Az énekesnő tragikus története, aki túl korán, 36 éves korában halt meg - Dana Dawson

A fejemben volt egy dallam, azt is tudtam, hogy valamikor a 90-es években egy ifjúsági sorozat főcímdala volt, időről időre eszembe jutott, és pár évente a rádióban is meghallottam. Sehogysem jöttem rá mi a címe vagy ki énekli, ameddig egy nyári közös limonádézás alkalmával az egyik barátnőmmel úgy 14-15 éve nem hallottam meg újra. Elmeséltem neki is a sztorit, ő meg rávágta, "jaj, én tudom, ez ki! Ha hazamegyünk elküldöm" (nem voltak ekkor még okostelefonok, ha voltak is, nekünk nem volt). A dal címe Romantic World volt és az előadó Dana Dawson.

Fájdalom, nosztalgia, düh: Chester Bennington halála egy korszak végét jelenti

Fájdalom, nosztalgia, düh: Chester Bennington halála egy korszak végét jelenti

Összesen két lemezt adott ki, 1991-ben a Paris, New York and Me-t, amin a Romantic World is szerepelt, majd 95-ben a Black Butterfly-t. A kislemezei közül több is felkerült később a slágerlistákra a különböző piacokon, de valamiért Franciaországban vált a leghíresebbé a New York-i énekesnő eleinte. Ez talán annak is tulajdonítható, hogy mindössze 14 évesen, amikor az első dalát kiadta 1988-ban, a Ready to Follow You-t, ezt a francia énekesnő Jacqueline Taieb írta és Franciaországban producerelték, ahogy a debütáló albumát is. A Paris, New York and Me-ről több kislemez is felkerült a Top 20-as listára, és az album aranylemez lett Franciaországban.

1993-ban Dawson szünetet tartott, hogy karrierjét sikerüljön nemzetközi vizekre terelni, mert bár Franciaországban egészen sikeres volt, a felvételeihez nem igazán lehetett máshol hozzájutni. Leszerződött hát az EMI-vel és a zenei bázisát áttelepítette Angliába, ahol megszületett második lemeze 1995-ben, és amiről 3 dal is felkerült az angol slágerlistákra. Az albumot egész Európában kiadták és Dawson rendesen promózta is, még Japánba is eljutott. A 3 Is Family című dal róla nagy sláger is lett, 97-ben pedig volt egy kis kötődése a divathoz is, a Dolce & Gabbana More, More, More remixjén vokálozott, ami Andrea True Connection 1976-os slágerének a dance remake-je volt.

És innentől kezdve az énekesnő, aki már 7 évesen színésznőnek készült, eltűnt a popzenéből. A 2000-es évek elején Broadwayen szerepelt egy musicalben, de hogy mi történt a karrierjével ezután, arról nem sokat lehet tudni. Viszont 2001-ben a Nice Life című dala feltűnt a Lizzie McGuire sorozatban a Disney Channelen, ami ismét egy kis löketet adott karrierje számára.

Dawson 2007-ben hozzáment a jazz-zenész Jason Curryhoz, azonban három évvel később, 2010-ben 10 hónapon át tartó küzdelem után, 3 nappal a 36. születésnapját követően augusztus 10-én végbélrákban elhunyt.

Az pedig, hogy mi volt az a bizonyos sorozat, ami elindította bennem az érdeklődést a csengő hangú, rendkívül tehetséges énekesnő iránt, azóta sem derült ki számomra. Talán majd 15 év múlva egy újabb véletlen folytán megtudom.

Ez is érdekelhet

Napi szex: az orgazmus segít a menstruációd lerövidítésében, és görcsök enyhítésében

Napi szex: az orgazmus segít a menstruációd lerövidítésében, és görcsök enyhítésében

GLAMOUR Horoszkóp

Ma a karriered, jövedelmed kerül fókuszba - Napi horoszkóp: július 28.

Ma a karriered, jövedelmed kerül fókuszba - Napi horoszkóp: július 28.

Divathírek

Benes Anita megmutatta, hogyan készülnek a csodálatos Daalarna esküvői ruhák

Benes Anita megmutatta, hogyan készülnek a csodálatos Daalarna esküvői ruhák