Ezek a Kos jegyűek kristályai

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre.

Ezek a Kos jegyűek kristályai
Ezek a Kos jegyűek kristályai
Fotó: Gettyimages.com

A napokban volt róla szó, hogy mi alapján válasszunk kristályt, ha nem intuitívan, hanem tudatosan szeretnénk hazacipelni valamit és akkor elmondtam, hogy mely asztrológiai jelölőket érdemes egy-egy élethelyzetben figyelembe venni.

Most viszont speciálisan a Kos jeggyel fogunk foglalkozni, tehát figyeljen mindenki, akinek Kos a Nap jegye, a Hold jegye vagy az Aszcendense. Ha nem tudjuk csak a Nap jegyünket (azaz a horoszkópunkat), akkor itt könnyen ki tudjuk deríteni a többit.

A Kos jegy kristályai kétféle csoportra oszthatók: az egyik csoportba azok a kristályok tartoznak, amelyek kimondottan fokozzák a Kos tulajdonságokat, mint a tenni akarás és a célok elérése, ezeket akkor javaslom, ha a Nap jegyünk a Kos, tehát ezeket jöttünk kifejleszteni. A másik csoport viszont inkább nyugtatja, lecsillapítja az energiánkat, ezt Kos Asc esetén javaslom, ha pedig a Hold jegyünk a Kos, akkor legyen belőle ilyen is és olyan is otthon. (Természetesen mindig ékszerként viselve fejtik ki a legerősebben a hatásukat.)

Lássuk tehát a Kos jegy kristályait:

Akvamarin

A bátorság köve. Nyugtató energiái lecsillapítják az elmét és csökkentik a stresszt, amire ugyebár egy Kos típusnak nagy szüksége van. Segít abban, hogy felelősséget vállaljunk önmagunkért és az önkifejezésben is hasznunkra lehet.

Aventurin

Megerősíti a vezetői képességet és a döntéshozatalt, erősíti a könyörületet és az empátiát, stabilizálja a lelkiállapotot és fokozza a kreativitást.

Vöröses Kalcedon

Céljaink elérése érdekében erővel és állhatatossággal ruház fel minket. Segít eldönteni, hogy mikor kell harcolni és mikor van itt az ideje a fegyver letételének. Segít stratégiát kidolgozni és az álmainkat megvalósítani, illetve vérnyomás emelése nélkül serkenti a keringést.

Melyik kristályt válaszd? Az asztrológus elárulja

Citrin

Növeli az önérzetet és az önbizalmat, életerőt, vitalitást ad és tisztítja az aurát. A boldogság és a gazdagság egyik alapköve, illetve segít összpontosítani a figyelmünket. Ha sokat vagyunk haragosak, és általában véve mérgesek vagyunk a világra, akkor egy ilyet mindenképpen kezdjünk el viselni.

Tűzachát

Jótékonyan hat a szexualitásra, serkenti az életerőt. Segít eloszlatni a félelmet, mély biztonságérzetet nyújt és elősegíti a relaxációt.

Gránát

Segít kiegyensúlyozni a higgadtság és a szenvedélyesség közti határvonalat. Felébreszti a szerelmet és a ragaszkodást. Vörös színben különösen alkalmas a szexuális energia növelésére. Elősegíti az önreflexiót és másokat is jobban meg tudunk figyelni általa. Bátorságot és hitet ad a reménytelen helyzetekben.

Jádekő

A tisztasaság és a nyugalom köve, ezt inkább akkor vegyük, ha túlteng bennünk a Kos energia és inkább visszafogni szeretnénk. Megszabadít a negatív gondolatoktól és nyugtatja az elmét. Megtisztít és felébreszti bennünk a rejtett tudást.

Magnetit

Nagyon hasznos, ha hajlamosak vagyunk lesérülni. Szélsőségektől mentes távlatokat biztosít, és bizalmat a saját megérzéseinkben. Mágnesként vonzza a szerelmet és az elköteleződést. Távol tartja a haragot, a félelmet, illetve erősíti az objektivitást és a kitartást.

Topáz

Fokozza a gyengédséget és az empátiát, támogatja a megbocsátást. Rávilágít a célokra és hozzákapcsol a belső erőforrásainkhoz. Segít abban, hogy néha lenni is elég, nem muszáj mindig tenni valamit. Segíti az önfegyelmet és arra ösztönöz, hogy fejlesszük a belső bölcsességünket.

Íme minden, amit tudnod kell a Kos jegyről!

Ez is érdekelhet

Ördögtől való játékszer, vagy a szerelem megmentője? Mit gondoljunk a nyitott kapcsolatokról?

Ördögtől való játékszer, vagy a szerelem megmentője? Mit gondoljunk a nyitott kapcsolatokról?

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

G-Szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex