Hegyi Dóri: „A meditáció nekem azt jelenti, hogy el tudom képzelni a létezést jó és rossz címkék nélkül.”

Ez a cikk több mint 6 hónapja frissült utoljára, a benne lévő információk elavultak lehetnek.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A mai világban kezd egyre egyértelműbbé válni, hogy a mentális egészség megőrzése, és egy bevált relaxációs rutin elsajátítása az egyik legjobb dolog, amit magunkért tehetünk. Az OHNODY énekesnője, Hegyi Dóri is ezt vallja, akit a 2023-as őszi GLAMOUR Bookban fotóztunk egy minőségi anyagokból és környezettudatosan készült, nyugalmat árasztó Collective Coolness kollekcióban.

Hegyi Dóri
Hegyi Dóri énekesnő gyerekkora óta szereti a divatot, mint önkifejezési formát
Fotó: Demeter Vanda / Glamour

Hegyi Dóri szeptember végén indult el egy két hónapos hátizsákos útra Nepálba és Indiába, mi még az utazás előtt ültünk le vele kávézni, hogy meséljen egy kicsit meditációhoz fűződő kapcsolatáról és a mindig letisztult és elegáns gardróbjáról. A beszélgetés közben kiderült, hogy az ázsiai út több szempontból is vízválasztó lesz az énekesnő számára, hiszen a téli hazaérkezést követően izgalmas tervekkel készül megvalósítani egy álmát, amiben ötvözi a művészet és a jóga iránti szenvedélyét.

HIRDETÉS
Hegyi Dóri énekesnőnek a meditáció kulcsszerepet játszik a mindennapjaiban
Fotó: Demeter Vanda / Glamour

Az Instagrammon megosztott képeidről és a színpadon látott szettjeidből mindig valami nyugodt, visszafogott, de trendi elegancia árad. Magadon leginkább a neutrális árnyalatokat kedveled, vagy szeretsz néha játszani a színekkel?

Volt, hogy próbálkoztam színes darabokkal, de nem éreztem jól magam bennük. Talán lázadtam a pragmatikus oldalam ellen, ezért igyekeztem kötetlenül gondolni az öltözködésemre. A szekrényemben az ekrü, a bézs, a barna, a szürke és a fekete különböző árnyalatai találhatóak. Ékszerből ezüstöt hordok. Gyerekkorom óta szeretem a divatot, mint önkifejezési formát. A skandináv letisztulságban jól érzem magamat.

Van kedvenc terveződ?

Klein Vanda tervezéseit közelinek érzem. Neki még nincsen saját márkája, viszont szerintem zseniális tervező. Úgy ismerem, hogy neki is fontosak a minőségi anyagok, a tradíció és az intellektus. A ruhák formavilágának a történetiségét, a történelmébe szab valamiféle romantikus bonyodalmat. A ruhái irodalmiak. Történeteket mondanak el, szinte mesélnek.

Farkas Franciska: ,,Számomra a szabadság nem azt jelenti, hogy azt csinálsz, amit akarsz, hanem hogy nem kell csinálnod, amit nem akarsz.”

Farkas Franciska: ,,Számomra a szabadság nem azt jelenti, hogy azt csinálsz, amit akarsz, hanem hogy nem kell csinálnod, amit nem akarsz.”

Akik követnek online, azok láthatják, hogy gyakran posztolsz a spiritualitásról. Tudsz mondani olyan meghatározó eseményt, aminek a hatására elkezdtél mélyebben foglalkozni a meditációval és a mentális egészséggel?

Nehéz lenne egy olyan pillanatot mondanom, ahol elkezdtek érdekelni a láthatatlan folyamatok, mert gyerekkorom óta ezek foglalkoztatnak. A meditáció nekem azt jelenti, hogy el tudom képzelni a létezést jó és rossz címkék nélkül, megértem a bennem zajló mechanizmusokat és megtanulom a környezetemen keresztül szemlélni magamat. A meditáció szerintem nem metódushoz köthető. Összekapcsolja azt, ahogyan érzékelem a külvilágot, az belső érzeteket, amit a gondolatok keltenek bennem, majd ezeknek a megértését. Abban hiszek, hogy ezt mindenki tudja csinálni, hogyha biztonságos tér van biztosítva az embereknek. Ezért is várom nagyon, hogy miután hazajöttem Indiából és Nepálból elkezdhessek meditációt gyakoroltatni, a saját stúdiómban, a Nimfában.

Régi terved volt a délkelet-ázsiai elvonulás?

A bakancslistás terveim között szerepelt, hogy elmenjek egy hátizsákkal és most érzem, hogy ennek eljött az ideje. Szeretek utazni, spontán utazó vagyok, de ez a nomád sátrazás komfortzónán kívüli élmény. Az első hónapban egy nagyobb nemzetközi közösséggel leszek a vadonban, utána pedig az utazás másik felében egy ashramban fogok lakni.

Mit remélsz, mit fogsz tanulni az út során?

Alázatot. Nagy a szabadságigényem. Úgy érzem, jól csinálom a dolgaimat, sikerülnek a terveim, viszont ezek a sikerek sokszor a szerencsén múlnak: kitalálok valamit, és utána örülök, hogy sikerült. Viszont inkább intuitívan működtem a művészetben, mint tudatosan.

Előadóművészként hogyan foglalkozol ezekkel a spirituális témákkal?

Nehéz arra válaszolni, hogy „hogyan” foglalkozom ezekkel, mert a gondolkodásomhoz hozzátartozik az, hogy szerintem minden értelmezés belső folyamat. Nekem a szövegekben, a koncertek rendezésében, a klipekben, vagy bármiben, amit csinálok, fontos, hogy a szabad asszociációnak legyen tere. Mindenki el tudja dönteni, hogy mit gondol arról, amit csinálok, de talán az érzés ugyanaz lesz, mint amit belevittem az írás közben. Szó szerint nehezen tudom megfogalmazni, amit látok.

Tenki Réka: „Igyekszem az életem minden percét kihasználni és megélni!”

Tenki Réka: „Igyekszem az életem minden percét kihasználni és megélni!”

Említetted a Nimfát és a saját stúdió nyitását. Honnan ered a névválasztás? Hogyan képzelted el ennek a platformnak program koncepcióját?

Meditáció, jóga, kreatív éneklés és írás gyakorlatokra lehet majd jelentkezni. A foglalkozások motivációja az alkotói, gondolkodásbeli és testi szabadság megélése és a közösségépítés. A Nimfa egy meditációs tér a kreativitás, a harmónia és az egyensúly gyakorlásáért. A görög mitológia nimfái a természet erőit testesítik meg, az önkifejezés minősége pedig az emberben rejlő erő és lágyság egyensúlyáról mesél.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

12 termék, amitől garantáltan kevésbé izzadsz a hőségben - KIPRÓBÁLTUK

12 termék, amitől garantáltan kevésbé izzadsz a hőségben - KIPRÓBÁLTUK

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Nagyon fontos: ezt semmiképp se hagyd otthon, ha nyaralni mész (x)

Nagyon fontos: ezt semmiképp se hagyd otthon, ha nyaralni mész (x)

Melyik arcápolási rutin a legmegfelelőbb a Te bőrtípusodnak? Most megtudhatod (x)

Melyik arcápolási rutin a legmegfelelőbb a Te bőrtípusodnak? Most megtudhatod (x)

Töredezett a hajad? Ez a hajápoló csodákra képes (x)

Töredezett a hajad? Ez a hajápoló csodákra képes (x)

Ezek lesznek a legtrendibb fürdőruhák 2024 nyarán (x)

Ezek lesznek a legtrendibb fürdőruhák 2024 nyarán (x)