5 dolog, amit nem tudtál Marilyn Monroe-ról

2022.június.10.

Nehéz lenne bárkit találni, aki még egyáltalán ne hallott volna Marilyn Monroe-ról. A legtöbben azt is tudják, hogy Norma Jeane Mortenson néven látta meg a napvilágot, és sokkal több volt, mint egy jól ismert színésznő. Máig egy Hollywood valaha volt legikonikusabb sztárjai közül, annak tiszteletére pedig, hogy június 1-jén ünnepelte volna 96. születésnapját, összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amit valószínűleg még te sem hallottál róla.

5 dolog, amit nem tudtál Marilyn Monroe-ról
Fotó: Getty Images

Jellegzetes hangja valójában egy taktika volt

Marilyn Monroe-t állítólag egy logopédus tanította meg a torokhangos stílusra, hogy ezzel küzdje le a gyermekkori dadogását. Végül a módszer olyannyira bevált, hogy az új, különös hang a jellegzetes tulajdonságává vált mind színésznőként, mind pedig énekesnőként. Amikor azonban az utolsó filmjét, a Valamit adni kell-t forgatta, visszatért a dadogása, ami nagyon megnehezítette számára a rengeteg szöveg betanulását. A sors különös fintora, hogyan ugyan nem ezért, de később kirúgták a filmből, amiben már egyébként sem játszott szívesen.

Ő lett volna az 1961-es Álom luxuskivitelben főszereplője

Ma már nehéz lenne elképzelni, hogy nem a bájos Audrey Hepburn kelti életre Holly Golightly-t, azonban a történet írója, Truman Capote nem őt, hanem Marilyn Monroe-t szerette volna látni a szerepben. A színésznőt ugyan meg is kereste a Paramount, de nem vállalta a szerepet. Ennek oka részben az volt, hogy bizalmasa, Paula Strasberg úgy vélte, jobb, ha nem játssza el a szerepet. Capote a visszautasítás ellenére sem rejtette véka alá, hogy egyáltalán nem örült neki, hogy a szerep Audrey-nál landolt.

Ikonikus kristályborítású ruháját szó szerint rá kellett varrni

Marilyn Monroe egyik legjellegzetesebb ruhája az a kristályborítású szett volt, amelyet 1962-ben viselt, miközben John F. Kennedynek a „Happy Birthday”- t énekelte. A bőrszínű, feszes, kristályokkal borított ruhát, amely akkoriban meglehetősen merész viseletnek számított, egyenesen rávarrták, ugyanis annyira szűk volt. Az ikonikus darab később egy aukción rekord áron, 1,26 millió dollárért kelt el, nemrégiben pedig Kim Kardashianon láthattuk a Met gálán.

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Számos híresség vásárolt az emléktárgyaiból

Ha már aukció: Mariah Carey 1999-ben vásárolta meg 662 500 dollárért a színésznő fehér zongoráját, amely eredetileg Monroe édesanyjáé volt. Az énekesnő akkor úgy nyilatkozott, hogy bárcsak ne kellene elárvereznie a dolgait, vagy lenne valakinek pénze egyben megvásárolnia minden holmiját, hogy azok egy múzeumba kerüljenek. Ez viszont sajnos nem így történt.

Azt a kék farmert, amelyet Monroe az 1954-es A folyó, ahonnan nincs visszatérés című filmben viselt, Tommy Hilfiger vette meg 37 000 dollárért. Emellett egy pár négyszögletes orrú cowgirl csizma is nála landolt 75 000 dollárért, amelyet Monroe az 1961-es Kallódó emberek című filmben viselt. Ez a csizma nagy vágya volt Demi Moore-nak, így amikor a divattervezőhöz került, egyből neki is ajándékozta.

Soha nem találkozott Hugh Hefnerrel

Hugh Hefner egyszer elmondta, hogy Monroe a bátyja színművészeti osztályába járt New York-ban, és ahogyan azt rengetegen tudják, ő szerepelt a Playboy legelső, 1953-ban megjelent címlapján, de személyesen sosem találkoztak. Mindössze egyszer beszéltek telefonon, évekkel később pedig Monroe tragikus halála miatt nem kerülhetett már sor a találkozásra. Érdekes viszont, hogy Hugh Hefner a 1992-ben 75 000 dollárért megvásárolta a Monroe melletti kriptát, majd így nyilatkozott: „az örökkévalóságom hátralévő részét Marilynnel fogom tölteni”.

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját