Emily meghódítja Párizst, Mindy pedig a szívünket - Ezért ő a sorozat rejtett kincse

Te is élsz-halsz az Emily Párizsban Netflix sorozatért? Meg tudunk érteni. A legnagyobb ereje – a mesés helyszíneken és ruhakölteményeken túl – az erős, független és magabiztos női karakterek reprezentálása. Szeretjük valamennyit, de most Mindy különleges értékeire szeretnénk felhívni a figyelmet.

Imádjuk az Emily Párizsban összes karakterét, de ezúttal Mindy-nek adjuk a főszerepet
Imádjuk az Emily Párizsban összes karakterét, de ezúttal Mindy-nek adjuk a főszerepet
Fotó: Profimedia

Az Emily Párizsban Netflix sorozat 3. évada tavaly decemberben debütált és azonnal a streaming szolgálató toplistájának élére került. Ezen egyáltalán nem csodálkozunk, hiszen millió okot tudnánk felsorolni, hogy miért is annyira szerethető az Emily Párizsban – kiemelve a zseniálisan kidolgozott karaktereket, akiknek valamelyikével biztos, hogy mind tudunk azonosulni. Emily és Camille sokak nagy kedvence, de Mindy-ről valahogy senki nem beszél. Pedig kellene!

A zene a szuperereje

Emily Cooper karakterében imádjuk, hogy talpraesett, melegszívű és mindig az élet napos oldalát látja, Camille-nak az eleganciája, a kifinomultsága és a magabiztossága az, amit szívesen a magunkévá tennénk, de nem szabad elmenni Mindy Chen varázslatos személyisége mellett sem. De vajon mitől ennyire lenyűgöző ez a lány? Lessünk el tőle néhány titkot!

Mindy Chent a 31 éves, koreai származású Ashley Jini Park alakítja – megjegyezzük, meglehetősen pazarul. A sorozat 1. évadában felcsendülő és hihetetlenül fülbemászó dalt (Mon Soleil) maga a színésznő énekli. Tehetségét már az első epizódban megcsillogtatta, és egyébként komoly zenei múlttal rendelkezik: nem kisebb helyen, mint a Brodway színpadán aratott már számtalanszor osztatlan sikert. Korábban a Vanity Fairnek adott interjújában elmondta, hogy hatalmas élmény volt számára végre megtalálni a saját hangját: „Egész életemben énekeltem, és rengeteg musicalben szerepeltem, miközben folyamatosan próbáltam kitalálni, hogy mi az én valódi, igazi hangom." Úgy tűnik, hogy végre eljött ez az idő, az Emily Párizsban-rajongók pedig annyira elaléltak a Mindy bőrébe bújt színésznő hangjától, hogy szinte már követelték a sorozatban elhangzott „La Vie en Rose” című Edit Piaf dal teljes feldolgozását és a videóklipet. Lám, imáik meghallgatásra leltek:

Önbizalmát senki és semmi nem képes megtépázni

Az első dolog, ami nagyon szembetűnő Mindy karakterével kapcsolatban, az a megingathatatlan önbizalom és önazonosság, ami nem csak a zenei karrierje során, hanem az élete minden területén megmutatkozik. Bátor, nem fél kiállni a színpadra és végképp nem fél kiereszteni a hangját. Sokan úgy vannak vele, hogy nagy álmokat szövögetnek, mégis mikor végre sor kerül arra, hogy bizonyítsanak, félnek megmutatni magukat. Mindy-re ez egyáltalán nem jellemző, ami hihetetlenül inspirálóan hat azokra, akik szeretnének komolyan tenni a céljaikért, csak éppen kicsit bátortalanabbak a kelleténél.

Mindy felrobbantotta a színpadot Dua Lipa Don't start now című dalának előadásával
Fotó: Profimedia

6+1 dolog, amit az Emily Párizsban tanít nekünk

Az önazonosság pedig elsősorban az elveihez való ragaszkodásában nyilvánul meg: rendületlenül küzd azért, amiben hisz, amivel viszont nem tud azonosulni, annak könnyedén búcsút int. Spoiler következik a 3. évadból: gondoljunk csak arra a jelenetre, amikor felkérték, hogy rendszeresen lépjen fel egy menő bárban, viszont az ajánlat kizárólag neki szólt, a zenekar többi tagját nem hívták. Bár hatalmas lehetőség állt előtte, ő mégsem tudta megemészteni, hogy hátra kell hagynia a bandát, ezért inkább nemet mondott (a srácok végül meghálálták Mindy lojalitását és rávették, hogy mégis vállalja a felkérést).

A férfiak egyszerűen rajonganak érte
Fotó: Profimedia

Férfiak terén sem kell őt félteni; mindig kapható egy kis flörtre, de épp csak annyira, ami még nem túl sok ahhoz, hogy könnyen kaphatónak tűnjön. Nem fél azt a ruhát felvenni, amiben a legjobban érzi magát, sőt, azt sem bánja, ha sokat mutat magából. Minden extravagáns darabot elképesztő magabiztossággal visel, őt látva egyszerűen azt érezzük: zseniálisan érzi magát a bőrében.

Csillogás, sikerek, flörtök és nagy szerelmek ide vagy oda, az Emily-vel való barátsága szent és sérthetetlen, amit a mindennapokban folyamatosan bebizonyít. Emily legnagyobb támasza, lelkitársa és bátorítója, ugyanakkor igazi mókamester, aki ha megjelenik, kivirul tőle az egész világ.

Barátnők tűzön-vízen át
Fotó: Profimedia

Ha már éppen kezded úgy érezni, hogy elfáradtál, kimerültél, kicsit megkopott a csillogásod és életkedvre, erőre van szükséged, akkor javasoljuk: nézz meg egy frissítő Emily Párizsban epizódot, ami felráz, megnevettet és feltölt – de legfőképpen Mindy-re figyelj, hogy ráébredj: te is pont ugyanilyen értékes vagy. Ne félj hát megmutatni!

Még több cikk, ha te is Emily Párizsban-rajongó vagy:

Ez is érdekelhet

Ettől a 2 hozzávalótól sokkal finomabb lesz a palacsinta

Ettől a 2 hozzávalótól sokkal finomabb lesz a palacsinta

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói