Az új törzshelyed, a Kollázs

2015.június.23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tudjuk, hogy fontos neked a stílus és az is, hogy mi kerül a tányérodra. Látjuk a sok-sok #glamourfoodporn hastag-es fotót az Instagramon. Most találtunk neked egy otthonos, kedves helyet.

A legmenőbb budapesti hotelben, ahová legutóbb karácsony tájékán reméljük betértél a tanácsunkra, most megnyílt az új törzshelyed. A Kollázs Brasserie&Bar mostantól mindig vár a Four Seasons hotelben, a mesés Grasham-palotában. Igen, téged! Ne aggódj, nem egy méregdrága helyet ajánlunk.

A bejárat a Zrínyi utca felől van, ahonnan csodásan látszik a Bazilika a távolban, de a hotel lobbiján keresztül is érkezhetsz, ha szeretsz újra meg újra egy pillantást vetni a divattervezőket is inspiráló mesés, art deco csillárra. Mi sosem hagynánk ki.

A menő garfikus, Baráth Dávid tervezte logó és arculat nagyon tetszik nekünk

Nézzük csak, mit is jelent a brasserie kifejezés! Egy francia típusú bisztróéttermet jelent, cseppet sem feszengős, stílusosan lezser atmoszférával, ahová beugorhatsz csak egy levesre, egy tál ételre, de kávézhatsz is a barátnőiddel és megkóstolhatjátok a mesés péksüteményeket és édességeket. Elvileg söröző, de ez a szó magyarul valami teljesen más színvonalat juttatna az eszünkbe, itt csupa tökéletes szelfihelyszín van, a dizájnra külön ki is térünk. "Emlékszem a pillanatra, amikor megértettem, hogy a következő tíz évben a fine dining háttérbe fog szorulni, a trend a modern bisztrókonyha" – mondja Györffy Árpád a Kollázs Bocuse d`Or Hungary díjas séfje. Árpád tizenkét évig alkotott fine dining stílusban, amelyből a Kollázsban nem a prezentációt, hanem a technikát és a finesse-t honosította meg: a klasszikus alapokra épülő bisztrótányérokon négy-öt összetevő és a belőlük fakadó intenzív összhang kollázsa dominál, egy kis kreatív kanyarral.

A tigris garnéla esete veled a Kollázsban. Tiszta foodporn!
Ha paleolit diétát tartasz, akkor is találsz kedvedre való ételt

Vannak igazi ételkülönlegességek is, ha #foodporn hashtaggel posztolnátok, mondjuk ilyen a grillezett csiga 3800 forintért, a grillezett tigris garnéla 5000 forintért vagy a polip és Szent Jakab-kagyló paprikáskrumplival és kolbásszal 5500 forintért. Minden adag nagyon kiadós mennyiség, amit megkóstoltunk. A desszertek közt is vannak kihagyhatatlan ínyencségek, a mangós- maracujás sorbet 1000 forintért egyszerűen leírhatatlan élmény, olyan, mintha elutazna az ember, és mondjuk Marokkóban teremne egy szempillantás alatt. A menü még számtalan kellemes meglepetést tartogat, hidd el, sokszor kell betérned, hogy végigkóstolhasd!

Az egyik legismertebb magyar fotós, Éder Krisztián fotózta az étterem elismert munkatársait

Pár szóban az új törzshelyed koncepciójáról, amiről a Four Seasons Hotel marketing igazgatóját Fouad Shafikot kérdeztünk. "A cél az volt, hogy egy stílusos, megfizethető ételeket kínáló éttermet hozzunk létre. Nem a hotel közönségét céloztuk meg, hanem bárkit, aki erre jár, és szívesen gyönyörködne a csodás kilátásban a Lánchídra, betérhet, és megfizethető áron ehet csodás, minőségi ételeket. Estére bárrá alakul a nap elején pékárukat, süteményeket kínáló pult, így érdemes különböző napszakokban is beülni."

A 20-as évek luxusa inspirálta a belső teret, ami egyszerűen lenyűgöző

A Kollázs nem csak a konyhájával csábítgat, hanem nagyon kifinomult és stílusos arculatával, dizájnjával is. Az enteriőrt a San Fransisco-i EDG Design építészei álmodták meg a 20-as évek luxusát felidézve. Mi imádjuk ezt a korszakot. A többi arculati elemért pedig Baráth Dávid felelt, aki egy igazi ikon már Budapesten, és ha egy új, kihagyhatatlan étterem, szórakozóhely nyílik, nagyon valószínű, hogy az ő keze van az imázsban. Legutóbb a GLAMOUR-ban figyelmedbe ajánlottuk A grill művészete című albumot, amit szintén ő tervezett és ami ismét nagy meglepetést okozott a könyvek kedvelőinek, hiszen egy teljesen új szemszögből készített szakácskönyv. Reméljük, ott van már a könyvespolcodon.

Jöhetsz egyedül, jöhettek ketten vagy sokan, imádni fogjátok!
Csupa kultikus tárgy teszi fotogénné a helyet

Dávid a Kollázs arculatának megtervezésekor egyrészt az épületből, a Gresham-palota tekintélyes múltjából, eleganciájából indult ki, másrészt pedig az étterem szecessziós – art deco-s belsőépítészete inspirálta. "Ezeket öntötte modern, de nem túl modern köntösbe, hogy a stílus ezekéhez hasonló, de mégis mai, kortárs legyen. A munka kezdetekor már tudtam, hogy milyen lesz az étterem belsőépítészeti kialakítása, illetve hogy a konyha mediterrán és magyar fogásokat fog modern stílusban tálalni. A tervezés során számos alkalommal egyeztettem például Györffy Árpád séffel és a szálloda kommunikációs vezetőivel is, hogy minél több információm legyen a létrejövő étteremről."- mondta az elismert szakember.

A Kollázs egy olyan ékköve Budapestnek, amit bátran ajánlhatsz a külföldi barátaidnak is és ahová minden nap lesz jó okod betérni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Gyászol az angol királyi család, váratlan tragédia történt

Gyászol az angol királyi család, váratlan tragédia történt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)