Ezek a személyiségjegyek igazak leginkább a Kosra

2022.április.5.

Ha te is a Kos jegy szülötte vagy, minden bizonnyal igaz rád, hogy ambiciózus és energikus vagy. Függetlenül attól, hogy a születési dátumod a Bika vagy a Halak csillagjegy asztrológiai dátumához áll közelebb, szinte biztos, hogy te is hordozod a legtöbb Kos általános jellemvonásait. Ez sok tekintetben dicséretes, ugyanis a Kos minden újonnan született dolog büszke képviselője: igazi mozgatórugó, a változás ügynöke, egyéni, egyedi, újító, feltaláló, erős versenytárs és ádáz harcos.

Ezek a személyiségjegyek igazak leginkább a Kosra
Fotó: Getty/Glamour

De természetesen a Kos sem tökéletes: a legnyilvánvalóbb negatív töltetű vonása, hogy olyan helyzetekben is hajlamos csak magát előtérbe helyezni, amelyekben az mások számára már kimerítő lehet. Általánosságban szerencsére a pozitív énje dominál, nagyrészt annak köszönhetően, hogy több dicséretes személyiségjegynek is a birtokában van. Bizonyos tulajdonságait neked is megéri elsajátítanod, de kétségkívül olyan személyiségjegyek is vannak a birtokában, amelyek neki sem kedveznek.

Köztudottan úttörő szellemű

A Kos elsők közt mondja el a véleményét, legyen szó bármiről. Kifejezetten örül neki, ha ő lehet az első hozzászóló egy témában, és az élete más területein sincs ellenére az elsődlegesség. Ez abból is fakad, hogy mindenkor az asztrológiai év indítója, de egyébként is rengeteg energiát hordoz magában. A természetéből fakadóan tehát egy rettenthetetlen kalandor, aki mindegy, hogy mibe fog bele, nem kell félteni attól, hogy ne tudna boldogulni.

Gyakran ambiciózus

A Kosnak nem mindig elég, ha ő az első: a legjobbnak is neki kell lennie. Olyan mértékű energikusság járja át minden porcikáját, hogy képes az abszolút legjobbnak lenni bármilyen területen, amivel foglalkozik. Ezen túlmenően különösen ügyes az olyan úttörő területeken, mint a menedzsment vagy a szoftverfejlesztések, így ha ezek közül valamelyikre esik a választása a szakmai karrierjében, ritkán akad komoly ellenfele.

Túl akaratos, ha a hódításról van szó

A Kos ambícióinak árnyoldala is van. Néha nem arra koncentrál, hogy a sikereken túl is minél jelentősebb eredményeket érjen el, hanem képes leragadni, és a teljesítményében csupán a dominanciakeresése nyilvánul meg. Ez a győzelem iránti vágy - holisztikus értelemben - rendkívül agresszívnak tűnhet, ha arról van szó, hogy megszerezze, amit akar. Ez gyakran a partnerkeresésében és a hálószobai viselkedésében is megnyilvánul, ami olykor el is ijeszti a potenciális jelöltjeit.

Havi horoszkóp: Ez vár rád ebben a hónapban - Itt nagy áprilisi horoszkóp

A függetlenségre és az egyéniségre helyezi a hangsúlyt

A Kos számára fontos, hogy ki tudja fejezni magát, ami egyben azt is jelenti, hogy a nap 24 órájában él az egyediségével. Képes arra, hogy teljesen ő maga irányítsa az életét, még akkor is, ha ehhez nagy bátorságra van szüksége. Mindig kiáll olyan dolgok mellett, amelyek számára fontosak, és hihetetlenül nagy hangsúlyt fektet arra, hogy már távolról is egyértelmű legyen, mennyire a maga ura.

Hajlamos lehet az énközpontúságra

A Kos híres arról, hogy a feje, és nem a szíve után megy. Tehát amikor felfelé tart a karrierlétrán (vagy az élet bármely más létráján), előfordulhat, hogy figyelmen kívül hagyja azokat az embereket, akik nélkül igencsak nehezen lenne képes minél feljebb jutni. Éppen ezért szüksége van, arra, hogy időnként megálljon, mielőtt összetörné a legközelebbi emberi kapcsolatait a személyes céljai és az ambíciói súlya alatt.

Rettenthetetlen

A Kos nem fél a jövőtől, és egy percig sem késlekedik, ha arról van szó, hogy friss és innovatív dolgokat próbáljon ki (ellentétben a kozmikus szomszédjával, a Bikával). Ennek a határozott hozzáállásnak köszönhetően könnyű csodálattal nézni a Kosra, még annak ellenére is, hogy olykor kevésbé ízléses módon éri el a céljait. Nem tartja vissza az sem, ha a győzelem érdekében bizonyos embereket el kell vágnia magától, de az állandó sikerei tagadhatatlanul lenyűgözőek.

Ez is érdekelhet

Így növeszd le a frufrudat anélkül, hogy rémálom legyen

Így növeszd le a frufrudat anélkül, hogy rémálom legyen

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő