Mihez kezd egy humorista 24 órával az esküvője előtt? – Bálint Ferenc könyvbemutatóján jártunk

2021.október.24.

Bálint Ferencet a legtöbben a Szomszédnéni Produkciós Iroda humorista duójából ismerhetik, aki Tóth Szabolccsal már közel húsz éve szórakoztatja, nevetteti a közönséget. A karantén alatt íróként is debütált, és a nagysikerű Felelős alkoholista után megjelent második könyve, a Boldogságtól ordítani. A Premier KultCaféban tartott bemutatón jártunk.

Bálint Ferenc: Boldogságtól ordítani
Bálint Ferenc: Boldogságtól ordítani

Talán egy ismert humoristától elvárható, hogy nem szokványos könyvbemutatót fog tartani, a Premier KultCaféban ennek megfelelően egy teltházas Szomszédnéni Produkciós Iroda fellépéssel kezdődött az este. Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs felválta meséltek a házas élet megpróbáltatásairól, zseniális anekdotákkal illusztrálták a nők abszurditását és a férfiak általános értetlenségét.

A hagyományosabb könyvbemutató beszélgetést, Herendi Gábor esküvőrendező, ceremóniamester moderálta, alaposan kikérdezte Ferit az esküvőszervezéssel kapcsolatos tapasztalatairól, szóba kerültek a megfejthetetlen eredetű mindenmentes torták, illetve a lagzi a korlátlan italfogyasztása is, amit az ifjú pár erdélyi barátai inkább tekintettek kihívásnak, mint lehetőségnek.

A Boldogságtól ordítani – 100 legszebb veszekedés kezdetektől napjainkig alapötlete viszonylag egyszerű: Feri meg akarta írni, hogy miért van mindig a nőknek igazuk, vagyis a feleségének, Zsuzsának miért van mindig igaza. A történet a nagy nap előtti 24 óráról szól, végig Feri szemszögéből követjük az eseményeket, ami ad egy talányos csavart az amúgy kifejezetten menyasszony- és szervezés-központú napnak.

A cselekményt megszakítja egy-egy „történeti visszatekintést”, a teljesen hétköznapi veszekedéseket híres történelmi személyekkel elevenedik meg – ezek után joggal merül fel a kérdés:

Vajon azóta civakodunk egymással, hogy az első emberek kommunikálni kezdtek?

A korral változnak a viták, vagy generációkon keresztül ugyanazon kapjuk fel a vizet? A Boldogságtól ordítani az első oldaltól az utolsóig megtart és szórakoztat, egy fergetegesen vicces történet az emberekről, a nőkről, a férfiakról – és persze a szerelemről.

Szerző: Csibra-Kaizler Tamara

Ez is érdekelhet

Megan Fox rövidre vágatta a haját, szőke lett, és mintha teljesen új nő lenne

Megan Fox rövidre vágatta a haját, szőke lett, és mintha teljesen új nő lenne

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói