Íme minden, amit tudnod kell a Szűz jegyről!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre. Ismerd meg szerzőnk segítségével az Szűz csillagjegy jellemzőit!

Íme minden, amit tudnod kell a Szűz jegyről!
Íme minden, amit tudnod kell a Szűz jegyről!
Fotó: Aniko Aliyeva

Augusztus 23-a van és hajnalban át is lépett a Nap a Szűz csillagjegybe. Ha valaki ilyen határnapon születik, akkor mindig érdemes egy asztrológussal konzultálni, mielőtt besorolja magát bármelyik horoszkóp alá, ugyanis ma például hajnal ötkor még Oroszlán kisgyerekek jöttek a világra, negyed hatkor pedig már a Szüzeket köszönthettük köreinkben, és hát a különbség igencsak éles.

Ha emlékszünk a múlt havi cikkre az Oroszlánról, akkor tudjuk, hogy az Oroszlán semmi mást nem szeretett volna, mint ragyogni. Lehetőleg a Föld is körülötte forogjon, de a környezete mindenképpen. Pozitív megélésben igazi kis sztárrá tud válni abban a közegben, ahol mozog, illetve nagyon passzol még hozzá a vezetés és a joviális uralkodó archetípusa, viszont negatív tulajdonsága, hogy könnyen a fejébe száll az egoja. Kicsit el tudja hinni, hogy ő találta fel a spanyolviaszt.

Ha egy szervezet tetején vagyunk, akkor amúgy tényleg jóval nehezebb belátni, hogy minden ember egyenlő és nem csak azért forognak a fogaskerekek, mert mi létezünk, hanem a legkisebb dolgozó munkája is épp olyan fontos – ehhez hátra kell lépni egyet, és a nagy egészet nézni. Kérdezzük csak meg bármelyik multi igazgatóját, mennyivel tartja magát fontosabbnak, mint a takarítót, pedig a dolgozók mindennapi jólétéhez az utóbbi jóval többet tesz hozzá. Hogyha megértettük ezt a problémakört, akkor rá is jöttünk, hol van az az óriási szakadék a két jegy között.

Az egojából lesz a léleknek elege az Oroszlánban és ezt szeretné letenni a Szűz minőségben. Mi lesz ehhez a legjobb eszköz? A munka. Illetve mások sebeinek az állhatatos gyógyítása. Nézzük meg egy nővér, vagy egy idősek otthonában dolgozó ápoló egy-egy napját, ott aztán igazán megtanulhatjuk, milyen másokat előtérbe helyezni.

Ezt jelenti a horoszkópod szimbóluma

Ezt jelenti a horoszkópod szimbóluma

Pozitív Szűz tulajdonságok

Ahhoz, hogy valamit meggyógyítsunk, tudnunk kell először ízekre szedni. Könnyű belátni, hogy nehéz úgy kijavítani valamit, ha azt se tudjuk, hol a hiba. Így a Szűz egyik legerősebb tulajdonsága az aprólékossága, az, hogy nem veszik el a részletekben, sőt kimondottan szereti őket. Hogy tudja miként válassza el a búzát az ocsútól, hogy kész rengeteget dolgozni, már-már sztahanovista módon tudja saját magát is kizsákmányolni és ezen felül még csak nem is vár érte dicshimnuszt, vagy üdvrivalgást. Abszolút tud a háttérben maradni és csendben átengedi a nyereséget másnak. Míg az első föld jegyben, a Bikában ismerkedett a lélek az elemmel és leginkább a földi lét élvezetéről szólt az az energetika, addig a másodikban már megtanulja használni azt. A Szűz Asc nagyon fiatalos és rendkívül fontos számára a külseje, gyorsan tud kategorizálni, így rendet is könnyen tesz bárhol, de ezt nemcsak szó szerint értem, hanem le is tudjuk vetíteni élethelyzetekre.

Egy erős Szűz minőség például remek könyvelő lesz, mert élvezi azt a kihívást, hogy mi odaállítunk csomó szedett-vetett számlával és ő pedig rendszert varázsol belőlük. Másnak monoton lenne és unalmas, ő meg tudja látni benne a kihívást. De messzebb is mehetünk, ugyanis a szépségiparban is rengetegszer fellelhetőek. Hiszen ki más tudna összeroncsolt, száraz, sprőd hajakból egy alkalom alatt élettel teli erős egészséges lombkoronát varázsolni, ha nem az a típus, aki azonnal kiszúrja, hol a hiba? A gyógyítás mesterei, amit rendkívül sok helyen lehet felhasználni. Azt hiszem a mostani Dalai láma mondta egyszer, hogy a világnak nem több menedzserre és vezetőre van szüksége, hanem több gyógyítóra és mesélőre. Mikor ezt olvastam, azonnal az Oroszlán-Szűz közötti különbség jutott az eszembe.

Melyik bolygó illik a csillagjegyedhez?

Melyik bolygó illik a csillagjegyedhez?

Negatív Szűz tulajdonságok

Ennyi szép és jó után akkor nézzük meg, milyen a negatív része. Nos, először is a mániát emelném ki, nagyon bele tudnak kattanni dolgokba és ez roppant idegesítő lehet. Például szeretik a tisztaságot, de itt nem elég ám az, hogy te heti egyszer kitakarítod a lakást: porszívózás minden nap, szombatonként elhúzzuk a sütőt, vasárnap az egész beépített szekrényt kipakoljuk stb. Vagy ismerek olyat, aki minden egyes fürdés után elvárja a lakótársától, hogy Viledával mossa ki a fürdőkádat. Sok példát írhatnék még, de szerintem értitek. Némi kognitív disszonanciát feltételez, hogy egyébként a saját piszka nem különösebben zavarja, ott igen megengedő tud lenni. Szóval ez a mánia nemcsak a tisztaság szeretetében tud megnyilvánulni, hanem sajnos a kritikai érzékük is igencsak erős. Alapvetően az egy jó tulajdonságuk, hogy meglátják egy rendszerben hol a hiba és nem restek elmondani, de nyilván ezt a szekeret se jó éjjel-nappal tolni. Végtelen szőrszálhasogatók és negatívak tudnak néha lenni, ami nagyon meg tudja gátolni őket abban, hogy élvezzék az életet. Erősen szorongó jegy, akinek pozitív megélésben fontos az egészsége, de persze ő válik a legkönnyebben hipochonderré is és hamar lesz az orvosok rémálma, a tudálékos hozzáállásával.

Szóval összefoglalva, egy tök király energetikáról beszélünk, de csak akkor, ha hajlamos az illető az önreflexióra, mert itt nagyon ki lehet szaladni a valóságból. Egyébként ez az egyik legnagyobb életfeladata is, hogy elhagyja a földhözragadt hozzáállást és rájöjjön, hogy a világ legnagyobb része nem az öt érzékszervünkkel érzékelhető. Ha ki tudta fejleszteni a spirituális hozzáállást, akkor egy csodálatos Szüzet kapunk, ugyanis elmúlik az rettegése belülről, amit folyamatosan kivetít a környezetére. Vegyük észre, hogy a nagyon negatív emberek mindig a saját belső félelmeiket zúdítják ránk, és ha nagyon részletesen szét tudod szedni ezt a világot, akkor bizony nagyon sok mindentől lehet félni.

Egyszerű példa, de tök nyugodtan fogdossuk a bevásárló kocsikat egymás után, amíg ha belegondolunk, mennyi minden ragadhat onnan a kezünkre, már nem biztos, hogy így tennénk. A különbség pedig a Szüzek és mindenki más között az, hogy ők bizony éjjel-nappal belegondolnak. Ezért lesz fontos számukra, hogy megtanulják megérteni a nagy egészet és kialakuljon egy ősi bizalmuk az életben, mert akkor nem fognak ilyen apróságokon kattogni egész nap. Az, hogy ezt az asztrológiától, a jógától, a reikitől, a tarot kártyától, vagy bármilyen más spirituális módszertől kapják meg, az édes mindegy. Minden út Rómába vezet.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ezek az esküvői frizurák tarolnak idén Hajas László szerint

Ezek az esküvői frizurák tarolnak idén Hajas László szerint

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)