Filmajánló: egy történet, ami azt üzeni, hogy a legmélyebb válságból is van kiút

2021.augusztus.24.

Megmutatni a láthatatlan, segíteni elmerülni a csendben – nem kevesebbre vállalkozik a zarándokfilmjeiről ismert Tolvaly Ferenc Szent Ignác útja – Camino Ignaciano című filmje. Az író-rendező El Camino húsz év múlva – Szent Ignác útja című regényéből Balázs Zsuzsa újságíróval közösen írt forgatókönyve alapján készült alkotás az élet legfontosabb utazására hívja nézőit: egy utazásra saját magunk mély megismerése és megértése felé.

A Szent Ignác útja gondolatébresztő külső és belső utazás, mely az élet igazi kalandját, az útkeresést és önmagunk megtalálásának lehetőségét kínálja.

A spanyolországi történelmi helyszíneken forgatott 90 perces film közelről, személyes hangvételű elbeszéléssel, érzékenyen mutatja be, hogyan válik egy zarándoklat életváltoztató úttá. A filmben szereplő négy fiatal zarándok lelkigyakorlatát az úton egy spanyol jezsuita lelki vezető – José Luis Iriberri SJ – kíséri, aki egyben a nézők lélek-útikalauzává is válik.

A zarándokok Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának nyomában járnak, aki népszerűséget hajszoló katonából vált lelki vezetővé, és aki 500 évvel ezelőtt először tette meg a ma már Camino Ignacianóként ismert, Loyolától Manresáig tartó, 640 km-es életváltoztató útját.

Tolvaly Ferenc zarándokfilmje elsőként mutatja be az út spirituális és vizuális szépségeit.

ASzent Ignác útjaazonban nem kizárólag vallásos nézőkhöz szól: az önismeret, az önfejlesztés minden tudatos ember sajátja, és napjainkban – különösen a pandémia idején – nagyobb jelentősége van, mint valaha.

A film egyaránt hordoz üzenetet az önmagukat keresőknek, a pszichológia iránt érdeklődőknek és a mély lelkiséget vágyóknak és mindazoknak, akik változtatni szeretnének életükön kortól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül, miközben a spanyol kultúra, és a természet szerelmeseinek is egyedülálló élményt ígér.

A Szent Ignác útja című film előzetese már elérhető!

PREMIER ELŐTTI VETÍTÉSEK

Uránia Nemzeti Filmszínház

Időpontok:

2021. 09. 05. Vasárnap 16:00 - Díszterem

2021. 09. 05. Vasárnap 18:00 - Díszterem

2021. 09. 06. Hétfő 20:30 - Díszterem

2021. 09. 07. Kedd 15:00 - Díszterem

2021. 09. 08. Szerda 20:30 - Díszterem

További információkat a filmről itt találsz.

Ez is érdekelhet

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!