszkóp: Így gyakorold az önszeretetet a csillagjegyed alapján
Fotó: Getty Images

Kos (03. 21-04. 20.)

Még ha általában erős és energikus is vagy, neked is szükséged van a feltöltődésre! Nem nyújthatod a magadtól elvárt maximális teljesítményedet, ha nem érzed elég jól magad pszichésen. Ezért a legjobb rituálé, amit választhatsz, hogy minden reggel a tükörbe nézel, és hangosan kimondod azt, hogy mik az adott napon a céljaid, és hogyan állsz jelenleg önmagadhoz. Ha nem vagy elégedett valamivel, akkor se csüggedj, hiszen senki sem tökéletes, de hogy cselekedsz-e a változás érdekében, az csak rajtad múlik.

Bika (04. 21-05. 20.)

Itt az ideje, hogy kényeztesd magad! Mivel szeretsz a külsőddel foglalkozni, a lelkedet is megnyugtathatod azzal, ha kipróbálsz egy új arcpakolást vagy sminkterméket. A végeredményről érdemes néhány szelfit is készítened, hogy lásd, valóban nincs okod arra, hogy haragban legyél a kinézeteddel. Ezáltal pedig nemcsak jobban fogod magad érezni, de az önbizalmadat is növelheted.

Ikrek (05. 21-06. 21.)

Sok esetben dicsérendő, hogy szeretsz beszélni, de néha tarts egy kis szünetet! Vegyél elő egy romantikus regényt, egy nagyszerű politikai thrillert vagy egy verseskönyvet, és hagyd, hogy elragadtassanak mások szavai. Az olvasás segít, hogy eltereld a gondolataidat olyan dolgokról, amiken feleslegesen dilemmázol, és egyszer csak azon fogod kapni magad, hogy drámázás nélkül sokkal könnyebb és nyugodtabb az életed.

Rák (06. 22-07. 22.)

Egy nyugtató fürdő mindig segít, hogy elfeledd a problémáidat. Adj egy kevés Epsom-sót és néhány rózsaszirmot a fürdővizedhez, és merülj el a habokban. Egy legalább 25 perces fürdő után úgy fogod érezni, mintha újjászülettél volna. Ha pedig a tested és a lelked is megnyugodott, sokkal könnyebben tudsz majd orvosolni bármit, ami miatt úgy érzed, hogy gyűlnek a fejed felett a fellegek.

Oroszlán (07. 23-08. 23.)

Mivel igazán kreatív személyiség vagy, ezért a számodra legideálisabb öngondoskodási forma valamilyen kézműves tevékenység, például az ékszerkészítés, a fazekasság vagy a festés. A művészet révén megszabadulhatsz a kételyeidtől, a csalódásaidtól, és minden más, benned felgyülemlett feszültségtől, mindeközben pedig azt is megmutathatod, hogy milyen tehetséges vagy.

Szűz (08. 24-09. 23.)

A túlgondolás nagymestereként itt az ideje, hogy leküzdd a negatív érzéseidet, és kiengedd a gőzt! Kapcsold be azt a zenét, ami szerinted a legjobban kifejezi az érzéseidet, és énekelj! Ha rendszeresen így teszel, tartósan csökkentheted a benned felgyülemlett stresszt, és képes leszel megtalálni a lelki békédet.

Mérleg (09. 24-10. 23.)

Szereted élvezni az életet, de néha túlságosan is szeszélyes vagy. Éppen ezért, a legjobb öngondoskodás számodra a hálanapló vezetése. Jegyezz fel mindent, amiért hálás vagy, és rá fogsz jönni, hogy sokkal több dolog van, ami okot adhat a boldogságodra, mint ahogyan abba eddig bármikor is belegondoltál. Ahhoz, hogy jobban érezd magad, néha csupán annyi kell, hogy számba vedd, mi minden adatott meg neked, ami jobbá teszi az életedet.

Skorpió (10. 24-11. 22.)

Mivel rendkívül intuitív és érzékeny vagy, gyakran a saját gondjaid terhe mellett még másokét is a válladra veszed. Emiatt viszont nem kevés feszültség gyülemlik fel benned, amit úgy győzhetsz le, ha nyugtató illatok lengik be a környezetedet. Ha otthon vagy, próbálj ki különböző illatú füstölőket, például zsályásat, rozmaringosat vagy citromfüveset.

Nyilas (11. 23-12. 21.)

Gyakran stresszelsz, ami a lelki egészséged mellett a fizikai jóllétedre is kihat. Hogy feloldd a benned felgyülemlett feszültséget, táncolj! A hastánc különösen jó választás lehet, mivel aktiválja és stimulálja a szakrális csakra fókuszpontjait, ezáltal pedig felszabadul a benned lakozó érzékiség és kreativitás. A tánc ráadásul abban is segít, hogy az életed minden területén kiegyensúlyozottabb legyél.

Bak (12. 22-01. 20.)

Keményen dolgozol, és ritkán állsz meg, ami nagy kihívást jelent a tested számára. A fizikai és a lelki egészséged megóvása érdekében hetente legalább egy szabadnapot iktass be, és ha nem kötött a munkaidőd, azt is engedd meg magadnak, hogy reggel tovább aludj, vagy igyál meg egy csésze finom kávét, miközben újságot olvasol.

Vízöntő (01. 21-02. 19.)

A gondolataid gyakran szerteágazóak, ezért itt az ideje, hogy rendet tegyél a fejedben! A jóga jó opció lehet arra, hogy megnyugtasd a testedet és a lelkedet, közben pedig a gondolataidat is rendezheted. A jóga segít, hogy kitágítsd az elmédet, ezáltal pedig a koncentrálóképességed is javulni fog.

Halak (02. 20-03. 20.)

Gyakran álmatlanul telnek az éjszakáid, ezért olyan öngondoskodási rituálé illik hozzád, ami megszünteti ezt a kedvezőtlen állapotot. Először is, helyezz egy ametiszt kristályt az ágyad mellé, hogy elűzze a kellemetlen álmokat, majd tegyél egy kis levendulát a párnahuzatodba, hogy alvás közben megnyugtató aromákat lélegezz be. Végül pedig kapcsold ki az összes elektronikus eszközödet legalább 30 perccel azelőtt, hogy lefekszel.

Ez is érdekelhet

Íme Leonardo DiCaprio 19 éves barátnő-jelöltje, aki miatt szétszedték az internetezők a színészt

Íme Leonardo DiCaprio 19 éves barátnő-jelöltje, aki miatt szétszedték az internetezők a színészt

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói