A legjobb fotósálca: a dada

Kihagyhatatlan fotókiállítás nyílt a budapest Mai Manó Házban Vivian Maier képeiből. Ha elolvasod a hölgy sztoriját, biztosan egy csapásra megkedveled!

Vivian nem volt fotós, mégis egész életében fotózott. Azt mondhatnánk, egy lelkes amatőr volt, merthogy nem ebből élt, hanem gyerekekre vigyázott, ám a képei mégsem amatőrök, olyan mélységei vannak, amiket sok-sok profi megirigyelne. Miközben terelgette a lurkókat, mindig ott lógott a nyakában a Rolleiflex kamerája, vagy valamelyik másik. Senki nem tudta, milyen képei vannak mindaddig, amíg halála után egy történész meg nem vette a jókora doboz életművét. Vivian több mint százezer negatívot, azaz képfelvételt hagyott hátra.

Vicces módon sokkal termékenyebb fotós volt, mint némelyik profi. Öt évtizeden keresztül rendületlenül, szenvedélyesen fényképezte az őt körülvevő világot, sokszor magát is belekomponálva a műveibe. Nincs nála menőbb dadus a világon, maximum a mesében Mary Poppins.

Fotózott fekete-fehérben és színesben is. Főként a korabeli New York és Chicago utcái tárulnak a szemed elé: a magávalragadó pillanatokból elképesztő nyugalom árad. Még azokból a felvételekből is, ahol például sír egy kisfiú. Kicsit olyan az egész, mint egy nyári vasárnap délután hangulata, lassan peregnek a percek, mintha egy-egy pillanat kimerevedne, hogy örökké emlékezhessünk rá.

Ezt olvastad már? Ez a fotós végtagok nélkül született, mégis lenyűgöző képeket készít!

Miss Meier mellesleg, cseppet sem szándékosan, merthogy nő fotós karrierről ne nagyon ábrándozzon, összehozott egy pazar életművet. Milyen ironikus, hogy a világsikert életében már nem élvezhette!

Január 7-ig mindenképpen nézd meg a kiállítást, szuper élmény lesz!

Ez is érdekelhet

Hogyan viselj esőkabátot stílusosan? Mutatjuk!

Hogyan viselj esőkabátot stílusosan? Mutatjuk!

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!