Ezek voltak a Trónok harca legsokkolóbb jelenetei eddig

2019.április.29.

A Trónok harca befejező évadában a harmadik részig kell várnunk arra, hogy valami igazán drámai és felzaklató dolog történjen, de úgy tűnik, hogy a Mások elleni küzdelem epizódjait is a sorozat legfelkavaróbb momentumai közé fogjuk sorolni.

Lena Heady, mint Cersei
Fotó: PuzzlePix

A széria bővelkedik váratlan, véres és brutális fordulatokban, eleve minden fontosabb szereplő halála valahol felkavaró, de mi most kifejezetten olyan jeleneteket gyűjtöttünk össze, amiket kellemetlen volt nézni, és nem is feltétlenül csak a legvéresebb jelenetekről van szó:

Ramsey Bolton és Sansa nászéjszakája

A Trónok harca talán vitán felül legördögibb figurája Ramsey Bolton, aki több jelenettel is bejelentkezett erre a listára. Nem a legvéresebb, de számunkra a legfelkavaróbb az volt, amikor a nászéjszakán megerőszakolja Sansát ráadásul úgy, hogy közben a lány féltestvéreként felnőtt Theon végignézze ezt. Az egész jelenet attól lesz vérfagyasztó, hogy tudjuk, hogy a Ramsey akkor a legkegyetlenebb, amikor a leginkább mézes-mázas. Nem látunk ugyan semmit a durva aktusból, de épp elég Sansa szeme, és a könnyeivel viaskodó Theon arcát látni ahhoz, hogy mindig iszonyattal gondoljunk erre a jelenetre.

Jamie megerőszakolja a testvérét a közös fiuk ravatalánál

Ez már leírva is egészen döbbenetesen hangzik, nem? Az egész Cersei-Jamie kapcsolat elképesztően hideglelős, de kétségtelenül ez az epizód megy a legmesszebb. A halott Joffrey ravatala mellett Jamie váratlanul átveszi Cersei felett az irányítását, és az egész sorozatban csak nagyon ritkán sebezhetőnek tűnő Cersei-t megerőszakolja. Olyan jelenet, amit első látásra is nehéz feldolgozni. Mi történik? Miért kell ezt néznem? Nagyon kellemetlen és felkavaró jelenet.

A Vörös nász

Aligha kell részletezni, hogy miért emlékezetes ez az epizód. Az egész Trónok harca egyik legvéresebb, legbrutálisabb jelenete. Különösen azért sokkoló, mert éppen azt gondoljuk, hogy minden rendben van. Rob és Talisa szerelme csodaszép történet, úgy tűnik, hogy a szövetség is jól áll, ehhez képest egy érthetetlenül kegyetlen indítással, a várandós Talisa brutális kivégzésével alig hat perc alatt kivégzik a Stark ház felét. Döbbenetes momentum, ami elsőre biztosan minden nézőjét sokkolta.

Ramsey Bolton megkínozza Theont

Ahogy már mondtuk, Ramsey az egész sorozat talán legbrutálisabb szereplője, és ez a hosszan elnyújtott fizikai és lelki terror, amit Theon ellen bevet, tényleg túlmegy minden határon. Teljesen megnyomorítja, nemcsak testileg, hanem lelkileg is Theont, aki ettől kezdve csak árnyéka önmagának. Ez a kínzási jelenet sok szereplő halálánál is felkavaróbb.

Cersei megszégyenítése

Amikor a történelemórán halottunk hasonló megszégyenítési módokról, akkor talán elképzelni se tudtuk, hogy miért annyira durva büntetés. A Trónok harca azonban bebizonyítja, hogy aligha van annál rettenetesebb megalázás, ha valakit anyaszült meztelenül végigvezetnek a tömeg előtt. Cersei ráadásul az egész sorozat egyik legerősebb karaktere, akit nagyon ritkán látunk gyengének, ebben az emlékezetes szégyenmenetben azonban teljesen megsemmisül. Próbálja büszkén viselni, és hiába ellenszenves karakter, a végére megesik rajta a szívünk.

Váó! Így néznek ki a Trónok harca szereplői a való életben

Váó! Így néznek ki a Trónok harca szereplői a való életben

Eddard Stark lefejezése

Az egyik legjózanabb, és leginkább emberi szereplőt egy gyerek szégyenít meg. Joffrey (és Cersei) belekényszeríti, hogy a nyilvánosság előtt saját magát alázza meg, Eddard pedig megteszi. Azonban az igazi megalázás, hogy Joffrey még így is a fejét veteti, amelyet két lánya is végignéz. Az igazán sokkoló, hogy az egyik legtisztább jellemű szereplőnek úgy kell meghalnia, hogy előtte hazugságba kényszerítik, és a tömegek előtt igazságosnak tűnik a kivégzése.

Daenery megeszi egy ló szívét

A dothrakiaknál egy csomó lehetetlen szokás volt, például amikor kiderült, hogy Daenerys terhes Khal Drogótól rituálisan el kellett fogyasztania egy lószívet. Egyszerűen gyomorforgató jelenet, és nem csak minket viselt meg. Emilia Clarke elmesélte, hogy a forgatáson 28 alkalommal futottak neki a jelenetnek, és annyira undorító volt (bár természetesen összepréselt dzsem helyettesítette a szívet), hogy mindig kéznél volt egy vödör, mert többször is elhányta magát. Hát, a végeredmény ránk is hasonló hatással volt.

Ez is érdekelhet

Ördögtől való játékszer, vagy a szerelem megmentője? Mit gondoljunk a nyitott kapcsolatokról?

Ördögtől való játékszer, vagy a szerelem megmentője? Mit gondoljunk a nyitott kapcsolatokról?

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

G-Szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex