Melyik művészeti stílusirányzat illik hozzád a legjobban a horoszkópod alapján?

2020.november.18.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Kos: Absztrakt expresszionizmus

!* br *!

Pollock gyors, kifejező ecsetvonásaihoz hasonlóan a Kos is határozott, szenvedélyes, a csillagjegyek közül a legenergikusabb, akinek mindene a szabadság, a sebesség, a spontaneitás. A Kosok határozottsága sokszor opportunistának, önzőnek is tűnhet, de csak azért, mert az absztrakt expresszionista festőkhöz hasonlóan a szabadság a mindenük és szeretnek gyorsan cselekedni.

Bika: Esztéticizmus

!* br *!

A leglojálisabb és odaadóbb jegy lévén, a praktikus gondolkodású, türelmes Bika néha fafejűnek és birtoklónak tűnhet. A Bikának szüksége van rá, hogy körbevegyék szeretettel, szépséggel, pont úgy ahogy az esztéticizmus célja is a szépség felfedése, a "művészet a művészetért" elv alapján, és hogy a művészetet a saját szabályai alapján szabad csak értékelni. Ez pedig nagyon megy a Bika ízléséhez.

Ikrek: Kubizmus

!* br *!

A kubizmusban a tárgyakat megvizsgálják, felbontják, majd absztrakt módon állítják újra össze. Ahelyett, hogy a tárgyát egy szemszögből festené le a művész, több látószögből veti vászonra. A szociális, szórakoztató Ikrekben is több személyiség lakozik, és soha nem tudhatod, éppen melyikkel állsz szemben. Könnyen komollyá és nyughatatlanná válhatnak.

Rák: Expresszionizmus

!* br *!

Mélységesen intuitív, érzelmes, érzékeny, a Rák sokszor megába fordultnak, ridegnek tűnhet. A legnehezebben kiismerhető jegy, mégis a legodaadóbb, legérzékenyebbek, és az expresszionista művészekhez hasonlóan, a Rákok is mind egyedi módon fejezik ki az érzéseiket. Az expresszionisták az erős érzelmeket ragadják meg műveikben, mintsem az értelmet, olyan művészek voltak ennek a mozgalomnak a követői, mint Egon Schiele, Lucian Freud, Edvard Munch, Modigliani.

Oroszlán: Barokk

!* br *!

A barokk művészetet a nagy drámai mozgalmasság, látványosság, gazdagság, pompázatosság, az intenzív színek jellemzik, célja az új tehetős középosztály vízióját megmutatni: a burzsoát. A hasonlóan önbizalommal teli, drámai, ellenállhatatlan Oroszlánok született vezetők, akik megszokták, hogy a figyelem középpontjában állnak. Talán a legjobban a Versailles-i kastély fejezi ki az Oroszlán sziporkázó személyiségét, önimádatát a hatalmas méretének és látványos dizájnjának köszönhetően.

Szűz: Konstruktivizmus

!* br *!

Praktikus gondolkodású, szorgalmas, tökéletességre törekvő, a Szűzek figyelnek a legjobban a részletekre, de sajnos amiatt, hogy ennyire jól átlátnak mindent, nagyon kritikusak magukkal és másokkal szemben is. A konstruktivista művészetnek az volt a célja, hogy felépítse a művészetet, elutasítsa a szabályokat, ahogyan a Szűz is minden részletét magának akarja kidolgozni a magán- és az üzleti életének. Sikerül is a topon maradniuk amiatt, hogy ennyi gondot visznek bele a tervezésébe a mindennapi életüknek.

Mérleg: Avantgárd és a `60-as évek ellenkultúrája

!* br *!

A legnyugodtabb csillagjegyként a bölcs, békés, diplomatikus Mérleg a harmóniát, a szimmetriát szereti. Ugyanakkor a Mérlegek nagyon utálják a harcot, az igazságtalanságot, és az avantgárd és az ellenkultúra célja pontosan az igazságtalan elnyomás, az erőszak elleni tiltakozás volt a szeretet, béke terjesztésével. A zenei fesztiválok, a művészet, a rock & roll, a pszihedelikumok és a hippi mozgalom a 60-as években ezeket hirdette.

Skorpió: Romanticizmus

!* br *!

A romantikus művészet az erős érzelmekre fektette a hangsúlyt és sokszor a sötétebb, kaotikus oldalát mutatta meg az emberi létnek, ez a művészet egyszerre cinikus és érzelmes. A sokszor félreértett, magába forduló Skorpió bizalmatlannak, ridegnek tűnhet, de a valóságban őket vezetik a legintenzívebben az érzéseik. A Skorpió nem mindenkinek fedi fel az érzéseit, ezért más, mint a többi jegy.

Nyilas: Futurizmus

!* br *!

A többi tűzjegyhez hasonlóan a kíváncsi, nyitott, szabad és idealista Nyilas folyamatosan kapcsolatban kell, hogy álljon a világgal és mindent meg akar tapasztalni. A futurista művészet a technológia fejlődését, a városi modernitást ünnepelte, a művészek a modern élet sebességét, változatosságát, szépségét akarták kifejezni, ahogyan a progresszív Nyilas is teszi.

Bak: Realizmus

!* br *!

A hagyományos, családcentrikus, természetszerető Bakot a felelősségtudatosság, a rendszeresség jellemzi. A realizmus a természetességet hangsúlyozza és a szépséget a valóságban és az őszinteségben keresi. Ugyanígy jut előre az életben a Bak is az önkontroll és a nyugalom megőrzésével.

Vízöntő: Dadaizmus

!* br *!

A dadaistáknak egyetlen szabályuk van: soha semmilyen szabályt ne kövess. A leghumanitáriusabb jegyként a Vízöntő mindig azt teszi, amit jónak lát, nincs szüksége mások elfogadására. Hasonlóképpen a dadaista művészet is a véletlenszerűséget ünnepelte és elutasította a burzsoá sznobériát. Excentrikus, energikus és bolondos, a legjobban a Vízöntő személyiségét Marcel Duchamp 1917-es Forrása fejezi ki.

Halak: Mágikus realizmus

Mélyen együttérző, szenvedélyes, érzelmileg intuitív, a Halak az egyik legmagányosabb jegy. Naívnak nézik, amiért feltétel nélkül tud szeretni, érzelmes és túlságosan megbízik az emberekben, sokszor távol tartja magát az emberektől és egy álomvilágba menekül. Itt addig maradhat, hogy teljesen elveszíti a valósággal a kapcsolatát, mint ahogy a mágikus realizmus a hétköznapi dolgokat ruházza fel mitikus, emberfeletti tulajdonságokkal. Az elmenekülés tehetsége miatt a Halak a legkreatívabb jegy.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Emma Watson meztelen felsőtesttel ünnepelte a születésnapját

Emma Watson meztelen felsőtesttel ünnepelte a születésnapját

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

PR

Kutyások figyelem! Ezért kell tavasszal jobban odafigyelned (x)

Kutyások figyelem! Ezért kell tavasszal jobban odafigyelned (x)

PR

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

PR

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)