Mindenkinek kell egy meleg barát!

2019.március.7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Pusztai Olivér, Mr. Gay Hungary 2018 és LMBTQ nagykövet nemrég indult blogjában a meleg szubkultúrát szeretné közelebb hozni a magyar társadalomhoz. "Ez azért nagyon fontos, mert az emberek nem ismernek minket, amit pedig nem ismerünk, attól joggal tartunk és kezeljük fenntartással. 2019-ben minden táradalomnak el kell fogadnia a kisebbséget, faji és nemi hovatartozástól függetlenül. Én ebben igyekszem a lehető legtöbbet kommunikálni, hogy egy jobb, élhetőbb és boldogabb társadalomban éljünk és nőjjön fel egy új generáció."

Álmodom, de nem ébredek fel! - Pedig jó lenne már!

Álmodom, de nem ébredek fel! - Pedig jó lenne már!

Emlékszem, miután először előbújtam egy barátnőmnek, később lelkesen újságolta, hogy az összes ismerőse irigykedik rá, mert neki van meleg ismerőse. Örültem, hogy örül, de nem igazán értettem, hogy ez mitől olyan nagy szám. Aztán persze megértettem, hogy a nők többsége kifejezetten keresi a melegek társaságát, sőt! A "homoszexuális jó barát" kezdett státusszimbólummá válni.

Most, hogy a melegség mint téma egyre hétköznapibb, és az emberek megszokták, hogy nem csak heterók léteznek a világon, ez a trend is kezd szépen lecsengeni. Ettől függetlenül rendszeresen hallom női ismerőseimet rajongással beszélni a melegekről. Ilyen az egyik igaz barátom és egyben a budapesti melegélet egyik koronázatlan fag hagje (fag hag: általában heteroszexuális nő, aki előszeretettel van meleg férfiak társaságában. A fag hagek és a melegek között gyakran mély barátság alakul ki, melyben fontos szerepet játszik a közös érdeklődés, divat, zene, művészetek, partnerkapcsolatok kitárgyalása stb.) Katie, akivel pont a napokban beszélgettünk arról, hogy milyen plusz értéket kap egy meleg baráttól, mint egyéb más kapcsolataiból, zseniálisan megfogalmazta az érveit, amivel egyszerűen nem tudtam vitatkozni, pusztán könnyes szemmel hallgattam, ahogyan rajongással beszélt a mi szubkultúránkról és általában a melegekről.

Mindenféle szexista és hímsoviniszta megnyilvánulás nélkül elsősorban az embert látjátok bennünk, és nem egy potenciális numerát. Beszéd közben a szemünkbe néztek (és nem a melleim közé), flörtölés nélkül dicsértek, egyenlő félként bántok velünk. Mert veletek tényleg meg lehet beszélni mindent anélkül, hogy féltékenykednétek vagy fenntartással kezelnétek bármit is. Képesek vagytok egyszerre női és férfi aggyal gondolkodni, és a legjobb tippeket adjátok, ha éppen pasi téma van terítéken. Ja, és arra a kérdésre: Hogy nézek ki?, végre őszinte választ kapok! Esküszöm benneteket receptre kellene felírni minden nőnek, mert annyira tökéletes barátok és társak vagytok az élet minden területén!''

Katie-vel jó főzni, vásárolni, ki- és megbeszélni a világ történéseit, RuPaul's Drag Race-t nézni, és atom bulikat csapni a legmenőbb budapesti meleg partikban. Ugyanis az sem véletlen, hogy miért annyira népszerűek a heteró nők körében a melegbárok. Szinte minden alkalommal, amikor társasággal lemegyünk bulizni az Alteregóba vagy Vibe-ra legalább egy lánybúcsús csoporttal biztosan találkozunk. Azt mondják, azért szeretnek velünk bulizni, mert itt nyugodtan táncolhatnak és szórakozhatnak, lehetnek valóban önmaguk anélkül, hogy bárki is rájuk nyomulna, meg kellene felelni bárkinek vagy éppen drogot kevernének a piájukba. (És úgy pöröghetnek a rúdon, hogy egyetlen megvető pillantásban sem lesz részük, sőt! - Mi is felkapaszkodunk melléjük rázni egyet).

Az is rendkívül szimpatikus a hölgyek számára, hogy a homoszexuális férfiak mernek érzékenyek, érzelmesek lenni, ha éppen komoly témáról esik szó egy beszélgetés során. És itt a "mernek" szón van a hangsúly. Egy heteró férfiban sincs kevesebb érzelem, de tőle társadalmi elvárás, hogy legyen rendíthetetlen kőszikla, a család védelmezője, aki sosem mutat gyengeséget, az érzelmei közül pedig egyedül a szexuális vágyait engedheti megnyilvánulni. (Hozzáteszem, ezt a legtöbb nő el is várja tőlük, miközben egyszerre vágynak gyengédségre és odafigyelésre is. Szóval, hölgyeim, tessék kicsit következetesebbnek lenni, vagy legalább nem csodálkozni!)

Hetero pasik is haverkodhatnak melegekkel?

Persze! Lehet, hogy elsőre kicsit fura lesz, hogy a vártnál kevesebbszer kerül szóba a "melyik nőt vágnám gerincre az edzőteremből" kérdéskör, de egy meleggel is éppúgy bármiről el lehet dumálni, mint a többi férfival. Helyesbítek: sokkal több mindenről lehet elbeszélgetni vele, mint bármelyik heteró férfival. Nem kell ugyanis megjátszani az aktuális macsó férfiállatot senkinek, nyugodtan őszinte és érzelmes beszélgetésbe kezdhet, anélkül, hogy bárki is melegnek nézné azt a heteró pasit. Mert mi elsősorban az embert látjuk, nem a társadalom által rákényszerített hagyományos szerepvállalásoknak megfelelni akaró férfit. Az egyik barátnőm férje például megmondta, hogy kifejezetten azért szeret velem beszélgetni, mert a haverjaival képtelen a csajokon, a focin és az iváson kívül másról értekezni.

Igen, tudom, most jön a megszokott kérdés,egy heteró pasitól, hogy "De mit csináljak, ha egy pasi rám nyomul?" Kétségtelen, hogy a legtöbb férfi azért viszolyog a melegektől, mert attól fél, hogy majd úgy fogják kezelni, ahogy ő szokta a nőket. Nos, először is szeretnék mindenkit kiábrándítani: a legtöbb meleg elég válogatós, másodszor kevesen akarnak egy olyan játszmába beleállni, amiben egy heteró pasi a másik fél. Egyszerűen nincs értelme. Másodszor, létezik egy varázsmondat, amivel el lehet hárítani a melegeket. Úgy hangzik: "Bocs, de heteró vagyok." Azért, mert melegek vagyunk, még tiszteletben tartjuk a másik nemi identitását. Miért ne tennénk, hiszen mi aztán pontosan tudjuk milyen az, amikor ez nem történik meg az irányunkban.

Attól sem kell félni egy heterónak, hogy egy meleg társaságban koktélt kell szürcsölni, és lakberendezésről beszélgetni, miután befontuk egymás haját és kiveséztük Ariana Grande vagy Britney Spears legújabb videoklipjének jeleneteit. A legtöbb meleg szereti a sört, bort, pálinkát, whiskey-t, továbbá sokakat érdekel a foci és a többi sport is. Kedveljük az autókat és a wakeboardnál sem attól félünk, hogy letörik a frissen manikűrözött körmünk. Ha pedig edzőpartnerre lenne szükség, egy meleg srácnál nem is találhatna senki ideálisabbat, nekünk ugyanis "hivatalból kell jól kinéznünk".

De igazából mindegy is, hogy meleg vagy heteró emberekről beszélgetünk, én mindenkit arra biztatnék, hogy azoknak az embereknek a társaságát keresse, akikkel jól érzi magát, akik között önmaga lehet, ne adj Isten, esetleg még számíthat is rájuk. Függetlenül attól, hogy milyen a nemük, a bőrszínük, a vallásuk, vagy a szexuális beállítottságuk.

Kövess social média felületeimen:

#9658; Instagram: https://www.instagram.com/oliver_pusztai/
#9658; Facebook: https://www.facebook.com/stilerfashion/
#9658; Youtube: https://www.youtube.com/user/stilerfashion

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 filmes karakter, akiről csak sejtetted, hogy nárcisztikus, de tényleg az

7 filmes karakter, akiről csak sejtetted, hogy nárcisztikus, de tényleg az

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője