Interjú a nagysikerű magyar film, a Swing fiatal sztárjával

2015.január.23.

A magyar színésznő Dosztojevszkijt olvas, és szívesen inna Cate Blanchettel egy kávét.

Van olyan, akár magyar, akár külföldi színésznő, akivel szívesen meginnál egy kávét?
Cate Blanchet. Fantasztikus kisugárzása van, és minden szerepében hiteles, talán ezért nem sikerült még őt bekategorizálni. Minden filmben egy új arcát ismerhetem meg. Úgy képzelem, az életben is nagyon klassz nő.

Voltak olyan filmek vagy színdarabok, amelyek különösen nagy hatást tettek rád az elmúlt évben?
A Viharsziget, Scorsesétől. Miután befejeztem, azonnal megnéztem még egyszer. A thriller nem a kedvenc műfajom, de ez a film, és többek között Leonardo DiCaprio játéka ezt elfeledtette velem.

Melyik mozifilmeket várod a leginkább 2015-ben?
Nem vagyok naprakész, épp milyen nagy filmek készülnek a világban, ezért Goda Kriszta filmjét, a Veszetteket várom legjobban (a filmben Franciska is szerepel – a szerk.) Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan állt össze egy egésszé, milyen vásznon az, amit eddig csak elképzeltem, vagy a másik oldalról éltem át.

A sajátodon kívül melyek azok a színházak, amelyeknek rendszeresen nézed a darabjait, és amelyeket leginkább ajánlanál a GLAMOUR-olvasóknak is?

Pintér Béla és Horváth Csaba társulatának előadásait ajánlanám. A negyvenkettedik hét szerintem az utóbbi évek egyik legjobb előadása. A Horváth Csaba által használt színházi nyelv egyik fontos kifejezőeszköze a mozgás, sokat bízik a néző fantáziájára, ez az, amitől közel áll hozzám.

Melyik az a könyv, ami a legnagyobb hatást tette rád az elmúlt években?
Dosztojevszkij: A félkegyelmű.

Jelenleg mit olvasol?
Nádasdy Ádám fordításában a Hamletet. Februárban kezdem próbálni a Vörösmarty Színházban, és bár Arany fordítását fogjuk játszani, mindenképp el akarom olvasni ebben a verzióban is, hogy egy másik értelmezést is megismerjek a próbafolyamat előtt.

Divathírek

Mindenki ott lesz a Budapest Central European Fashion Week-en!

Mindenki ott lesz a Budapest Central European Fashion Week-en!

Monitor

Pszichoedukációs tartalomgyártásba fogtak –Százezres követőtáboruk folyamatosan nő az Instán

Pszichoedukációs tartalomgyártásba fogtak –Százezres követőtáboruk folyamatosan nő az Instán