Te kezdeményezel vagy halogatsz dolgokat? Az asztrológia elárulja!

Sorozatunkban Nagy Emese asztrológus bevezet az asztrológia rejtelmeibe. Ismerkedj meg az alapfogalmakkal, hogy aztán te magad is profin tudd megérteni, hogy a csillagok mozgása milyen hatással van a személyiségedre.

Te kezdeményezel vagy halogatsz dolgokat? Az asztrológia elárulja!
Te kezdeményezel vagy halogatsz dolgokat? Az asztrológia elárulja!

Bár már külön-külön volt szó a kardinális, fix és változó minőségekről, szeretném még egyszer összefoglalni, mert ha meg szeretnénk érteni a képletünket, akkor kulcsfontosságú, hogy ez tiszta legyen. Szóval a jegyeket nem csak elem (tűz, víz, föld, levegő) alapján csoportosítjuk, hanem minőség szerint is, és minden elemben megtalálható mindhárom minőség. Tehát ha azt mondom, hogy fix tűz, azaz Oroszlán, fix föld, azaz Bika vagy változó víz, azaz Halak, csakhogy egy-egy példát írjak.

Kardinális jegy a Kos, a Rák, a Mérleg és a Bak, akiknek ezekből van túlsúlyuk, ők igen kezdeményező személyiségek, akik tettrekészek ha valami újba kell belevágni, ám ha túlnyomó részt mindene kardinális valakinek, akkor ott már egy erős parancsolgató személyiség is megjelenhet. Ez lesz a magyarázat arra, hogy például miért zsizseg folyton valaki egy Bika napjeggyel (aka. horoszkóppal), amikor attól a típustól egyáltalán nem ezt várnánk. Viszont ha a képlet mögé nézünk, és úgy találjuk, hogy rengeteg külső bolygója áll kardinális jegyben plusz mondjuk a Holdja is, akkor máris sok minden felülíródik.

Fix minőség a Bika, az Oroszlán, a Skorpió és a Vízöntő. Ezek a jegyek nagyon hűek önmagukhoz, amit egyszer eldöntöttek azt végig is csinálják, egyáltalán nem számít, hogy az adott tevékenység hasznos-e a továbbiakban. Makacsok és rendíthetetlenek, sokszor nagyon nehéz velük vitatkozni mert kitartóan ragaszkodnak a saját igazukhoz és megveszekedetten ellen tudnak állni mindennemű változásnak. Ha úgy találjuk, sok bolygó áll a képletünkben ezekben a jegyekben, próbáljuk meg felülvizsgálni, hogy biztosan minden a mi érdekeinket szolgálja jelenleg az életünkben? Biztosan nem arról van szó, hogy valamin azért nem tudunk tovább lépni, mert nekünk is változni kéne?

Ezzel a minőséggel totál ellentétes jelentést képviselnek a változó jegyek, akik pedig folyton folyvást megváltoztatnak mindent, ők mindig az épp aktuális környezetükhöz igazodnak és bármikor készek egy teljesen új szerepkörbe is belebújni. Változó jegy az Ikrek, a Nyilas, a Szűz és a Halak. Akiknek ezekben a jegyekben áll a legtöbb bolygója ők rendelkeznek azzal a tulajdonsággal, hogy mindig tudnak igazodni az éppen aktuális kihívásokhoz, viszont igen nyughatatlan természetek. Nehéz kielégíteni a kíváncsiságukat és ember legyen a talpán aki hosszú távon le tudja kötni őket. Ám szintén probléma ha egy bolygónk se áll ezekben a jegyekben, ugyanis akkor a változásra való hajlam, a dolgok megfelelő lezárásának a képessége nincs alapvetően a birtokunkban, ami idővel komoly betegségekhez is vezethet. (Főleg az emésztőrendszerben tud nagyobb galibákat okozni.)

Te tudod, hogy melyik minőség a leghangsúlyosabb a képletedben? Ha nem, akkor itt könnyen megnézheted.

Ez is érdekelhet

Nárcisztikus nőcsábász és pitiáner tolvaj a férfi, aki a Stockholm-szindróma kifejezést ihlette

Nárcisztikus nőcsábász és pitiáner tolvaj a férfi, aki a Stockholm-szindróma kifejezést ihlette

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

G-Szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex