Agymenők, geekek, okosok - 12 könyv, ami tökéletes ajándék nekik

2019.december.20.

Nem kell kétségbeesned akkor sem, ha az utolsó pillanatra hagytad az ajándékvásárlást. A könyvesboltban tényleg mindig találhatsz valami izgalmas és érdekes ajándékot, csak tudnod kell, hogy mi az érdeklődési köre annak, akit szeretnél meglepni.

Ha mindez megvan, akkor tájékozódj előre, és így nem fogsz órákig lődörögni a könyvhalmok között, hanem célirányosan tudsz haladni, legfeljebb a sorban állás veheti el az idődet.

Most azoknak gyűjtöttünk össze szuper olvasnivalókat, akik érdeklődnek a tudományok iránt, akik izgatottak az új felfedezésektől, mindig naprakészek a legújabb technikai vívmányokkal kapcsolatban, vagy érdeklődnek az élővilág, a természet iránt.

Íme jó pár tudományos-ismeretterjesztő kötet, ami szuper meglepetés lehet:

Daniel Tammet: Számokban létezünk

A szerző a Ted előadások egyik nagy sztárja, aki Savant-szindrómás, és egészen meglepően, és másként látja a világot, mint a legtöbb ember. Tammet inspiráló és meglepő világlátása mindenkinek lehetőséget ad, hogy az unalmas, és szigorú matematika órák után új kapcsolatba kerüljön a számokkal és felfedezze a szépséget a matekban is.
Európa, 3999 Ft

Jim Holt: Amikor Einstein Gödellel sétált

Valószínűleg az év egyik legjobb könyve, de aligha fogják tömegek olvasni. Holt egyrészt bemutatja két tudós váratlan barátságát, de ez csak az ugródeszka ahhoz, hogy szóba kerüljenek azok a tudósok, problémák, kérdések, amelyekkel az elmúlt évszázad során a tudósok és valójában velük együtt az emberiség foglalkozott. Különleges könyv, és igazán nagy szellemi utazást kínál az olvasóinak.
Typotex, 5500 Ft


Lisa Brennan-Jobs: Kisvakarcs

Steve Jobs megváltoztatta a világot, az Apple alapító-vezérét éppen ezért óriási tisztelet övezni, és a technikai életben szinte szentként tekintenek. A lánya egy olyan képet rajzol a számítástechnikai zseniről, ami teljesen más dolgokra koncentrál, és egészen más megvilágításba helyezi a zárkózott tudósról kialakult képet. A Kisvakarcs egy nagyon érdekes perspektívából láttatja a sikertörténetet, és közben mesél a családról, a szülői mintáról és a szeretetről.
HVG Könyvek, 4200 Ft

10 új gasztrókönyv, ami tökéletes karácsonyi ajándék

10 új gasztrókönyv, ami tökéletes karácsonyi ajándék

John Gribbin: Hat lehetetlen dolog

Ki érti a kvantumfizikát? Mi ugyan nem! Valójában csak nagyon kevesen értenek belőle bármit is, de sokkal többen vannak, akik azért szeretnének többet tudni arról a tudományágról, aminek a fejlődése nagyban meghatározza majd a jövőnket. Ez a könyv közelebb hozza a laikus érdeklődőkhöz a kvantumfizika őrült és őrülten bonyolult világát.
Akkord, 2990 Ft

Carlo Rovelli: A valóság nem olyan, amilyennek látjuk

Az olasz elméleti fizikus igazi sztárszerző, és nem is véletlenül, hiszen képes arra, hogy eredeti látásmódjával olyan dolgokról is érthetően beszéljen, amiről azt gondolnánk, hogy lövésünk sincs. Rovelli ebben a könyvében a kvantumesemények egészen hihetetlen világáról mesél, és bármennyire is hihetetlen, de az olvasói végig érteni fogják, hogy miről beszél!
Park, 4500 Ft


Mike Pearl: A nap, amikor megtörténik

Ez a könyv egy teljesen őrült gondolatkísérlet, ami lemodellezi, hogy mi történne, ha bekövetkeznének azok a dolgok, amitől gyakran félünk, vagy rettegünk. Például, ha megjelennének a földönkívüliek... Az egészen meglepő gondolatkísérletek egyszerre rémisztők, reménykeltők és persze szuperszórakoztatóak.
Athenaeum, 3699 Ft

Kai Michael - Carel van Schaik: Az ember három természete

Mit olvas ki egy evolúcióbiológus és egy történész most a Bibliából? Erre a kérdésre épül ez a fantasztikusan izgalmas könyv. Egy egészen szokatlan és meglepő bibliaértelmezést kapunk a két szerzőtől, akik rengeteg meglepetést és felfedeznivalót tárnak fel a világ legnépszerűbb és leghíresebb könyvéről. Akik szerették Harari könyveit, imádni fogják ezt a kötetet is.
Typotex, 5900 Ft


Peter Wohlleben: Erdei kalauz

A szerző több sikerkönyv után most aztán végképp arra sarkallja az olvasóját, hogy szerezzen be egy túraruhát, egy jó túracipőt, és irány az erdő. Sokat panaszkodunk, hogy manapság távol kerültünk a természettől. Wohlleben kinyújtja, hogy visszavezessen minket, rengeteg érdekes története van az erdőről, a növényekről, az állatokról, meg egy csomó hasznos tippje, hogy miként vágjunk neki a túrázásnak.
Park, 3490 Ft

David Attenborough: Utazások a világ túlsó felére

A világ legismertebb természetfilmese még nagyon fiatalon, ifjú kutatóként eljutott a világ olyan eldugott szegleteibe, ahol még szinte érintetlen és háborítatlanul találkozott a természettel. Az újabb történetek Afrikába, az óceániai szigetvilágba, és Észak-Ausztráliába kalauzol el minket, és mesél olyan eleganciával és olyan érdekfeszítően, ahogy azt Attenborough-tól megszoktuk a természetfilmjeiben.
Park, 4950 Ft

Imádja a sportot? Adj neki sportkönyvet karácsonyra

Imádja a sportot? Adj neki sportkönyvet karácsonyra

Norman Doidge: A változó agy

Az agy elképesztő szerv, amiről csak nagyon keveset tudunk, és azt sem feltétlenül jól. A kanadai pszichiáter és pszichoanalitikus könyvéből kiderül, hogy például a felnőtt agya is képes a változásra. Sok-sok esettanulmány segítségével mutatja be a szerző, hogy az agy sokkal több mindenre képes, mint gondolnánk.
Park, 3450 Ft

Kerry Emanuel: Amit a klímaváltozásról tudunk

Ebben a vékonyka kötetben az amerikai tudós nem igazságot akar hirdetni, pusztán annyit tesz, hogy összefoglalja, hogy a tudomány mit tud ebben a pillanatban. És hangsúlyozza, hogy a tudományos kutatás fontossága ebben a kérdés is fő szerepet kap.
Corvina, 1200 Ft

Matthew Walker: Miért alszunk?

Tudjuk, hogy az alvás amennyire eseménytelen történés az életünkben, annyira fontos is. A regenerálódás időszaka azonban sajnos nagyon sokszor nem éppen felhőtlen, vagy zavartalan. Ez a könyv most elmeséli, hogy pontosan hogyan hat ránk, és miért életünk egyik legfontosabb rendszeres eseményen, és minden bizonnyal ihletet kapunk belőle arra is, hogy még jobbá tegyük a magunk alvási szokásait, és ezáltal az egész életünket is.
Akkord, 3990 Ft

Ez is érdekelhet

Előtérben a nőies vonalak: Ismét egy magyar tervezőt köszönthetünk a Gardróbnaplóban

Előtérben a nőies vonalak: Ismét egy magyar tervezőt köszönthetünk a Gardróbnaplóban

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.