6 színésznő, aki életre keltette Diana hercegnét a filmvásznon

2021.április.28.

Diana walesi hercegné ragyogó mosolyával és üde természetével emberek millióinak szívébe lopta be magát.

6 színésznő, aki életre keltette Diana hercegnét a filmvásznon
Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

Bár élete egészének története is felölelhetne egy regényt, tragikus halála még inkább felkeltette a világ figyelmét. Nem is csoda, hogy több filmes alkotás kísérletet tett arra, hogy valósághűen visszaadja életének legalább egy kis darabját. Ahány színésznő, annyiféle alakítás, na, de melyek lettek a legfelejthetetlenebbek?

1. Naomi Watts - Diana (2013)

Messze a legmagasabb költségvetéssel készült Naomi Wattssal a Diana című film, amelynek középpontjában a hercegné Dr. Hasnat Khan plasztikai szívsebésszel folytatott viszonya áll. Oliver Hirschbiegel szerelmes drámája azonban már a kezdetektől bukásra volt ítélve, ami be is igazolódott. A filmet rengeteg negatív kritika érte, és ma már Naomi Watts is csak süllyedő hajóként emlékszik vissza rá.

2. Genevieve O`Reilly - Diana: A tündérmese véget ér (2007)

Ez a Diana hercegné halálának tizedik évfordulójára készült film attól különleges, hogy több dokumentumfilmet és interjút is egyesít úgy, hogy Diana Genevieve O`Reilly tolmácsolásában jelenik meg. A filmet leginkább azért érték kritikák, mert a rajongók meglátása szerint O`Reilly egyáltalán nem hasonlít a hercegnére.

3. Serena Scott Thomas: Diana igaz története (1993)

Fotó: Profimedia

Az 1993-as film még abban az időben jelent meg, amikor a hercegné élt, és Károly herceggel szétesett házassága történetét mutatja be. Scott Thomas alakítása után még senki nem gondolhatta, hogy sok évvel később a királyi család másik tagját, Kate édesanyját, Carole Middletont is alakítja majd egy filmben.

4. Amy Seccombe - Diana, a nép hercegnője (1998)

A Diana hercegné halála után egy évvel megjelent film élete utolsó évének történetét meséli el. Amy Seccombe a filmnek köszönhetően néhány olyan, mára ikonikussá vált képen szerepel mint Diana, ami a hercegné Dodi Al Fayeddel való kapcsolatát és házasulási szándékát szimbolizálja.

5. Caroline Bliss - The Royal Romance of Charles and Diana (1982)

Fotó: Rexfeatures

A Károly herceg és Lady Diana Spencer 1981 júliusában köttetett esküvőjének ez az amerikai dráma állít emléket, a hercegnét pedig Caroline Bliss alakítja, aki később a Halálos rémületben és A magányos ügynök című filmek által vált igazán ismertté.

Diana hercegné élete legszexibb ruhájában leckéztette meg Károly herceget miután bejelentette hűtlenségét

Diana hercegné élete legszexibb ruhájában leckéztette meg Károly herceget miután bejelentette hűtlenségét6. Julie Cox - Princess in Love (1996)

Fotó: Profimedia

Ebben az amerikai közönség számára készült tévéfilmben Julie Cox alakítja Diana hercegnét, a történet pedig James Hewitt könyvén alapszik.

Ez is érdekelhet

Ettől a 2 hozzávalótól sokkal finomabb lesz a palacsinta

Ettől a 2 hozzávalótól sokkal finomabb lesz a palacsinta

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói