Íme minden, amit A kis hableány filmfeldolgozásáról tudnod kell

Közel sem egyszerű olyan klasszikusokat sikeresen a vászonra vinni, mint A kis hableány, így izgatottan várjuk, mire számíthatunk a filmfeldolgozástól. Meg is érkezett az első teaser előzetes, ennek örömére pedig összeszedtünk minden fontos információt, amit eddig megtudhattunk a filmről.

A kis hableány szerepében a Grammy-díjra jelölt Halle Bailey-t láthatjuk | Paras Griffin
A kis hableány szerepében a Grammy-díjra jelölt Halle Bailey-t láthatjuk | Paras Griffin
Fotó: Gettyimages.com

A Demóna (2014), a Hamupipőke (2015), A szépség és a szörnyeteg (2017), a Demóna: A sötétség úrnője (2019), az Aladdin (2019) és a Mulan (2020) után jövőre újabb Disney hercegnő, A kis hableány kap élőszereplős filmfeldolgozást, mindeközben a Hófehérke és a hét törpe, valamint az Aladdin második része is készülőben vannak.

Ariel szerepében a 22 éves színésznőt és énekesnőt, Halle Bailey-t láthatjuk, akit nővérével közös Chloe x Halle zenei duójukkal már öt Grammy-díjra jelöltek, így zeneileg várhatóan semmiképp nem okoz majd csalódást a film. Eric herceg szerepét a Kisasszonyokból ismert Jonah Hauer-King, Ursulát Melissa McCarthy, Triton királyt pedig Javier Bardem fogja alakítani, míg a filmet Rob Marshall rendezte.

Fekete Ariel

Az alkotókat és a színésznőt 2019-ben többször érte kritika a casting miatt, hiszen a dán meseíró, Hans Christian Andersen karakterleírása szerint Ariel fehér. Ahogy a női hősök reprezentációját sem egy női James Bond vinné leginkább előre, úgy kétségkívül az sem feltétlenül menti fel Hollywoodot az inkluzivitás megfelelő mértékben – új, autentikus karakterekkel és történetekkel – való ünnepléséről, hogy Ariel szerepét fekete színésznőnek adták.

Lady Gaga megkapta élete filmszerepét

Ennek ellenére a választás tökéletesnek bizonyult, és biztosak lehetünk abban, hogy a gyönyörű és tehetséges Halle Bailey beváltja a hozzá fűzött reményeket, hiszen a széleskörű keresgélés során Marshall számára is „teljesen világossá vált, hogy Halle-ben megvan a lélek, a szív, a fiatalság és az ártatlanság azon ritka kombinációja, amely szükséges ehhez az ikonikus szerephez – ráadásul ragyogó énekhangja van.

A kis hableány 2023. májusában érkezik a mozikba, a rövid előzetes alapján pedig úgy tűnik, hogy egy varázslatos tengeralatti világba kalauzolnak minket az alkotók. Izgatottan várjuk, hogy kedvenc betétdalaink újra felcsendüljenek, hiszen Halle Bailey már most levesz bennünket a lábunkról, ahogy a Vár rám a föld című dal sorait énekli. Nézd meg nálunk a teasert!

Íme minden, amit A szolgálólány meséjének ötödik évadáról tudnod kell

Ez is érdekelhet

9 könyv, amit érdemes elolvasnod, ha rajongsz az asztrológiáért

9 könyv, amit érdemes elolvasnod, ha rajongsz az asztrológiáért

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói