“Minden elképzelhető tekintetben Miranda vagyok” - Exluzív interjú Cynthia Nixonnal

2021. december 18.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A világ újra Szex és New York lázban ég, mert tizenhat évig kellett nélkülöznünk kedvenc New York-i barátnőinket, akik most végre visszatértek köreinkbe az És egyszer csak… című sorozatban. Bőven lenne miről beszélgetni velük és mi abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy Mirandával - vagyis Cyntia Nixonnal - sikerült is. Sőt, még az is kiderült, hogy a szerep nem is lehetne ennél jobban testreáállóbb számára…

“Minden elképzelhető tekintetben Miranda vagyok” - Exluzív interjú Cynthia Nixonnal
Fotó: Getty Images

Mi volt a reakciód, amikor realitássá vált, hogy folytatást kap a Szex és New York sorozat?

Álmaimban sem gondoltam volna, hogy egyszer valaha is vissza fogunk térni a képernyőkre és lesz egy újabb fejezete a sorozatnak. Még most is megcsípem néha magamat, hogy ez tényleg történik…? Ez tényleg valóság…? (Nevet) Emlékszem, én már akkor is nagyon izgatott voltam, amikor még el se kezdtük az első felvételeket bő két évtizede, csak kiválasztottak a szerepre. Ez az izgatottság azóta is töretlen.

Itt vannak az első fotók az új Szex és New York sorozat forgatásáról - Samantha nélkül

Itt vannak az első fotók az új Szex és New York sorozat forgatásáról - Samantha nélkül

Milyen volt a visszatérés?

Ezer éve ismerjük egymást, még abból az időből, amikor se Sarah-nak se Kristennek nem voltak gyerekei. És most Sarah fia az én kisebbik fiammal egyszerre főiskolás… Nagyon sok mindenen átmentünk együtt, akár a filmbéli karaktereink. Voltak nehéz időszakok és sok-sok felemelő, boldog pillanat, emlék, például amikor Marokkóban forgattuk a filmet. Visszanézve a korábbi évadokat, vannak dolgok, amelyeken visszamenőleg jó lenne változtatni, dolgok, amelyeket másképp csinálnék most, de mindig is nagyon élveztem, hogy része vagyok ennek a sorozatnak és most, ennyi évaddal és epizóddal a hátunk mögött éppen azt érzem, hogy kaptunk egy újabb esélyt arra, hogy ezeket a változtatásokat megtegyük a jelenben.

Fotó: Getty Images

Milyenek az első visszajelzések a rajongóitoktól?

Én azt hiszem, hogy a rajongóink is - akik megszerették a sorozat szereplőit és követték a sorosukat - kapnak most egy újabb esélyt, hogy “benézzenek” a New York-i barátnőkhöz egy újabb életszakaszukban. Szerintem különleges dolog, hogy a mostani életkorukban láthatjuk őket viszont és megtudjuk, milyen irányba ment az életük. Nekünk, színészeknek is ugyanolyan izgalmas feladat, hogy elképzeljük hol tart most Miranda, Carry és Charlotte az életével. Ráadásul nincs túl sok olyan sorozat, amely erre a korosztályra koncentrálna, pláne nőkre. Még csak egy néhány napja kezdték el sugározni az első epizódokat világszerte, meglátjuk, milyenek lesznek a reakciók.

Az új Szex és New York forgatásán jártunk és izgalmas infókat hoztunk!

Az új Szex és New York forgatásán jártunk és izgalmas infókat hoztunk!

Mit tanultál Mirandától amikor a harmincas éveiben járt és mit tanulsz tőle most amikor elmúlt ötven?

Mikor a sorozatot elkezdtük forgatni, akkor mindig mindenki arról kérdezett minket, hogy mit szeretünk a karakterünkben a legjobban és milyen hasonlóságokat ismerünk fel magunkban velük. Én mindig magabiztosan válaszoltam, hogy ‘Miranda az eszét használja, amikor el kell dönteni valamit és én is ilyen személyiség vagyok’. Viszont ezen kívül semmi mást nem tudtam említeni, mert semmi más közös dolog nem volt bennem és Mirandában. Miranda szingli volt, állandóan randizott, távol állt tőle a háziasság, kérdései voltak azzal kapcsolatban, hogy meg akar-e állapodni és akar-e egyáltalán gyereket. Ehhez képest én a civil életemben stabil kapcsolatban éltem, már megszületett az első gyermekem, ma is abban a házban élek, ahol születtem és ahol felnőttem és nagyon házias vagyok! (Nevet) Aztán mire véget ért a mostani forgatás, és tizenhat év után újra játszottam őt, belém hasított a felismerés, hogy igazából én minden elképzelhető tekintetben Miranda vagyok…. Összenőttünk erre az életkorra. Magabiztos lettem, mint ő, ami egyrészt természetes is, mert a forgatásokat a harmincas éveim elején kezdtük, ami még a nővé érésem folyamatának egy fontos szakasza volt, amikor kicsit még kerestem önmagamat. És azt kell, hogy mondjam, hogy Miranda is rengeteget tanult tőlem. Legalábbis az én személyiségem is inspirálta az írókat és ebben az évadban Miranda is hasonlítani kezdett rám. Például sokkal háziasabb lett.

Amit viszont a mostani Mirandában a legjobban szeretek, hogy bátor és soha nem adja fel. Nagyon keményen próbálkozik, miközben rengeteg hibát vét. És éppen ez a lényeg. Ha nem vétesz hibákat, az azt jelenti, hogy csupán biztonsági játékot játszol.

Nem csak színészként, hanem rendezőként is szerepel a neved a mostani stáblistán, az egyik epizódot te rendezted. A rendezés új dolog az életedben?

Amikor befejeztük a Szex és New York forgatását, utána elkezdtem színházban rendezni és valahogy az egész rendezés annyira természetes dolog volt számomra, mintha mindig is ezt csináltam volna. Csak úgy jött. Vagyis ezt azért nem mondanám, hiszen több, mint negyven éve vagyok színész, sikerült kitanulnom a szakma csínját-bínját. Lássuk csak, tizenegy évesen kezdtem játszani és most ötvenöt vagyok… tehát negyvennégy éve foglalkozom ezzel a szakmával. A rendezés egy lépés volt ezen belül és a Szex és New York vezető író-rendezője, Michael Patrick King látott néhány színpadi munkámat és tetszettek is neki. Amikor most leültünk megbeszélni a visszatérés részleteit, akkor az egyik első gondolata volt, hogy felkérjen egy epizód megrendezésére a mostani szériában. Azonnal lecsaptam a lehetőségre. Igaz, nagyon izgultam, hiszen senki sem szereti a kudarcot és egy ilyen kihívásban megvan a bukás lehetősége. De éppen ez az, amit az előbb a mostani Mirandáról mondtam, hogy keresi az újabb kihívásokat és azt éreztem, ez most itt van nekem, most kell vele élni, mert ha nem, akkor később bánni fogom, hogy elszalasztottam. Az élet véges. Eleanor Roosevelt mondta, hogy “Nem az a bátor ember, aki nem fél, hanem az, aki fél, de akkor is megcsinálja.” Úgyhogy vállaltam a felkérést.

Mit jelent számodra New York?

Én itt születtem, itt nőttem fel, soha nem éltem máshol. Egy óriási metropolisz, amiben mindenki elfér és ebbe a hatalmas városba - szó szerint - a Föld minden pontjáról érkeztek az emberek. Ez a sokszínűség teszi a New Yorkot olyan izgalmassá és vibrálóvá. Itt mindent egy helyen megtalálsz, a világ összes konyhája, ruhája, közlekedése közül választhatsz naponta a hangulatodnak megfelelően. Miranda is nagy rajongója ennek a városnak.

Fotó: Getty Images

Az első epizódok alapján mégis úgy érzem, hogy Miranda - bármennyire bátor - mintha elveszne a mostani New Yorkban. Kicsit olyan, mintha az imádott városa egy megfejthetetlen labirintussá változott volna számára, ahol nem találja a helyét. New York változott körülötte vagy ez egy ötvenes éveiben járó nő belső bizonytalansága, ahogy önmagát próbálja újraértelmezni egy másik életszakaszban?

Tudod, New York mindig változik és teszi nagyszerűvé ezt a várost. Azt hiszem, hogy Carrie és Charlotte egyébként nem látja a várost másnak most se, viszont Mirandának új élményei vannak New Yorkban, mert új világokat fedez fel benne és ezért számára mást jelent a mostani New York. Másféle emberekkel találkozik és másabb párbeszédekbe bonyolódik bele. Azt is gondolom, hogy nem feltétlenül csak New York változik, hanem az egész világ. Amikor elkezdtük a Szex és New York forgatását, akkoriban egészen másképp nézett ki a világ és az én szűkebb világom is, mert most az idősebb gyermekem huszonöt éves, akkor pedig csak nyolc hónapos volt… Szóval az egész világ körülöttünk nagyon-nagyon-nagyon megváltozott. Ha csak a technológiára gondolok - ez egy új ipari forradalom, ami aztán magával hozta a klímaváltozás krízisét és gazdasági átalakulásokat. Úgyhogy ebben az új világban - és nem csak New Yorkban - kell a barátnőknek megtalálni a helyüket. Különösen Mirandának.

Az És egyszer csak… kizárólag az HBO GO-n látható Magyarországon:

Vida Virág, Los Angeles

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A 61 éves Demi Moore csak úgy ragyog, hatalmas dekoltázzsal hódít

A 61 éves Demi Moore csak úgy ragyog, hatalmas dekoltázzsal hódít

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Így szabadulj meg a stressztől egy fárasztó nap után (x)

Így szabadulj meg a stressztől egy fárasztó nap után (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Csodás arcbőr, smink nélkül? Igen! Ha ezekre odafigyelsz, nem kell többé alapozó (x)

Csodás arcbőr, smink nélkül? Igen! Ha ezekre odafigyelsz, nem kell többé alapozó (x)

Arcápolási rutin pasiknak: mutatjuk mit és hogyan csinálj lépésről lépésre (x)

Arcápolási rutin pasiknak: mutatjuk mit és hogyan csinálj lépésről lépésre (x)