BDSM és romantika: ez a pikáns dél-koreai vígjáték tökéletes kikapcsolódás

2022.április.16.

A szürke ötven árnyalata hozta be igazán a köztudatba a BDSM-szubkultúrát. Ezt a világot mutatja be a dél-koreai Love & Leashes, csak sokkal érzékenyebben teszi.

 A Love and Leashes két főszereplője Jun és Seohyun énekesként is hírességek Dél-Koreában
A Love and Leashes két főszereplője Jun és Seohyun énekesként is hírességek Dél-Koreában
Fotó: Netflix/Glamour

A történet két főhőse ugyanazon a munkahelyen dolgozik, Jung Ji-hoot áthelyezik a PR-csapatba, ahol Jung Ji-woo is dolgozik. A kollégáik viccelődnek azzal, hogy össze fogják őket téveszteni egymással, és ezzel kezdődnek a bonyodalmak. Egy nap tévedésből Ji-woo veszi át Ji-hoo csomagját, amelyben egy szadomazo üzletből rendelt nyakörv és póráz található. A férfi nagy bajba kerül, ha kiderül a munkahelyén a fétise, az akár az állásába is kerülhet. Hosszas rábeszélés után Ji-woo végül úgy dönt, hogy a férfi dominája lesz három hónapra. A szerelmi szál sem maradhat ki egy ilyen történetből, illetve komikus jelenetekben sincs hiány.

A Love & Leashes hamisítatlan dél-koreai alkotás. Ha most találkozol először ilyennel, érdemes megfigyelni a kommunikációs és társadalmi eltéréseket (amelyekről korábban itt írtunk), a számunkra furcsa munkahelyi viszonyokat.

A film finoman egyensúlyozik a sztereotípiák a valóság között. Az ilyen jellegű kapcsolatba sok minden belefér, a lényeg a kölcsönös megegyezés és a biztonság. A szereplőink például szerződést is kötnek, melyben tisztázzák a kapcsolat főbb pontjait. A film az egyes alapfogalmakat is segít tisztázni Ji-woo internetes keresésein keresztül, vele együtt fedezzük fel ezt az izgalmas világot. A szerelmi szál nem minden esetben része egy BDSM kapcsolatnak, itt azonban ebből is kapunk. A romantika mellett a humor is megjelenik, hiszen a kezdeti rutintalanság vagy a váratlan helyzetek okozhatnak vidám pillanatokat a nézőknek.

Napi szex: BDSM - 7 dolog, amit végig kell gondolnod, mielőtt kipróbálnád a durva szexet

A Love & Leashes-ben nincsen durvaság, erőszak, csak finom erotika. Sokkal inkább a lelki oldalát mutatja meg a BDSM-kapcsolatoknak, a kölcsönösségre, odafigyelésre, a közösen felfedezett határokra helyezi a hangsúlyt. Fontos szerep jut benne a nyitottságnak és az önelfogadásnak is.

A filmről vegyes értékelések születtek: IMDB-n jelenleg 6,4-en áll, míg Rotten Tomatoes-on 80%-ot kapott. Mi mindenképpen ajánljuk, hiszen egy izgalmas betekintést nyújt a BDSM- kapcsolatok világába, mindemellett romantikus vígjátéknak sem utolsó. A film a Netflix műsorán érhető el

Tóth Réka

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját