Ezek Ariana Grande legikonikusabb videoklipjei

Ariana Grande igazi popdívává érett az évek során: nemcsak elbűvölő hangjával, hanem jellegzetesen rá jellemző megjelenésével is leveszi a közönséget a lábáról. 2013 óta 6 stúdióalbuma jelent meg és a dalokhoz elképesztően gyönyörű videoklipek készültek.

Ariana Grande a 2018-as Met gálán Vera Wang ruhájában
Ezek Ariana Grande legikonikusabb videoklipjei
Fotó: Gettyimages.com

Ariana egy az Allure-nak adott interjúban mesélt a legikonikusabb videoklipjeiről, amelyek egytől-egyig a nőiséget ünneplik. Mi az énekesnő összes videoklipjét imádjuk, de ezúttal összeszedtünk néhányat a legkülönlegesebbek közül:

Break Free ft. Zedd (2014, Chris Marrs Piliero)

A Break Free egy igazi galaktikus kaland, amelyet az 50-60-as évek sci-fijei inspiráltak. A klip Ariana egyik személyes kedvence: „nagyon jól éreztem magam a forgatáson [...] mindig is szerettem az űr vintage interpretációit”. Az énekesnő nagy Barbarella fan, ami egy 1968-ban készült francia-olasz sci-fi egy űrhajósnőről. Ariana a klipben maga is szexi űrlánnyá alakul, akinek rakétamellei elől nincs menekvés az űrgonosztevők számára. A Break Free-nek egyébként van egy igazán érdekesnek bizonyuló törölt jelenete is, amely a Star Wars IV. - Egy új remény (1977) "ki lőtt először" ellentmondására utal.

no tears left to cry (2018, Dave Meyers)

A no tears left to cry klipjében Arianával megfordul a világ – a forgó díszlet pedig egyfajta játékos ábrázolása annak, amikor fejjel lefelé érzi magát az ember és nem tudja, mi a helyes. Ez a dal a Sweetener album időszakának egyik központi darabja: „személy szerint akkoriban én is fejjel lefelé voltam, nem tudtam hol van a talaj és nem éreztem magam túlzottan jól [...] ez egy jó módja volt annak, hogy vizuálisan reprezentáljuk, amit éreztem.” A több gravitációs mező ötletét Ariana számára többek között a Monument Valley című játék és M. C. Escher lépcsői inspirálták.

God is a woman (2018, Dave Meyers)

Olyan sok szép módja van a nőiesség kifejezésének” – mondja Ariana a God is a woman kapcsán. Ez a klip személyes kedvencünk, amelyben a popdíva hulahoppkarikának használja a Tejútrendszert, egy vízfestmény vagina közepén úszik és ujjaival kielégíti a Földet (ez utóbbi elmondása szerint az egyik kedvenc része). A klip amellett, hogy önmagában is nagyon eredeti vizualitással rendelkezik, jelentős művészeti alkotások előtt tiszteleg. Ariana kedvence Michelangelótól a teremtés pillanatának rekreációja, ami egyben utalt arra a csodás ruhakölteményre is, amelyet Vera Wang készített neki a 2018-as Met gálára. (vízfestmény: Alexa Meade)

Ariana Grande a 2018-as Met gálán Vera Wang ruhájában
Fotó: Gettyimages.com

thank u, next (2018, Hannah Lux Davis)

A thank u, next koncepciója a breathin forgatása alatt született meg az énekesnőben, hiszen, a breathin a Sweetener album korszakának a végét jelentette, ahonnan az élet rendkívül gyorsan sodorta Arianát a következő, Thank U, Next című albuma elkészítéséhez: „előadóként meg kellett csinálnom azt az albumot, hogy jobban érezzem magam... tényleg készen álltam a továbblépésre”. Ehhez a videokliphez a számára legkedvesebb – egytől-egyig ikonikus – filmjeinek kedvenc jeleneteit kreálták újra, az énekesnő pedig nagyon élvezte, hogy Regina George, Jenna Rink és Elle Woods bőrébe bújhatott a forgatáson.

positions (2020, Dave Meyers)

A positions koncepciójának ötlete Ariana Grande férjétől származik – épp autóban ültek, amikor Dalton Gomez odafordult az énekesnőhöz: „mi lenne, ha te lennél az elnök?”. Így hát Ariana ebben a klipben nem más, mint az Egyesült Államok elnöke, aki női kollégáinak gyűrűjében hozza meg döntéseit: „nagyon jó volt ezt a képet nőiesen megfesteni, hiszen miért is ne nézhetne ki így? Miért is ne nézhetne ki legalább fele ennyire így?” – ez bizony nagyon jó kérdés, de reméljük az ehhez hasonló alkotások minél előbb hozzászoktatják a közvéleményt a gondolathoz.

Neked melyik a kedvenc Ariana Grande kliped?

Ez is érdekelhet

Újra hódítanak a füstös szemek, és ezúttal menőbbek, mint valaha

Újra hódítanak a füstös szemek, és ezúttal menőbbek, mint valaha

G-Szex

6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz a párodhoz

6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz a párodhoz

Szépséghírek

Így lehet tökéletes a frufrud a hajtípusodnak megfelelően

Így lehet tökéletes a frufrud a hajtípusodnak megfelelően