A tapló, a tolvaj és a többiek - rendhagyó karácsonyi kedvencek

Ha te már egy picit unod az egyébként nagyon jó Legyetek jók, ha tudok és az Igazából szerelem állandó ismétléseit, a GLAMOUR vezető szerkesztője összeírta neked saját, meglehetősen rendhagyó kedvenc karácsonyi filmes listáját. Természetesen a klasszikus listánk filmjei mellett érdemes ezeket is megnézni!

bagdadi tolvaj
bagdadi tolvaj

Amikor áltis koromban anyukám rajongva mesélt gyerekkorának első mozi élményéről, körülbelül annyira tartottam izgalmasnak az alkotást, mint azt, ha tetriszezés helyett fakarikát hajtanék. Mégiscsak az ötvenes évekről beszélt. Milyen poros filmek lehetne azok, amik akkor készültek, nem?! Nos, mikor gyakorlatilag rákényszerített, hogy megnézzem A bagdadi tolvajt, ráébredtem, milyen szűklátókörű is voltam. Az ugyanis egy zseniális, monumentális, a XXI. században is élvezhető, izgalmas mese. Tele van szebbnél-szebb képekkel, izgalmas kalandokkal, szerelemmel, hősökkel, a klasszikus magyar szinkronja pedig olyan jó, hogy érdemes azzal nézni. Ha gyereked van, kötelező megtekinteni vele, de bármelyik korosztálynak bátran ajánlom, szerintem ez a film egyszerűen nem porosodik!

Fanny és Alexander
Fanny és Alexander

Jó, jó, tudom, hogy nem Bergman neve ugrik be elsőnek, ha olyan filmet keresünk, amin a párunkkal összebújhatunk a kanapén és mézeskalácsot majszolhatunk édesdeden, de higgyétek el, a Fanny és Alexander klasszikus karácsonyi film. Már csak azért is, mert karácsonykor kezdődik és karácsonykor fejeződik be. Na, jó, ez nem egy megfelelő érv, de azért csak nem véletlen, hogy mikor játszódik egy történet, és ennek a filmnek az egész atmoszféráját belengi a szeretet, a megbocsátás, a remény, az összetartozás érzése, a misztikum, és tényleg elhisszük neki, hogy a legborzasztóbb helyzetekből is van kiút és a szeretet határtalan.

Tapló télapó
Tapló télapó

A Tapló télapót évekig nem voltam hajlandó megnézni ezt a címe miatt, és milyen buta is voltam! Egy fantasztikus vígjáték ugyanis, ami olyannyira beleillik a karácsonyi filmek közé, hogy újabban már játssza is a tévé. Billy Bob Thornton egyszerűen zseniális a kiégett, Mikulás ruhába bújt piti rabló szerepében, akinek az életébe egy Mikulásokra gerjedő nő és egy szupercuki, dundi kisfiú hoz megváltást. Hatalmasakat lehet röhögni és könnyezni is rajta, a végén pedig mindenki boldog lesz. Becsszó!

pokoli hétvége
pokoli hétvége

A Wonder boys-Pokoli hétvége méltánytalanul elhanyagolt film. Érthetetlen, hiszen tele van sztárokkal és olyan frappáns a sztorija, hogy teljesen beszippantja a nézőt enyhén szürreális világába. Nem is nagyon lehet mit mondani róla, egyszerűen meg kell nézni, hogy aztán egy kicsit jobban szeressük magunkat és embertársainkat is, tudjuk meg kit és miért is illet Marilyn Monroe imádnivaló szőrme bundácskája, és végül, hogy vegyük végre lazábban az életet!

Ez is érdekelhet

Egyetlen dolog, amit szex előtt mindig kötelező lenne megtenned

Egyetlen dolog, amit szex előtt mindig kötelező lenne megtenned

G-Életstílus

9 elérhető pénzügyi cél, és útmutató a megvalósításukhoz

9 elérhető pénzügyi cél, és útmutató a megvalósításukhoz

Sztárhírek

Diana hercegné ebből a megható okból kifolyólag nem viselt kesztyűt!

Diana hercegné ebből a megható okból kifolyólag nem viselt kesztyűt!