Megrázó! Rose McGowan ezzel a fotóval vallotta be, hogy a producerpápa szexuális zaklatásának az áldozata

2017.október.9.

Egyelőre nem tudni, hogy a Harvey Weinstein a Ponyvaregény, a Szerelmes Shakespeare és rengeteg díjnyertes, kasszasiker mozi producerének ügye mekkora hullámokat vet majd, de könnyen lehet, hogy Hollywood történetének egyik legsötétebb ügye kezdődik el.

Rose McGowan
Fotó: Rexfeatures

A dolog komolyságát mutatja, hogy a saját cégéből ki is rúgták a producert, amit testvérével Bobbal alapított. Harvey Weinstein is jobbnak látta, ha azonnal beismeri a bűnösségét, és elismerte, hogy korábban nem volt megfelelő a viselkedése, és kész terápiának alávetni magát. Ebből már sejthető, hogy a New Yorker magazin oknyomozó riportja, amin több, mint egy évig dolgoztak a lapnál valószínűleg elég kemény dolgokat állít majd, ha a producer már a megjelenés előtt menekülőre fogta.

Harvey Weinstein évek óta zaklatta a női munkatársait:

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein
Fotó: Getty Images

Weinstein még az 1990-es évek közepén keveredett szexuális zaklatásba, akkor Rose McGowan jelentette fel, de végül peren kívül megegyeztek, és a filmes mogul 100 ezer dollár fejében megvásárolta a színésznőtől a jó hírét. Saját bevallása szerint McGowan azóta nem heverte ki, hogy Harvey Weinstein áldozata volt. A színésznő az ügy kipattanása óta arra próbálja rávenni a szakmát, hogy meséljék el a történetüket, mondják el, hogy a producer hogyan használta ki őket, meséljenek a szexuális zaklatásokról, de eddig Ashley Judd-ot kivéve nem nagyon mertek erről beszélni. Rose McGowan a Twitter-oldalán csak úgy záporoznak a bejegyzések, amik arra buzdítják Weinstein áldozatait, hogy ne hallgassanak tovább, illetve Hollywood sztárjait, hogy ítéljék el a producer viselkedését. Egyelőre, ugyan közben egyre több háttérember osztotta meg, hogy Weinstein hogyan zaklatta őket, a hírességek többsége hallgat. A pár napja kirobbant botrány után Brie Larson és Jessica Chastain és Lena Dunham azonnal reagáltak, és elítélték a producert, de a szakmából mindenki hallgat.

Olvastad már? Döbbenetes! Jane Fonda is szexuális zaklatás áldozata volt

Rose McGowan szerint elkeserítő, hogy 30 éve tolerálja és fedezi a szakma Harvey Weinstein viselkedését, és most amikor már egyértelmű bizonyítékok vannak ellene, sem hajlandók elítélni. "A hallgatásotok fülsüketítő" - írta az egyik posztjában. Később kiposztolta a fiatalkori fotóját, ami fölé azt írta: "Ez az a lány, akit megsebesített a szörnyeteg. Ő az, akit megszégyenít a hallgatásotok"

Ez is érdekelhet

Hogy csinálja? Jennifer Lopez egy teljesen átlagos szettben is istennő

Hogy csinálja? Jennifer Lopez egy teljesen átlagos szettben is istennő

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton magenta kabátját legszívesebben letépnénk róla és elfutnánk vele a naplementébe

Kate Middleton magenta kabátját legszívesebben letépnénk róla és elfutnánk vele a naplementébe