Na, ki tudott Harvey Weinstein szexuális bűnözéséről? Mindenki! Sőt, röhögtek is rajta

2017.október.11.

Múlt héten pattant ki Hollywood történetének valószínűleg legnagyobb zaklatási ügye.

Harvey Weinstein
Fotó: RexFeaturea

A New York Times megírta, hogy az egyik legnagyobb hatalmú filmes mogul Harvey Weinstein miként zaklatta a női munkatársait, hogyan kényszerített megalázó helyzetekbe színésznőket, és utaltak rá, hogy a producer jó néhány nőt megerőszakolt.

Az ügy azonnal óriási vihart kavart, de úgy tűnt, hogy Hollywood szeretett volna kimaradni a dologból. Ashley Judd-on kívül, - aki érintettként nyilatkozott az újságnak -, csak Rose McGowan állt ki, aki bár ezt konkrétan nem írta le, de egyértelművé tette, hogy Harvey Weinstein a ´90-es években megerőszakolta. Nem szólaltak meg azonban más sztárok, se nem védték, se nem támadták Weinsteint, de az mindenesetre az ügy komolyságát mutatta, hogy a producert szinte azonnal kirúgták a saját cégéből.

Olvastad már? Weinstein divatmogulnak is bejelentkezett

Úgy tűnt, Rose McGowan egyedüli magányos harcot folytat, hogy szóra bírja a kollégáit, a filmes világot, hogy teregessék ki a mogul szennyesét, vagy legalább ítéljék el a viselkedését. Néhány kolléganője elhatárolódott Weinsteintől, Jennifer Lawrence például úgy nyilatkozott, hogy habár dolgozott a producerrel, semmi ilyesmit nem tapasztalt, George Clooney elítélte Weinstein viselkedését, de a maga részéről korábban nem hallott ilyen pletykákat.

Tegnap előállt Gwyneth Paltrow, Angeline Jolie, akik elmesélték, hogy Harvey Weinstein ajánlatot tett nekik, zaklatta őket, Paltrow éppen Brad Pitt-től kért segítséget, aki akkor a barátja volt. Brad Pitt később Angeline Jolie férje volt, amúgy George Clooney egyik jó barátja. Aztán jött Asia Argento, aki elmesélte, hogy Weinstein orális szexre kényszerítette. A csontvázak sűrűn hullanak a nagy hollywoodi szekrényből. De vajon tényleg állíthatja valaki, hogy mit se tudott Harvey Weinstein viselt dolgairól? Aligha, a 2013-as Oscar-díj jelöltek bemutatásakor Seth MacFarlane azzal fejezte be a legjobb női mellékszereplőknek javasolt színésznők felsorolását, hogy:

„Gratulálok mind az öt hölgynek, nekik már nem kell a továbbiakban úgy tenniük, mintha vonzódnának Harvey Weinsteinhez”

Szokták mondani, hogy minden viccnek a fele igaz, nos, ennek inkább az egésze igaz lehetett. A producer csaknem 30 évig használta ki, manipulálta, szexuális zaklatott nőket, nem egyet, vélhetően nagyon-nagyon sokat. Egy egész szakma tudott róla, de mindenki hallgatott. Félelemből? Pénzért? Szégyenérzetből? Vagy mert azt gondolták, hogy természetes, ha így mennek a dolgok? Négy éve joviálisan nevetgéltek egy ilyen poénon, miközben pontosan tudták, hogy életeket tett tönkre Harvey Weinstein? Rettenetes sztori.

Ez is érdekelhet

5 ok, amiért érdemes félhosszú hajra váltanod

5 ok, amiért érdemes félhosszú hajra váltanod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói