Amerikai turné és lemez helyett a magyar zenekar lelépett szexuális zaklatásba keveredett kiadójától

2017.november.17.

A Norms nevét egy kicsiny szubkultúra ismeri talán csak, de a négytagú hardcore punkzenekar a hazai mezőny egyik legjobbja. Két éve három másik hasonló stílusú zenekarral kiadott Orbán népe című lemezük az egyik legfontosabb mozzanat volt az utóbbi évek underground zenéjében, a bakelit ma már jóformán beszerezhetetlen.

Norms
Fotó: Facebook/Norms

A Norms 2013-as bemutatkozó lemeze óta nem jelentkezett önálló albummal, de a Hülye hardcore című új anyagukkal sikerült nekik az, amiről a legtöbb magyar zenekar titkon álmodozik, egy kicsi, független amerikai lemezkiadónál jött volna ki a lemezük, ami mellé még egy amerikai turnét is leszerveztek számukra. A sztorijuk akkor is hihetetlen lett volna, de igazából attól vált mégis hihetetlenné, hogy a Norms önszántából lemondott erről.

Két napja a zenekar egy szűkszavú posztban tájékoztatta a követőit, hogy miért nem lesz mégis amerikai kiadó, turné:

„Szóval az van, hogy megszakítottuk a kapcsolatot az SPHC kiadóval, aki a jövő tavaszi USA turnénkat szervezte volna, meg kiadta volna a HÜLYE HARDCORE nagylemezt, miután megtudtuk, hogy szexuálisan bántalmazta (a kiadó tulajdonosa) több ex-barátnőjét is. Nem örülünk, de ilyesmiben nem vagyunk kompromisszumkészek...” - írta a Norms a Facebookon

A SPHC kiadót éppen 10 éve alapították, és első sorban hardcore punk zenekarok lemezeit adják ki, a Norms számára nyilván hatalmas lehetőség volt, hogy bekapcsolódhat a műfaj nemzetközi vérkeringésébe, de az elveik még ennél is fontosabbak. Hatalmas riszpekt!

A Norms bandcamp oldalán belehallgathattok az új lemezbe.

Ez is érdekelhet

10 sorozatsztár, akik a való életben gyűlölik egymást

10 sorozatsztár, akik a való életben gyűlölik egymást

Divat Shoppingtipp

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

Szuper táskák a Michael Kors és az Ashya kollaborációban

G-Életstílus

Ha régóta gondolkodsz a karrierváltáson, 2022 a te éved lesz! Itt van néhány tipp, hogy hogyan vidd véghez

Ha régóta gondolkodsz a karrierváltáson, 2022 a te éved lesz! Itt van néhány tipp, hogy hogyan vidd véghez