10 szerep, ami bizonyítja, Cate Blanchett a legnagyobb átváltozóművész

2021. szeptember 23.
Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Most felidézzük Cate Blanchett legemlékezetesebb filmjeit, melyek bizonyítják, hogy Hollywood egyik legkiválóbb színésznőjével van dolgunk, aki bármilyen karaktert képes rendkívül hitelesen hozni:

1. Elizabeth (1998)

A hófehér arcú, lángoló vörös I. Erzsébet királynő bőrébe bújt Shekhar Kapur történelmi drámájában, ami nemcsak meghozta számára a világhírnevet, de az első Oscar-jelölését is. Később ismét magára öltötte a szerepet a 2007-es Elizabeth: Az aranykorban.

Cate Blanchett is Free SzFE pólóban, meg egy újabb gyönyörű ruhában, amit már korábban is viselt

Cate Blanchett is Free SzFE pólóban, meg egy újabb gyönyörű ruhában, amit már korábban is viselt2. A tehetséges Mr. Ripley (1999)

Anthony Minghella thrillerében a magát felküzdő szociopatáról (Matt Damon) Blanchett a cuki és kedves gazdag lányt alakítja, akinek már csak az elképesztő ruhái miatt is meg kell nézni ezt a filmet.

3. A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001)

Minden idők egyik legsikeresebb Fantasy-sorozatában Cate Blanchett is megfordul a gyönyörűséges tündekirálynő, Galadriel szerepében, még ha csak néhány perc erejéig is. Később A hobbitban is viszontláthatjuk a légies, magával ragadó karakter szerepében.

Cate Blanchett is üzent a magyar Színművészetiseknek

Cate Blanchett is üzent a magyar Színművészetiseknek4. Kávé és cigaretta (2003)

Jim Jarmusch különleges történetében Blanchett két szerepet is játszik: egyik önmaga, a másik pedig az unokatestvére, Shelly a rocker lány, aki irigykedve tekint rokonára és sikereire, amikor találkoznak egy kávéra. Ennél nagyobb bizonyíték nincs is a színésznő tehetségére.

5. Aviátor (2004)

Martin Scorsese filmjében alakítja a legendás Katharine Hepburn színésznőt, és alakításával teljesen elbűvölt mindenkit, olyannyira, hogy meg is nyerte vele az első Oscar-díját.

6. Benjamin Button különös élete (2008)

Ki ne emlékezne David Fincher különös történetére a visszafele öregedő Brad Pittel a főszerepben? Blanchett Benjamin Button mindent feláldózó, bájos szerelmét alakítja, ami mai napig az egyik leghíresebb filmje és szerepe.

Cate Blanchett újra felvette a velencei filmfesztiválon ezt a gyönyörű Alexander McQueen darabot 2016-ból

Cate Blanchett újra felvette a velencei filmfesztiválon ezt a gyönyörű Alexander McQueen darabot 2016-ból7. Blue Jasmine (2013)

Woody Allen filmje, amiben a mélységesen problémás, lecsúszott gazdag Jasmine-t alakítja, meghozta Blanchettnek a második, ezúttal legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díját.

8. Carol (2015)

Todd Haynes magával ragadó romantikus drámájában, amiben mélységesen beleszeret egy olyan világban Rooney Mara karakterébe (az 50-es évek Amerikájában), amikor egy ilyen románcot senki nem néz jó szemmel, Carolt alakítja, aki mindent feltesz szerelméért. Mai napi Blanchett egyik legimádott filmje.

9. Thor: Ragnarök (2017)

Mi sem bizonyítja jobban Blanchett kitűnő átváltozási tehetségét, minthogy egy Marvel Univerzumos szuperhősös filmben is megállja tökéletesen a helyét a rettenthetetlen halálistennő, Hela szerepében Taika Waititi rendezésében.

Cate Blanchett, Helen Mirren, Eva Green mind az SZFE függetlenségét támogatják

Cate Blanchett, Helen Mirren, Eva Green mind az SZFE függetlenségét támogatják10. Mrs. America (2020)

Dahvi Waller sorozatában az 1970-es évekbeli női mozgalmat körüli történteket mindkét szemszögből megvizsgálja. Középpontjában pedig a sasszemű, nyughatatlan Phyllis Schlafly áll, aki azzal viszi előre saját politikai karrierjét, hogy ellenzi az Államok egyenlő jogokat biztosító alkotmánymódosításának elfogadását.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

3 hatékony módszer, amivel pillanatok alatt kezelhetsz egy manipulatív személyt

3 hatékony módszer, amivel pillanatok alatt kezelhetsz egy manipulatív személyt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)