Vénusz a Szűz jegyében: búcsút inthetünk a romantikának és a szenvedélynek?

2021.július.21.

Július 21-től egészen augusztus 16-ig a Vénusz, a szerelem bolygója a hűvös, a részletekre összpontosító Szűzzel lesz együttállásban. E változás hatására pedig a szerelmi életünk szenvedélyes oldala egy kicsit háttérbe szorulhat. Ám szerencsére mindez nem jelenti azt, hogy a romantika teljesen elveszik a mindennapjainkból.

Vénusz a Szűz jegyében: búcsút inthetünk a romantikának és a szenvedélynek?
Fotó: GettyImages, Motázs: Glamour

Nem szeretnénk senkit sem megijeszteni, viszont kiderült, hogy a Szűz a Vénusz legkevésbé kedvelt jegye.

Az asztrológiában úgy hívjuk, hogy zuhanásban van, ami azt jelenti, hogy a bolygó számára ez a legkevésbé komfortos.

– mondja Narayana Montafúr, asztrológus. A Szűz és a Vénusz együttállására jellemző az is, hogy kissé válogatós, kritikus, sőt még kevésbé izzó is. „A Vénusz mostani állása egy érdekes egyensúlyt fog hozni az Oroszlán hónapjában, és még több bölcsességgel, nyugalommal és együttérzéssel fog megáldani minket” – mondta Leslie Hale, asztrológus.

És ez még nem minden. A Szűzben lévő Vénusz jó oldala az, hogy ebben a szolgáltatásokra fókuszáló jegyben, a Vénusz a kellemes dolgokra összpontosít leginkább. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy a szeretteinkkel még inkább törődjünk, és hogy segítsük őket a hétköznapokban. Ha meglepjük akár kedvenc kávéjukkal, egy finom ebéddel vagy éppen egy vacsorával, az sokat segíthet a partnerünknek.

A Szűzben lévő Vénusz mindezek mellett praktikus és logikus is. A szerelmi életünkben nem épp ez a két tulajdonság, amire a legnagyobb hangsúlyt fektetnénk, de mégis szükségesek lehetnek.

Ez idő alatt megpróbálhatjuk fejleszteni azt is, ahogyan önmagunkhoz és másokhoz viszonyulunk, ezáltal pedig produktív kapcsolatokat tudunk létrehozni

– mondja Lisa Stardust.

Viszont arra is figyelmeztet, hogyha a párkapcsolatainkról van szó, akkor az elménk kissé elködösülhet. Használd a Szűz sajátos gyakorlatias jellegét, és ha válaszút elé kerülnél akkor esetleg írj egy pro kontra listát, ami segíthet az kérdéseid eldöntésében.

És ha már a téveszméket hátra hagytuk, akkor a párkapcsolatunk csak még erősebbé válhat. Ha párkapcsolatban élsz, akkor ez az együttállás segíthet elmélyíteni a kölcsönös tiszteletet, megértést, és a kettőtök közötti kommunikációt is jobb irányba terelheti. Ez az az időszak, amikor még inkább biztonságban érezheted magad a párkapcsolatodban, illetve hűségesebbnek, elkötelezettebbnek is.

Ha viszont éppen szingli vagy, akkor ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy felfrissítsd a társkereső profilodat, hogy egy új oldaladat mutasd meg. Amikor a Vénusz a Szűz jegyében van, akkor a kis lépések is sokat számítanak, és messzire vihetnek. Azonban figyelj arra is, hogy most érdemes igazán válogatósnak lenned a párkeresés világában.

A Szűz energiája perfekcionista, szóval vigyázz arra, hogy magasak legyenek az elvárásaid, viszont ne lehetetlenek. Ne hagyjad, hogy a túlzott kritika, a dolgok túlgondolása megakadályozza, hogy nyitott legyél néhány lehetséges kozmikus kapcsolatra. Más szavakkal, ne húzd rögtön balra az ujjadat, ha egy társkereső oldalon egy potenciális randipartner nem pipálja ki az összes elvárásodat. Lehet valami nagyszerű dolgot hagynál ki.

A Szűzben lévő Vénusz idején önmagaddal és másokkal szemben is valódivá, igazzá válsz. Melyek az igazi vágyaid, szenvedélyeid, milyen lépéseket teszel meg annak érdekében, hogy álmaid célját elérd? A partnered a tényleges igényeidet elégíti ki, és ezt viszonozni tudod te is neki?

Ha a mindennapjaink során a kapcsolatainkra összpontosítunk, akkor az kielégítő lehet, ám a legfontosabb most az, hogy a magaddal való kapcsolatodat is ápold. Használd ki a Vénusz és a Szűz együttállását arra, hogy harmóniát, egyensúlyt, a részletekre fókuszáló odaadást csempéssz a mindennapjaidba, hogy feléleszd a vonzerőd. Ha elég szeretet adsz magadnak, akkor könnyebb lesz másnak is adnod belőle.

Ez is érdekelhet

Millie Bobby Brown megmutatta pattanásos arcát

Millie Bobby Brown megmutatta pattanásos arcát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói